Fiatal Kismamák 20-25 éves kor között (beszélgetés)
Szörnyeteg:):):)
Mi is azt hallgatjuk folyton, hogy mi is olyan szépek vagyunk, tutira csodaszép tökink lesz... Hm... pesze pesze... De valljuk be, jó az ilyet hallani:)
A link 08augusztus20.freeblog.hu
Először a párommal írtuk meg a történetünket, aztán átváltottam pocakosnaplóba.
Jó olvasgatást:)
Persze hogy jöhet a link! :)
Köszönjük szépen, én is nagyon meg vagyok elégedve a Petit Dominikommal! :)
Anyu mondta most hétvégén, hogy két ilyen szörnyetegnek (nekem és a férjemnek), hogy lehet ilyen aranyos picibabájuk! :D
Egyébként nagyon sokat nyafogok a naplómba.. bocsi :) Nem mindig vagyok ilyen.. Dehát az ember azért irt naplót, hogy legyen hova leirni ha örül valaminek, vagy ha szomorú,nem? :D
Sejtem, milyen érzés lehet.
Az az igazság (lehet furi, vagy hülyének néztek), de még a mi napig nem tudtam felfogni, hogy Anya leszek. Itt van bennem egy kis töki, aki belőlünk van és olyan hihetetlen...
Olvasom az összes bejegyzésed és olyan édibabó Domibaba. Meg a történetek... :)
Nekem is van, de nekem nem itt, hanem egy külön blog. Ha érdekel, akkor küldöm a linket:)
Hááát.. igazából nekem az olyan furcsa érzés volt :)
Mármint az eszemmel tudtam, hogy ő Domibaba és az én fiam.. mégis olyan hihetetlen volt az egész, mintha valaki mással történt volna meg! :D
este 9 volt, mire el ment mindenki és visszatoltuk Domibabát a csecsemősökhöz (én elájultam, mert nem tudtam, hogy nekem még nem szabad felkelnem :) ).
De egy cseppet sem tudtam aludni egész éjszaka! Még mindig tombolt bennem az adrenalin :)
Sőt.. utána még vagy egy hétig naponta 3-4 órát tudtam csak aludni...
Megkönnyeztem a történetet:)
Hosszú volt, de olyan csodás élmény lehet a vége, mikor már a kezedben van a kis manó...
Jaj, bárcsak én is már itt tartanék.
De ami késik, nem múlik.
:))
:) Igen, elégg részletesen irtam le, de nem akarom elfelejtemi egy pillanatát sem! :)
Azért remélem a következő szülésem már könyebben fog menni...
Még 1 hónapig után aazt mondtam, hogy én soha de soha többé nem akarok se terhes lenni, se szülni...
De azért ma már máskép látom! :D
Szerintem azért 3 év mulva jöhet a kistesó :)
Még nem végeztem.
De áááá, ez félelmetes.
Mármint érted... így olvasni és gondolatban átélni...
Nem irigyellek, az tutkó.
Épp most olvaslak:):)
De szép méretek.
Kíváncsi leszek én is, hogy ha kibújik mekkora lesz a manó. Már megálmodtam, hogy teljesen egyedül szültem és kb. 5 perc alatt és a pici meleg testét magamhoz öleltem. De szééép, csak álom, ilyen nincs, mármint, hogy 5 perc...:)
Teljesen szép paraméterekkel jött a világra:
53cm 3380gr! :)
Másnap amikor a hasamra fektettem nem is értettem, hogy hogy fért belém ez a kölök! :D
Wow.
De akkor sikerült természetes úton megszülni. Tök jó.
És mekkora lett Domibaba? Mert néztem a képeidet és először is gyönyörű Domibaba:), szóval néztem és a 35 hetes képen is olyan "pici" a pocid.
Én is most léptem a 35-be és nagyobb, ami másokhoz képest kicsi:)
Tyű a mindenit. 42? És akkor a doki beindította, burkot repesztett?
Bár az tény, hogy a fiúk lusták:)
Azért én nem szeretném ilyen sokáig húzni. A vége felé már kényelmetlen:)
Ezt nem lehet megjósolni!
Nekem mindneki azt mondta, hogy örüljek ha a 36-38. hétig bent marad Domibaba.. aztán lám, 42 lett belőle! :D
Szerencsére nem vagyunk annyira messze a kórháztól. Ha bármi ki is marad, akkor riasztunk vkit és elhozza:)
De a biztonság kedvéért 2 fényképezőt is beteszünk:) Nem maradhat le semmilyen pillanat.
Kíváncsi leszek, mi lesz ha itt az idő. Mármint, hogy magától indul e be, vagy lusti lesz...
Ha ki is marad az sem tragédia... Apa csak kibirja félnapig szendvics nélkül, te neked is ki kell birnod, nem? :)
Mi nem szülni mentünk be, ugyhogy nem volt szendics a férjemnek, igy én el is küldtem őt ebédelni :)
Jaj, még a babának: kis sapka, kis kesztyű és rengetek textil pelenka! :D
Nagyon nagyon kösziiii:)
Én is listáztam, összeírtam, kiírtam, kaptam... összemontíroztam és a 20 féléből 1 csak kialakul már:)
Egy sporttatyó már tele és szinte semmi nincs benne, úgyh bőröndözök... Nem gondoltam volna, hogy egy utazóbőröndbe kell pakolnom:S
Félek, hogy most még minden az eszembe van (mert ugye Apa helyett is én gondolkozom...:)), aztán mikor itt az idő, kimarad pár dolog, mint a fényképező, meg Apának szendvics stb. De remélem, neeeem:)
Szivesen, ha ez segitett!
Én ugy csináltam, hogy mindent felirtam egy lapra és kihuztam amint bent volt valami a csomagba!
Ami még fontos lehet, de én elfelejtettem: neked viz a szülés alattra a párodnak vagy aki veled lesz annak meg valami uzsona is (nem mindnekinélk tart 1órát a szülés :) )
és a legeslegfontosabb: A fényképezőgép! :D
Jaj, és én nagyon elkezdtem remegni az utolsó szakaszba, a kitolás előtt pár perccel, rázott a hideg.. ezért egy jó vastag zokni sem árt!
Jaj, meg a szülés előtt szoktak beöntést csinálni, meg leborotválni, ha arra nem volt időd otthon, ezért jó külön arra az alkalomra is betenni egy törülközőtt és egy tusfürdőt, plussz papucs (csak hogy ne a nagy táskába kelljen matatni..)
Atz hiszem ennyi, d eha még eszembe jutt valami, akkor azt is megirom! :)
Jaj, azért nem olyan jó mindenkinek a pocakos élet :)
Bár az idő sok mindent megszépít, és igy utólag már én is azt mondom, hogy tul lehetett élni :)
Sőőőt.. Van amikor én is nosztalgiázom és irigykedve nézem mások növekvő pocakát...
Én is szeretnéék még egy csemetét kis korkülömbséggel.. de azért a terhesség részt szivesen kihagynám :))))
Csak viccelek persze... Szerintrm még párszor biztos kibirnám.. Bár már nem szeretnék 7 gyereket, mint ahogy az elején én azt elképzeltem...
Jó reggelt Lányok!
Huu, mennyi mindent írtatok már.
Üdv a nálam is újabbaknak:)
Köszi Voltaire a kórházi csomi ötletet. Majd csak összeáll végre 100%-osan.
Igazából mi nem így terveztük,szerettem volna legalább 3 évet a gyerekek között,de csak másfelet sikerült!:p
De nem bánom,mert így együtt nőnek majd föl!Már nagyon várom hogy el teljen ez a kis idő,és újra babázhassak!
Igazából mikor Bence kezdett nagyobb lenni mindig irigykedtem a pocakosokra,mert annyira jó kismamának lenni!Mondta is a férjem hogy az irigykedésem ára a pocak lakóm!
Sziasztok!
Csatlakozhatom,vagy csak első babások jöhetnek?
Nekem 2 babám van a pociban,akivel 19 nap van még hátra a kiírt időponting!
22 éves vagyok,első babámmal 21 voltam mikor született!Szóval elég hamar be kopog a gólya!:)
Nem baj ám ha csak első babások jöhetnek!:)
Sziasztok Kismamák!
De sokat irkáltatok még este!
Manócska, sajnos még mindig nincs elégg tejem, ezért még mindig ugy van, hogy 600ml anyatej plussz 100ml táp egy nap. Nagyon rossz :( biztos vagyok benne ha nem lettek volna a komplikáciok akkor lenne elégg tejem! :(
Apaságiba nem tudok segiteni, mert mi összeházasodtunk, és akkor olyankor kell nyilatkozni, hogy mi lesz a gyerekeknek a vezeték neve (nálunk kötöjellel mind kettőnkét viselik).
Akkorházi táskából ne hiányozzon a telefontöltő sem, az evőeszközm szalvéta és pohár, az anyukának a kicsinek meg általában minden korházba adnak ruhát, de pelenkát nem (olyan 8db-bal kell számolninaponta) és törlőkendőt sem.
Ami még fontos szerintem, az a cumi és a cumisüveg, még akkor is ha most ugy gondolod, hogy nem akarod majd használni!
Azért az első napon-napokon minden kisbabának szoktak adni egy kis cukros vizet pl. vagy estére tápszert. Ha beadod a babát estére, akkor ha tetszik hanem alá kell irnod, hogy engedéjezed, hogy adjanak neki.
És azért olyankor jobb ha sajátból kapja, mert külömben éljen a szájpenész! (van hog yigy is minden kisbaba ugyan abbol az üvegből kap...)
További ajánlott fórumok:
- Fiatalon (akár nagyon fiatalon) már kismamák, anyukák!
- Miért néznek rossz szemmel a fiatal kismamákra, anyukákra?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?
- A 12 - 18 év közötti fiatalok nagyon szeretnének beszélgetni, de nincs kivel.
- Fiatal (akár nagyon fiatal) Pécsi anyukák és kismamák
- A debreceni White Angelbe mennyi a belépő, és kell vinni személyit? Könnyen lehet ismerkedni? Sok fiatal van? (17-18 között is akár)