Férfi meddőség! Segítsetek! (beszélgetés)
Gratulálok!!!! :)
De jó nektek, mi is szeretnénk már végre 2 csíkosat tesztelni, de eddig nem jött össze... :(
Az én párom is ezt szedi!
Neki már csak 3 hétre való ha van a gyógyiból, utána elvileg mennie kell kontrollra,hogy lett-e javulás vagy sem.
Sziasztok!
Olcsóbban eladó 3 bontatlan csomagolás és még egy pár darab FER13 EXTRA vitamin.
A férjem 3 hónapig szedte és 8 millióról 21 millióra tornázta fel a srácok számát. (Andrológus javaslatára szedte) Azután teszteltem pozitívat, miután meghozták a következő csomagot.
Sajnos elég borsos ára van, akit érdekel olcsóbban írjon!
Vettem, de csak 25-öst és még nem mutatott ki semmit se.
Pocim szurkál, de még mindig semmi.
Lehet van, volt valami csak nem marad meg :(
Csajok, 2 napja késik a mensim, pedig már 1 hete fájt a derekam,a hasam, pedig nekem 28 napra pontosan szokott megjönni. Nem hinném h baba lenne, 2 hónapja szedi a párom a gyógyszert, én meg diétázom, gyógyszert szedek az IR-em miatt.
Gondoljátok érdemes lenne 1 tesztet vennem?
Még valami! Sokat keresgettem, de nem igazán találtam eddig magyar cikket az inzulinrezisztencia és a férfi meddőség kapcsolatáról! De most végre ráakadtam egyre Szendi Gábor blogján!
Remélem pár embernek segítségére lesz!
Sziasztok!
Mostmár bizonyítékunk is van arra, hogy az IR a férfiakra is ugyanolyan negatívan hat, mint a nőkre. Ha javul az IR, javul a spermaszám is! A legfrissebb eredményünk: 15 mill/ml, mozgékonyság 50%!!! Na ilyen jó még sosem volt, pedig ez a 18. spermavizsgálat az évek alatt. És bízom benne, hogy ez csak a kezdet, mert a tesztoszteronja csak most indult meg felfelé és a 0'-es inzulinon is van mit javítani! Szóval lassan, de haladunk! És legalább nem körbe-körbe, hanem ELŐRE!
A miénk ennél kicsit rosszabb.
7 millió/ml a sperma,és 11 % élő, nekünk azt mondták ezzel spontán nem lehet.
Mi is vitaminokat szedünk,meg gyógyszert, Previont.
Nemsokára kiderül,hatott-e valamit,lett-e javulás tőle.
Mindannyian ismerjük ezt az érzést, akik itt vagyunk...sajnos! Igazad van abban, hogy nem mondanak hülyeséget az orvosok, nyilván nem véletlenül vagyunk ezen a fórumon. És szerintem felelőtlenség tétlenül várni a jó szerencsét, keresni kell a megoldást! De azért sok múlik a pozitív hozzáálláson. Na nem azt mondom, hogy attól lesz valaki terhes! De ha a félelem irányítja az embert, nehéz jó döntést hozni és meglátni a megoldást!
"Aki nem hisz a csodákban, az nem látja reálisan az életet."
Én is szeretnék ebben hinni , és bízunk is benne, csak hát nálunk is minden hónapban negatív a tesz :(
Az ember bízik,de előbb vagy utóbb belátja hogy csak nem mondanak teljesen hülyeséget a dokik mindig ezekkel a számokkal, ha másképpen nem, tapasztalja az ember a saját bőrén... sajnos.
Ebben nem értünk teljesen egyet, a sperma fele elpusztul a hüvelyben,lefeleződik.
Mondjuk 30 millió az össz sperma szám, rögtön 15 lesz belőle. Aztán ez is lefeleződik a méhnyaknál, kapásból csak 7,5 millió lesz a méhben. És ezeknek kellene feljutniuk,de mint tudjuk, ez nagyon nehéz feladat, itt menet közben megint csak sorra pusztulnak el.
Nem én mondom ezt, rengeteg orvos mondja ezt, de pont minap néztem egy videót dr. Ceizel Endrével,aki szintén ezt vallotta hogy 10 millió alatt esélytelen természetes úton hogy létre jöjjön a fogantatás, ha csak annyi indul utnak a méhből, hogy feljusson.
Persze hogy csak 1 db kell, de az se véletlen hogy lombiknál is nagyon sokszor nem sikerül, pedig ott már a megtermékenyített petesejt kerül vissza és mégis mennyit szenvednek sajnos sokan, hogy még így se vagy nagy nehezen jön össze a baba, legtöbb esetben sajnos .
Nyilván csodák vannak, voltak és lesznek szerencsére.
De azért a meddő párok többsége nem véletlen szenved ezzel a gonddal hosszu éveken át.
S gondolom a Tb sem a szeretetszolgálat, nem véletlen csinálnak inszeminációt is mondjuk 5 millió feletti spermaszámmal.
Meg az alatt lombikot mondjuk.
Lehet én gondolom rosszul, és nyilván nekem nincs tapasztalatom,nem is mérvadó amit én itt mondok, de amit ennek kapcsán már halottam,olvastam több orvostól is,gyakorlatilag ez volt a lényege.