Fényevés miatt halhatott éhen egy egyéves kisfiú Agárdon (beszélgetés)
Én is rákerestem a **ista (fényevő) táplálkozásra és meglepődtem, hiszen találkoztam már többször is a** tanok hírdetőivel neten, csak nem érdekelt, mert nem akarok fogyókúrázni... na, meg nem hagyom átmosni az agyamat .
Öngyilkosságra való felbújtás az egész csak burkolt formában. Ilyen -olyan többhetes tanfolyamként hírdetik, ahol megtanítanak, hogy lehetsz boldog és megtisztult:)
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Milyen érdekes, hogy a fényevők hivatalos oldalát is törölték. Néztem egy "catched" cikket, ami 2013.04.14-én még megjelent. (pont a kisfiú halála napján)
""It is a snapshot of the page as it appeared on 14 Apr 2013 14:31:27 GMT. The current page could have changed in the meantime.""
azóta nem látni az oldalt. Vajon miért?
remélem ez a rendőrségnek is feltünt
Az éheztetés – bármi is legyen annak 'ideológiája' – lényegesen meghaladja az emberöléssel általában együtt járó szenvedést. Ez pedig azt jelenti, hogy az ölést különös kegyetlenséggel követték el. Emellett súlyosabban minősül az emberi élet kioltása akkor is, ha azt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére valósítják meg. Ezek a minősítések külön-külön is azt eredményezik, hogy a büntetés 10-20 évig, vagy életfogytig tartó fegyházbüntetés lehet."
-----
Nem mintha a büntetés bármit is érne...
Pontosan, ahol én lakom, itt is van egy-két ilyen ház.
Én kötelezővé tenném a területileg illetékes védőnői rendelést a gyermek 2 éves koráig. Ne lehessen lemondani! A védőnőnek meg legyen egy saját excel táblázata, ahol írja, hogy mikor éppen hova kell kimennie, így talán nem maradna ki egy anyakönyveztett gyermek sem.
Nem tudom, mi igaz a médiában elhangzottakból, de állítólag kizárólag anyatejjel táplálták, ez pedig másfél évesen édeskevés.
De ha mondjuk rendesen etették, csak valóban volt egy ilyen betegsége, akkor nem kellett volna fűhöz-fához (orvos, kórház), rohanni vele, amint fogyni kezdett? Nem tűnt fel nekik, hogy haldoklik a kisfiú?
Nem tudom, a fényevés igaz -e, de hogy nem akarták anyakönyveztetni, elutasították a védőnőt és e helyi orvost, ez nekem gyanús. Meg az elzárt életmód, stb...
Bármi történt is, a szülők mindenképpen felelősek a gyerek haláláért.
Ha már volt kertészük...
Egyébként így visszagondolva, már több településen látni egy-egy hasonló házat, amely inkább erôdítmény, mint lakás. Ilyenkor az ember gondoljon azonnal rosszra??
Nagy Ágnesnek ezt a felhívását én is olvastam. Őszintén, picit reményekdtem még a hétvégén, hogy ez lehet a probléma, ez a betegség. Vagy másmilyen betegség, és a szülők tényleg megpróbálták egyedül megoldani. (ez se lenne jó megoldás, de talán emberségesebb a többi teóriánál)
2007-ben a fényevő óbudai családnál a 2 éves kislányt nem anyaköveztették, nem oltották be, megtagadtak mindent. Itt a kisfiúnál sem akarták anyakönyveztetni... ez szól amellett a szörnyű fényevés mellett. :(
De a héten szerintem ki fog derülni egy-két dolog.
Én is ebben reménykedem. De úgy tűnik a gyerekorvosokban is felmerült valami más magyarázat:
"Különféle okok és magyarázatok azonban bőségesen vannak. Még mindig sok helyen olvasni a fényevő szekta befolyásáról, holott ezt eddig semmi sem támasztotta alá. Máshol arról cikkeznek, csakis anyatejjel táplálták - és abból is egyre csökkenő mértékben - a halálakor alig 4 és fél kilós apróságot. Az elméletek számosak. Nap Ágnes gyermekgyógyász egy eddig nem említett részletre hívta fel a figyelmünket. Korábbi praxisa során kórosan kis súlyú kisgyermekeket kezelt - mikor az agárdi tragédiáról értesült, felmerült benne a kérdés: nem az úgynevezett dystrophia vezetett a kisfiú halálához? A táplálékkal bevitt fehérje elégtelen felszívódásához kapcsolódó kórképekről van szó, s az érintettek a táplálkozás ellenére sem gyarapodnak.
- A protokoll szerint fél éves korára nagyjából a születési súlyát duplázza meg egy gyermek. Dystrophia esetén hiába etetik, a szervezete nem szívja fel a fehérjéket, majd a hiányállapotban az izomból kezdi azt lebontani, ami sorvadáshoz vezet." [link]
Lehet, hogy ilyen vagy valami hasonló betegsége volt a gyereknek, így került a képbe a budapesti gyerekorvos és esetleg a szülők magukat hibáztatták a betegség miatt, ebből eredt a bezárkózás vagy valami alternatív gyógymódot kerestek...
Szóval a cikk szerint, a helyiek beszámolója alapján mindig zárva volt a gyerekszoba ajtaja, vajon a helyiek honnan tudják ha senkinek sem volt bejárása hozzájuk????
Bár én simán el tudom képzelni hogy volt pl házvezetőnőjük....
Nem hiszem, hogy 13 hónapig éheztették volna, azt a kisfiú nem bírta volna ki. El tudom képzelni (mert közben emiatt a szörnyűség miatt én is utánajártam a**táplálkozás, azaz fényevés, már ha ez volt az ok, rejtelmeinek), és ezt a fényevést egy 21 napos böjt előzi meg. Szóval azzal nyugtatom magam, hogy "csak" 21 nap volt a kisfiúnak kegyetlen. :(
brutális gyilkosok? a legjobb kifejezés rájuk
nagyszülők? nekik is életfogytiglan, én nem lennék kegyes egyik házban lakóval sem.
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tejet adhatok a babámnak, mindjárt egyéves lesz?
- Mit tegyek ha az egyéves kislányom fején koszmófoltok jelentek meg? Minden nap hajat mosunk csecsemő kora óta, mitől alakult ki mégis?
- Tudja valaki hol található Agárdon a Kunos emlékmű?
- Kenyeret és cirkuszt - avagy hogyan etessünk meg egy egyévest?
- Miért halhatott meg a törpenyuszim?
- Szerintetek hogyan halhatott meg az a lány, aki szellemként azt az M betűs bútorboltot reklámozza?