Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Fácánpaprikás recept

Fácánpaprikás recept

Elkészítési idő 80 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Fácánpaprikás hozzávalói:
1 db fácán,
10 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
2 dl tejföl,
1 dl félédes vörösbor,
1 ek. liszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, morzsolt majoránna


A Fácánpaprikás elkészítési módja:
A megtisztított fácánt kisebb darabokra vágtam. A füstölt szalonnát apróra kockáztam, zsírját kiolvasztom, és üvegesre fonnyasztottam rajta a megtisztított és apróra kockázott vöröshagymát. Ezután a tűzről félrehúzva belekevertem a fűszerpaprikát, majd a tűzre visszatéve, átpirítottam rajta a fácándarabokat. Fűszereztem, felöntöttem a borral, hozzászeltem a megmosott, kicsumázott, zöldpaprikát, és a paradicsomot, ízesítettem a zúzott fokhagymával és aláöntöttem kb. 3 dl vizet. Kis lángon, fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára pároltam a húst. Ha a levét idő előtt elfőtte, apránként, kevés vízzel pótoltam. Egyszerre csak kis adagokat öntöttem alá, mert nem szabad hosszú levének lennie. Amikor a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabartam. Jól összeforraltam és vajas galuskával kínáltam. Tálaláskor pár karika friss paprikával, paradicsomszelettel és néhány kanál tejföllel díszítettem.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Vadételek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 20. 21:50
A fácánpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook