Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Spagetti magyarosan recept

Spagetti magyarosan recept

Elkészítési idő 50 perc

A Spagetti magyarosan hozzávalói:
25 dkg spagetti
4 zöldpaprika
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
1 evõkanál ketchup
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál piros fûszerpaprika
ízlés szerint só
1 mokkáskanál törött fekete bors.


A Spagetti magyarosan elkészítési módja:
A füstölt szalonnát hosszú, vékony csíkokra vágom, és a zsírját kiolvasztom. Két evõkanál zsírt leöntök róla, és félreteszem. A tésztát apróra töröm, a szokásos módon megfõzöm, és meleg vízzel leöblítem. Ezután a serpenyõben maradt szalonnazsírra öntve jól összekeverem. Amíg a tészta fõ, a félretett szalonnazsírra teszem a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, valamint a megmosott, vékony karikákra vágott zöldpaprikát, Erõs lángon üvegesre pirítom. Ezután a tûzrõl lehúzom, majd belekeverem a pirospaprikát, a ketchupot, a borsot és a zúzott fokhagymát. Azonnal ráöntök 1 evõkanál vizet, és a tûzre visszatéve összeforralom. Ebben az öntetben megforgatom a félretett spagettit, és az egészet belesimítom egy kis tepsibe. A tetejét lelocsolom a tejföllel, és az elõmelegített, forró sütõben szépen megpirítom.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A spagetti magyarosan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook