Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tepsis gombás söberli recept

Tepsis gombás söberli recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tepsis gombás söberli hozzávalói:
2 db zsemle,
2 db tojás,
3 db egész csirkemáj,
1 fej vöröshagyma,
25 dkg szegfűgomba (de lehet csiperke is),
3 ek. libazsír,
1 köteg petrezselyemzöld,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika
zsemlemorzsa


A Tepsis gombás söberli elkészítési módja:
A zsemléket vízben beáztattam, majd jól kicsavartam. A hagymát apróra vágtam és a zsíron megdinszteltem, majd rátettem a megtisztított, felaprított gombákat. Fűszereztem, majd lefedve kb. 20 percig pároltam. A zsemléket összekevertem a kihűlt gombával, az elkapart csirkemájjal, a tojással, sóval, borssal, egy kanál libazsírral és a petrezselyemzölddel. Egy tepsit kizsíroztam és megszórtam morzsával, majd belesimítottam a masszát. A tetejét is bekentem zsírral és a sütőben szép pirosra sütöttem, majd felkockáztam. Önállóan vagy sültek mellé, burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tepsis gombás söberli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook