Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Vadraguleves bográcsban 3 recept

Vadraguleves bográcsban 3 recept

Elkészítési idő 100 perc

A Vadraguleves bográcsban 3 hozzávalói:
1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (comb, lapocka/ vaddisznó, őz, szarvas) 15 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, erdőszéli csiperke) 5 dl száraz fehérbor, de 5 dl vízzel elkeverve, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kis gumó zeller, 3 evőkanál disznózsír, 3 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint: só, fehér bors, vadhús fűszerkeverék 2 evőkanál tárkonyecet, 3 szál lestyán, 2 db babérlevél.


A Vadraguleves bográcsban 3 elkészítési módja:
A vadhúst inaktól, hártyáitól megtisztítjuk, és 1x1 centis kockákra vágjuk. Bográcsban az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a vadhúst és sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a vízzel elkevert fehérborral, és fedő alatt a húst majdnem puhára pároljuk. Ha a víz elfő, vízzel hígított borral pótoljuk. Ha a hús eléggé puha, hozzákeverjük a kockákra vágott vegyes zöldséget, majd vízzel felöntjük, beletesszük az összekötött lestyánt és petrezselyemzöldet, meg a babérlevelet lassú tűzön összefőzzük. Az összekötözött zöldeket és a babérlevelet kivesszük. A raguleveshez tesszük a gombát, majd ha a gomba is puha - kb. 15-20 perc után, - tárkonyecettel, vadhúsfűszerekkel, sóval, őrölt borssal utánaízesítjük. Tálaláskor tejföllel kínálhatjuk.


Kategória: Vadételek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 21. 08:10
A vadraguleves bográcsban 3 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook