Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Zöldpaprikás metélt recept

Zöldpaprikás metélt recept

Elkészítési idő 40 perc

A Zöldpaprikás metélt hozzávalói:
25 dkg vékony metélt, 25 dkg zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.


A Zöldpaprikás metélt elkészítési módja:
A tésztát megfõzöm. Meleg vízzel leöblítve melegen tartom. Közben a megmosott zöldpaprikát kicsumázom, és a meghámozott vöröshagymával és fokhagymával együtt nagy lyukú darálón ledarálom. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a hagymás zöldpaprikát. Üvegesre fonnyasztom, ezután ráöntöm a tejfölt. Megsózom, megborsozom, és beleforgatom a fõtt tésztát. Kicsit áthevítem és azonnal tálalom.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 15:30
A zöldpaprikás metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook