Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Zöldpaprikás metélt recept

Zöldpaprikás metélt recept

Elkészítési idő 40 perc

A Zöldpaprikás metélt hozzávalói:
25 dkg vékony metélt
25 dkg zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.


A Zöldpaprikás metélt elkészítési módja:
A tésztát megfõzöm. Meleg vízzel leöblítve melegen tartom. Közben a megmosott zöldpaprikát kicsumázom, és a meghámozott vöröshagymával és fokhagymával együtt nagy lyukú darálón ledarálom. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a hagymás zöldpaprikát. Üvegesre fonnyasztom, ezután ráöntöm a tejfölt. Megsózom, megborsozom, és beleforgatom a fõtt tésztát. Kicsit áthevítem és azonnal tálalom.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A zöldpaprikás metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook