Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Az a baj, hogy én is hajlamosabb vagyok elhinni, hogy van mindenféle a vízben, mint, hogy nincs...
Az a verzió túl szép lenne. :o)
Remélem, azért érthető az idézet, látom, tele van hibákkal, nagyon siettem, bocsánat.
Egyébként Emoto még a forralásos desztillálást írta másik megoldásnak, de nagyon hosszú volt a leírás. A lényeget úgyis leírtam, s az a véleményem, hogy a forralásos megoldás bonyolultabb, mint beszerelni egy víztisztítót.
A második bekezdésre szerintem válaszoltam az idézetben.
Az elsőre pedig:
hormonok és gyógyszerszármazékok úgy kerülnek a vízbe, hogy megesszük őket, aztán kipisiljük. Ez a szennyvíz -tetszik, nem tetszik- javarészt a Dunában és egyéb vizekben köt ki - attól függ, melyik városhoz melyik víz van közelebb. Ezen kívül kerül gyógyszerszármazék a gyógyszergyárakból is a vízbe, van egy bizonyos megengedett mennyiség. Az ivóvíz ugyanezekből a vizekből kerül a vezetékes rendszerbe, egy szűréses, ülepítéses eljárással. A bizonyos gyógyszerszármazékok kimutatására csak a gyógyszergyáraknak van megfelelő műszerük. A vízműveknek az túl drága lenne, hogy mindenhez rendelkezzenek ilyen műszerrel. Csak ahhoz van műszerük, aminek a szintjét kötelezően nézniük kell a vízben.
Igen, megisszuk a hormonokat és a betegségek 70%-át a vízzel isszuk meg. Annak ellenére, hogy víz nélkül nem élhetünk.
Megnézném azt az embert, akinek folyamatosan ott a kancsó forralt víz a konyhában, mert ugye forralással a legegyszerűbb sok mindent eltávolítani. Ugyanakkor nézzük a másik oldalát. Ahány edénybe kerülne ez évente, vagy ha nem edénybe, hanem súrolószerbe meg vízkőoldóba, hogy megmentsük az edényt, amiben állandóan iható vizet forralunk... Hát, kíváncsi lennék, hogy ezt csinálja-e valaki... Arról még nem is beszéltünk, hogy a környezettudatos életbe nem nagyon fér bele annyi vízkőoldó.
A hormonokról még egy mondat: észrevettétek, hogy egyre több a nőiesen viselkedő férfi? Ha már a génekbe nem tudunk beleszólni, legalább kívülről ne mérgezzük a gyerekeinket!
A vizekben egyre több kétnemű halat fedeznek fel, amelyeknek eddig nem ilyen tulajdonságuk volt.
Akkor legalább magunkat, a gyerekeinket védjük meg, nem?
Szia!
Nincs oda a munkád, de ha mást nem teszel, csak diétázol, akkor egész életedben csak diétázhatsz és egy idő után így is romlani fog a helyzet.
Mégis megpróbálkozom vele, hogy bemásolok egy idézetet Masaru Emoto, Jürgen Fliege: A víz gyógyító ereje c. könyvéből. Ajánlom, hogy olvassátok el:) A magánjellegű válaszomat tényleg holnapra teszem.
"Kína ősi szövegeibl ismerős a "hosszú élet vize" - kifejezés. Ezt a magashegységekben gyűjtött eső- vagy olvadékvizet csak a legfelső társadalmi réteg ihatta. Ez tiszta víz volt, hiszen a párolgás és a lecsapódás során a természetben megtisztult. Mára már ez az út sajnos nem járható, mivel maga a légkör is sok szennyező anyagot tartalmaz.
A kínaiakról köztudott, hogy évezredes tapasztalataikat az egészségük szolgálatába állítják. Mi hát az alapja a hosszú élet vizének? Noha a biofizika szemszögéből könnyen találunk rá magyarázatot, mégis, mint említettük, az uralkodó orvosi szemléletmód ellenállásába ütközünk.
Mindenekelőtt két érvet sorakoztatnak fel a tiszta víz iása ellen. Az első: az ozmotikus nyomásesés. Ennek bizonyítására egy kémcsőben állati sejteket tesznek tiszta vízbe. Ennél a kísérletnél a sejtek megdagadnak, majd hirtelen szétpukkadnak. Az ok nyilvánvaló: a különböző koncentrációjú folyadékok azonos koncentráció elérésére torekszenek. Ezért egyre több víz áramlik a sejtekbe, míg végül a sejtfal képtelen lesz ellenállni az egyre fokozódó belső nyomásnak, és szétpukkad. A tiszta víz elméletének ellenzői szerint a szervezetben is ugyanez játszódna le.
Ez természetesen tévedés, ugyanis rossz feltételekből indulnak ki. A víz tudniillik már a szájban elveszíti tisztaságát, és minél tovább jut a szervezetben, annál tisztátalanabbá válik. És pontosan ez az a tisztító hatás, amely a kínaiak által megfigyelt hosszú élethez vezet.
Második érvként általában azt hozzák fel, hogy ez a tiszta víz kimossa a szervezetből az értékes ásványi anyagokat, s azok hiánya egészségkárosodást okozhat. Fentebb azonban már emlíettük, hogy a sok ásványi anyagot vagy meszet tartalmazó víz megnehetíti a sejtek anyagcseréjét, mert besűríti a sejtek közötti folyadékot. Éppen ennek megakadályozása érdekében érdemes tiszta vizet inni, hiszen mérések bizonyítják, hogy ezek az ásványok mosódnak ki a szervezetből.
A test nem válik meg a sejtek számára fontos ásványoktól. Olyannyira nem, hogy az izzadsággal kiválasztott ásványi anyagok egy része - igény szerint- a bőrön keresztül célszerűen ismét a testbe diffundál. Ezt japán tudósok állapították meg a sportolókon végzett vizsgálatok során."
(....)
"Persze, aki tisztított vízre vágyik, az fordított ozmózissal készíthet magának. Ennél az eljárásnál a víz egy rendkívül finom membrán mentén áramlik, s részben átszűrődik azon. A membrán pórusai olyan aprók, hogy a desztilláláshoz hasonló mértékben tisztítja a vizet. Mivel azonban a víz a szűrő mentén áramlik, az nem is tud eldugulni. A fordított ozmózis elvén működő szűrő a vízvezetékhálózat csapjaira csatlakoztatható."
Mittomén... :oD
De örömmel elfogadom a véleményét. Már csak azért is, mert sokkal jobban hangzik, hogy nincs benne. ;o)
Én ismerem. :o)
Ha megteszed, hogy begépeled, szerintem mindenki szívesen fogadja. :o)
Mindig jól jön az ötlet, hogy miket lehet főzni...
Papp B. Jánossal vigyázni kell. Én ismertem. Az anyukája volt candidás. Egy csomó dolgot nem tudott és nem is érdekelte. Nagy mágus volt de a candidáról igazából nem tudott semmit. Egyszer volt is egy vitánk vele. Nem tudott válaszolni azokra a dolgokra, amiket a könyve nyomán keresztkérdésként feltett az egyik klubtagunk.
Neki inkább ez a könyv egy jó reklámfogás volt, semmi több. De halottakról jót vagy semmit..
na, erre azt mondta, hogy no comment....
még nem hallott róla, de kérdezi, hogy a fog.gátló hogy kerülhetne a vízbe? Esetleg pisivel? Akkor inkább a fekáliától tartana....
Azért klórszagú a víz, mert hipózzák, h alacsony legyen a szervesanyag tartalma.
a szereves cucc nem erős...elreagál...
emberi állati vagy növényi hormonra gondolsz?
Nekem a töltött zöldség és a saláták érdekelnének főként....
de a többi os jól hangzik. Már van, amit csináltam, de érdekel, hogy más hogyan főz. :) Így ha mindent begépelsz, én is szívesen olvasom.
Nem lehetne, hogy beírd mondjuk wordbe és utána mindent megkapjuk? :o)
Tudom, telhetetlen vagyok... ;o)
Hmmm... Én természetesen még sosem vizsgáltam vizet, de azt mondják, hogy vannak benne hormonok... A fogamzásgátlók maradványai, meg mittomén...
De persze lehet, hogy nincs.
melyik tetszene arabos lencse leves
répakrémleves
tárkonyos zöldbableves
sültpadlizsán olyan fűszersóval amit lehet enni
krumpli minden mennyiségben pl paradicsomos hagymával
zöldborsó leves
töltött zöldségek
brokkoli főzelél
sütőtök minden mennyiségben
tök főzelek
saláták
amelyik tetszene ird meg es leirom h csinálom
Ha forralja valaki a vizet akkor a szerves anyagok kiforranak, mivel alacsonyabb a forráspontjuk. A hormon is szerves, elvileg az is kiforr. De ő még nem hallott a vízben hormonról...mire gondoltok?
Meg a klór a viz változó keménységét okozza, ami azt jelenti, hogy forralással eltávoltítható.
Annak sincs értelme, hogy a vizet teljesen lágyan igyuk, mert a sejtekben lévő ozmózis megfordulhat azáltal, hogy ha a sejten kívül több ion van, mint a sejten belül.
Jogos... Bocsi... :o)
Akkor máshol megírod nekem? :o)
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok