Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

18906. keszani
2011. nov. 10. 21:43
ezúton értesitek mindenkit (itt is), aki kezdő, alado vagy csak kell neki, az összes eddigi felrakott recept a candidás receptek közt össze van szedve nálam. aki kéri privibe küldjön egy e-mailt és repül is
18905. Kiscsirek (válaszként erre: 18904. - Keszani)
2011. nov. 10. 12:38

igenis! értettem! :-))))

úgy lesz, igérem! ;-)

18904. keszani (válaszként erre: 18903. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 11:02

és a Mit főztél ma? recepte candidásoknak forumon sok receptet találsz, foleg a kezdéshez jo.

ott vitatjuk meg a recepteket, ha vmi kérdésed van ezekkel kapcsolatban, azt ott tedd fel.

és tervezz mindig előre! ha valami kétes, kérdezz eelőre, mintsem lassitsd a gyogyulást!

18903. Kiscsirek (válaszként erre: 18902. - Keszani)
2011. nov. 10. 10:51
köszi szépen:-)
18902. keszani (válaszként erre: 18900. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 10:38

kérlek olvad el amit warj mondott, ott le van irva,h az élesztö tilos, mert eteti a gombát, és ha eteted akkor nem pusztul :D

szodabikarbonát használj, ugysem lesz oylan, mint a rendes kenyér, de eheto és gyogyulni fogsz. ez lebegjen elotted

18901. e9ohil (válaszként erre: 18900. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 10:36
Szódabikarbónát. :)
18900. Kiscsirek (válaszként erre: 18898. - Keszani)
2011. nov. 10. 09:40
és mit tegyek a kenyérbe élesztő helyett, hogy megkeljen rendesen?
18899. keszani (válaszként erre: 18897. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 09:31
ne aggodj, lehet a candida okozza mindezt, legalábbi s hajhullásrol tobben panaszkodtak. de nem tartanám izártnak a pánik betegséget sem, seot a lisztérzékenységet sem. szoval tartsd be a diétát, hisz lehet rengeteget tud majd segiteni
18898. keszani
2011. nov. 10. 09:30
élszto tilos, akár por akár kocka forma, de TILOS, eteted vele a gombát.
18897. Kiscsirek (válaszként erre: 18896. - Warj)
2011. nov. 10. 09:11

nagyon szépen köszönöm a segítségedet.

a bíztató szavakat méginkább!!!

ahogy ma az időm engedi, igyekszem jobban belemerülni ebbe a fórumba.

és hogy a kérdésedre is válaszoljak, a LÉ-em nem velemszületett.

azt áprilisban diagnosztizálták.

és uúgy hónapokig tartó hasmenés, puffadás, fokozott bélmozgás és azt kísérő gázok voltak a tüneteim, mint most.

annyi különbséggel, hogy az elmúlt 3-4 hónap alatt a hajam 55-60%-a kihullott:-(

ja! és mindemellé pánikbeteg lettem./de kezelnek/

szal, nem vagyok egyszerű:-(

emiatt persze a lelkiállapotom mínusz 70

18896. warj (válaszként erre: 18891. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 08:59

[link]

Javaslom, hogy ezt az oldalt olvasd át alaposan és egyeztesd össze a 18868 as hozzászólásomban lévő élelmiszerekkel.

18895. warj (válaszként erre: 18891. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 08:54
hát még kutakodok majd, illetve van itt a fórumon olyan aki candida és lisztérzékeny diétát csinált együtt, ne legyél kétségbe esve, meg lehet csinálni, sőt ha a lisztérzékenység nem veled született, hanem mostanában jelentkezet, még az is elképzelhető, hogy a terápia után megszabadulsz tőle.
18894. warj (válaszként erre: 18891. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 08:51

Gyümölcsök, zöldségek

Gluténmentesek, frissen fogyasztva és gyorsfagyasztva egyaránt használhatók. A gyorsfagyasztott burgonya gluténtartalmú lehet, ezért ez kivétel. (A candida diétába eleve nem javasolt a burgonya fogyasztása)

A gyümölcsök közül az import zöld alma gluténtartalmú bevonatot tartalmazhat, fogyasztása tilos. Vagyis az összes többi gyümölcs ami a diétában engedett fogyasztható.

Húsok, húsipari termékek

Hal és tenger gyümölcsei, baromfi, nyúl, vad párolva, főzve, sütve, (a hal és tenger gyümölcsei első a többi második időszakos)

Szójatej, túró, juhtúró, tofu (második időszaktól)

A sajtok - a holland sajtokat kivéve - szabadon fogyaszthatók a cikk szerint, vagyis a diétában megengedett feta (görög sajt) és a mozzorella (olasz) szerintem fogyasztható, második időszaktól ehető.

A tojás gluténmentes így második időszaktól heti 2-3 dba ehető.

Zsiradékok

Gluténmentesek, kivéve egyes szalonnafélék. Itt is csak a listán szereplők fogyaszthatók.

 Kölesgolyó natur

 gyümölcsök

 olajos magvak

Fűszerek és ízesítő anyagok

A zöld és száraz fűszernövények gluténmentesek. A levesporok, leveskockák, mártásporok, ételízesítők, fűszerkeverékek, fűszerkrémek, ketchup, mustár, majonéz többsége gluténtartalmú, ezért csak a gluténmentes termékek listáján szereplők közül lehet választani.

18893. warj (válaszként erre: 18891. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 08:38

A búza, árpa és a rozs pehely és liszt, ill. a zabpehely fogyasztása tilos.

Helyettük javasolt a kukorica, a rizs, a köles, a hajdina, a sárgaborsó és a szójaliszt, valamint a kukorica és a burgonyakeményítő.

A te diétádba, hogy a lisztérzékenységet és a candidát is figyelembe vegyük a következő ehető a lisztek közül.

barna rizsliszt, hajdinaliszt, sárgaborsóliszt, szójaliszt, és ha nagyon muszály és nem tudod elkerülni a kukoricaliszt (ez viszont a keményítő tartalma miatt eteti a candida gombát).

18892. warj (válaszként erre: 18891. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 08:28
A 18868 as hozzászólásban le van írva a terápia menete, itt megvannak az ehető élelmiszerek is, természetesen csak azt eheted belőle ami a lisztérzékenységgel összeegyeztethető.
18891. Kiscsirek
2011. nov. 10. 08:20

eddig glutenix lisztből sütöttem a kenyeret magunknak, egy kis kukoricaliszttel dúsítva.

+ insant haas gluténmentes élesztővel, és édesítőszerrel.

lassan mindent kihagyhatok a már amúgy is ízetlen kenyérből? :-)

18890. keszani (válaszként erre: 18888. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 08:10
de nem csak cukrot nem lehet, édesítot is az elso idoszakban keruljuk, utána is nyirfacukrot v steviát hasznáj, semmiféle canderell meg iylenek
18889. keszani (válaszként erre: 18888. - Kiscsirek)
2011. nov. 10. 08:10

ne keseredj el, vegyél riszlisztet, nagyon finom dolgokat lehet vele sutni, még diéta után is ( unokaocsém is LE)

a tobbit pedig ugyanugy csinálod, mármint a diétát, csak Te mindenhez tk rizslisztet veszel.

18888. Kiscsirek
2011. nov. 10. 06:22

sziasztok!

segítséget szeretnék kérni azoktól, akik esetleg érintettek a témában.

egy hete kiderült, hogy candidás vagyok.

de emellett lisztérzékeny is.

fogalmam sincs, hogy e két diagnózissal miként diétázzak és főleg mit?

ugyebár a LE miatt kilőve a búza, rozs, árpa. . .

cukrot sem eszem, mert a lányom cukorbeteg és ő is lisztérzékeny.

szóval így is elég sok dologtól el vagyok már tiltva...

ha esetleg tudna valaki segíteni, nagyon boldog lennék.

:-(

jelenleg tökre el vagyok keseredve és nagyon nem látom a kiutat:-(

18887. keszani (válaszként erre: 18886. - Caci20)
2011. nov. 9. 20:44

kenyeret többet ne vegyél, a boltiba mindegyikbe van vmi tilos. mlgha candidásnak is mondják akkor se vegyél.

a szénsavmentes iz a kisebb baj, de máskor rázd ki belőle, ha más nincs. de inkább a szénsavas viz mint a gyümilé v alkohol

18886. Caci20 (válaszként erre: 18885. - Keszani)
2011. nov. 9. 17:09
Egyszer vettem bolti Graham kenyeret és később vettem észre, hogy van benne élesztő... és ittam szénsavas vizet is...mert szomjan haltam majdnem és sajnos bulizni voltunk...más nem volt.. így is elég furcsán néztek a pultnál, hogy vizet kérek...
18885. keszani (válaszként erre: 18884. - Caci20)
2011. nov. 9. 17:01

nem feltétlenül, de utána extra ovatosan kell táplálozni és én utána kihagynm egy darabig még a heti 1 tésztát is, és a rizst is.

miért? Te mit vétettél? igyekezz nem hibzni, hisz azal a gyogyulásod hátráltatod. mindent magadért csinálsz, ezért kell odafigyelni.

18884. Caci20
2011. nov. 9. 16:05
Sziasztok! Ha véletlenül olyasmit eszem, amit nem lenne szabad, akkor előről kell kezdeni a diétát?
18883. keszani (válaszként erre: 18881. - Princepilla)
2011. nov. 9. 15:03

a receptes forumon volt orla szo, de most nincs idom visszaolvasni. tudom,h vki kérdezte nemrég warjtol.

de sztem lehet.

18882. ttimeaa
2011. nov. 9. 14:42
Köszönöm a biztató szavakat! Akkor folytatok a "küzdelmet"!!! :)
2011. nov. 9. 13:53

Nehogy félre értsetek, teljesen türelmes vagyok:)

Valaki válaszolna arra, hogy ehetek e Jázmin rizst?csak azért mert éhen halok....szabad vagy nem?:) csak mert, ha nem akkor felkészítem magam a koplalásra. úgy 6ig...:)

18880. keszani (válaszként erre: 18878. - Princepilla)
2011. nov. 9. 13:42

akalinak pedig tnyleg jo ajánlatai vannak.

és legyél turelmes, ne surgesd magad a flépulésben!

18879. keszani (válaszként erre: 18878. - Princepilla)
2011. nov. 9. 13:41

OOOO, ne egyszerre az almár, tojást, sajtot.. 3 nap kell az elso bevezetése után mire johet a második+mindent lassan evezetsz vissza. az alma példáját és igy a tobbit is: elso nap egy negyed almát, másnap egy felet, haramdik nap egy 3/4et és negyedik nap johet az egész. ugyanigy a tobbivel is. ha egyszerre letámadod magad az ételekkel ugy leterheled a szervezeted,h felpuffadhatsz, székrekedésed lehet, v hasmenés, rossz kozérzet.

+ne felejtsd, tejbol csak novényi! a sajtbol meg csak feta v mozzarella.

18878. Princepilla (válaszként erre: 18877. - Akali)
2011. nov. 9. 12:58

Köszönöm a válaszaid:)

Természetesen ezt a 3 hetet végigcsinálom, csak a 4. be belecsempészek almát...talán sajtot..meg tejet, tojást..szépen foozatosan, már ezek nagy segítségek,ha ehetem őket:)

18877. akali (válaszként erre: 18876. - Princepilla)
2011. nov. 9. 12:31

Szia! Szerintem várd meg a 3 hetet míg letelik.Az első időszak 3-4 hét(nem 2,5).Ezzel csak jót teszel a szervezetednek!!!Én is hihetetlen feszült és idegbeteg voltam.!De elmúlt.4 hétig csináltam.nem akartam abba a hibába esni a későbbiekben,h ha "viszketek akkor azt gondoljam,hogyha rendesen végig csináltam volna az első szakaszt,akkor tuti ez nem lenne"!Na én ezt nem akartam.

A 18872-es hozzászólásomban leírtam én miket szedek.Mind a két készítmény nagyon profi!!!

Barna rizs amit ehetünk a jázmin rizshez nem tudok hozzászólni.A barna rizs könnyebben emészthető mint a fehér,és szerintem nem jó,de majd gondolom aki tudja reagál majd rá.Én nyirfacukrot használok,nem próbáltam még mást.Ez ízre jó,viszont baromi drága.Éna CBA-ban vettem.Az eladó ha nem volt candidás, fogalma nincsen róla,h mi az amit lehet enni.

Kitartás és várd meg a szombatot!!! :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook