Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
igenis! értettem! :-))))
úgy lesz, igérem! ;-)
és a Mit főztél ma? recepte candidásoknak forumon sok receptet találsz, foleg a kezdéshez jo.
ott vitatjuk meg a recepteket, ha vmi kérdésed van ezekkel kapcsolatban, azt ott tedd fel.
és tervezz mindig előre! ha valami kétes, kérdezz eelőre, mintsem lassitsd a gyogyulást!
kérlek olvad el amit warj mondott, ott le van irva,h az élesztö tilos, mert eteti a gombát, és ha eteted akkor nem pusztul :D
szodabikarbonát használj, ugysem lesz oylan, mint a rendes kenyér, de eheto és gyogyulni fogsz. ez lebegjen elotted
nagyon szépen köszönöm a segítségedet.
a bíztató szavakat méginkább!!!
ahogy ma az időm engedi, igyekszem jobban belemerülni ebbe a fórumba.
és hogy a kérdésedre is válaszoljak, a LÉ-em nem velemszületett.
azt áprilisban diagnosztizálták.
és uúgy hónapokig tartó hasmenés, puffadás, fokozott bélmozgás és azt kísérő gázok voltak a tüneteim, mint most.
annyi különbséggel, hogy az elmúlt 3-4 hónap alatt a hajam 55-60%-a kihullott:-(
ja! és mindemellé pánikbeteg lettem./de kezelnek/
szal, nem vagyok egyszerű:-(
emiatt persze a lelkiállapotom mínusz 70
Javaslom, hogy ezt az oldalt olvasd át alaposan és egyeztesd össze a 18868 as hozzászólásomban lévő élelmiszerekkel.
Gyümölcsök, zöldségek
Gluténmentesek, frissen fogyasztva és gyorsfagyasztva egyaránt használhatók. A gyorsfagyasztott burgonya gluténtartalmú lehet, ezért ez kivétel. (A candida diétába eleve nem javasolt a burgonya fogyasztása)
A gyümölcsök közül az import zöld alma gluténtartalmú bevonatot tartalmazhat, fogyasztása tilos. Vagyis az összes többi gyümölcs ami a diétában engedett fogyasztható.
Húsok, húsipari termékek
Hal és tenger gyümölcsei, baromfi, nyúl, vad párolva, főzve, sütve, (a hal és tenger gyümölcsei első a többi második időszakos)
Szójatej, túró, juhtúró, tofu (második időszaktól)
A sajtok - a holland sajtokat kivéve - szabadon fogyaszthatók a cikk szerint, vagyis a diétában megengedett feta (görög sajt) és a mozzorella (olasz) szerintem fogyasztható, második időszaktól ehető.
A tojás gluténmentes így második időszaktól heti 2-3 dba ehető.
Zsiradékok
Gluténmentesek, kivéve egyes szalonnafélék. Itt is csak a listán szereplők fogyaszthatók.
Kölesgolyó natur
gyümölcsök
olajos magvak
Fűszerek és ízesítő anyagok
A zöld és száraz fűszernövények gluténmentesek. A levesporok, leveskockák, mártásporok, ételízesítők, fűszerkeverékek, fűszerkrémek, ketchup, mustár, majonéz többsége gluténtartalmú, ezért csak a gluténmentes termékek listáján szereplők közül lehet választani.
A búza, árpa és a rozs pehely és liszt, ill. a zabpehely fogyasztása tilos.
Helyettük javasolt a kukorica, a rizs, a köles, a hajdina, a sárgaborsó és a szójaliszt, valamint a kukorica és a burgonyakeményítő.
A te diétádba, hogy a lisztérzékenységet és a candidát is figyelembe vegyük a következő ehető a lisztek közül.
barna rizsliszt, hajdinaliszt, sárgaborsóliszt, szójaliszt, és ha nagyon muszály és nem tudod elkerülni a kukoricaliszt (ez viszont a keményítő tartalma miatt eteti a candida gombát).
eddig glutenix lisztből sütöttem a kenyeret magunknak, egy kis kukoricaliszttel dúsítva.
+ insant haas gluténmentes élesztővel, és édesítőszerrel.
lassan mindent kihagyhatok a már amúgy is ízetlen kenyérből? :-)
ne keseredj el, vegyél riszlisztet, nagyon finom dolgokat lehet vele sutni, még diéta után is ( unokaocsém is LE)
a tobbit pedig ugyanugy csinálod, mármint a diétát, csak Te mindenhez tk rizslisztet veszel.
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni azoktól, akik esetleg érintettek a témában.
egy hete kiderült, hogy candidás vagyok.
de emellett lisztérzékeny is.
fogalmam sincs, hogy e két diagnózissal miként diétázzak és főleg mit?
ugyebár a LE miatt kilőve a búza, rozs, árpa. . .
cukrot sem eszem, mert a lányom cukorbeteg és ő is lisztérzékeny.
szóval így is elég sok dologtól el vagyok már tiltva...
ha esetleg tudna valaki segíteni, nagyon boldog lennék.
:-(
jelenleg tökre el vagyok keseredve és nagyon nem látom a kiutat:-(
kenyeret többet ne vegyél, a boltiba mindegyikbe van vmi tilos. mlgha candidásnak is mondják akkor se vegyél.
a szénsavmentes iz a kisebb baj, de máskor rázd ki belőle, ha más nincs. de inkább a szénsavas viz mint a gyümilé v alkohol
nem feltétlenül, de utána extra ovatosan kell táplálozni és én utána kihagynm egy darabig még a heti 1 tésztát is, és a rizst is.
miért? Te mit vétettél? igyekezz nem hibzni, hisz azal a gyogyulásod hátráltatod. mindent magadért csinálsz, ezért kell odafigyelni.
a receptes forumon volt orla szo, de most nincs idom visszaolvasni. tudom,h vki kérdezte nemrég warjtol.
de sztem lehet.
Nehogy félre értsetek, teljesen türelmes vagyok:)
Valaki válaszolna arra, hogy ehetek e Jázmin rizst?csak azért mert éhen halok....szabad vagy nem?:) csak mert, ha nem akkor felkészítem magam a koplalásra. úgy 6ig...:)
akalinak pedig tnyleg jo ajánlatai vannak.
és legyél turelmes, ne surgesd magad a flépulésben!
OOOO, ne egyszerre az almár, tojást, sajtot.. 3 nap kell az elso bevezetése után mire johet a második+mindent lassan evezetsz vissza. az alma példáját és igy a tobbit is: elso nap egy negyed almát, másnap egy felet, haramdik nap egy 3/4et és negyedik nap johet az egész. ugyanigy a tobbivel is. ha egyszerre letámadod magad az ételekkel ugy leterheled a szervezeted,h felpuffadhatsz, székrekedésed lehet, v hasmenés, rossz kozérzet.
+ne felejtsd, tejbol csak novényi! a sajtbol meg csak feta v mozzarella.
Köszönöm a válaszaid:)
Természetesen ezt a 3 hetet végigcsinálom, csak a 4. be belecsempészek almát...talán sajtot..meg tejet, tojást..szépen foozatosan, már ezek nagy segítségek,ha ehetem őket:)
Szia! Szerintem várd meg a 3 hetet míg letelik.Az első időszak 3-4 hét(nem 2,5).Ezzel csak jót teszel a szervezetednek!!!Én is hihetetlen feszült és idegbeteg voltam.!De elmúlt.4 hétig csináltam.nem akartam abba a hibába esni a későbbiekben,h ha "viszketek akkor azt gondoljam,hogyha rendesen végig csináltam volna az első szakaszt,akkor tuti ez nem lenne"!Na én ezt nem akartam.
A 18872-es hozzászólásomban leírtam én miket szedek.Mind a két készítmény nagyon profi!!!
Barna rizs amit ehetünk a jázmin rizshez nem tudok hozzászólni.A barna rizs könnyebben emészthető mint a fehér,és szerintem nem jó,de majd gondolom aki tudja reagál majd rá.Én nyirfacukrot használok,nem próbáltam még mást.Ez ízre jó,viszont baromi drága.Éna CBA-ban vettem.Az eladó ha nem volt candidás, fogalma nincsen róla,h mi az amit lehet enni.
Kitartás és várd meg a szombatot!!! :-)
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok