Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
sziasztok!
új vagyok itt a fórumon. tudnátok abban segíteni, hogy orvost javasoltok, aki gyógyszert is ír, diflucant vagy nystatint, és komplexen tud kezelni. kolon terápiára nem kívánok menni, viszont nekem a betegségem miatt sokszor kell antibiotikumot szednem, így viszonylag hatékony kezelésre van szükségem. mert ha felüti a fejét a betegségem, akkor jön az antibiotikum megint.
olvastam itt dr lászló máriát, de úgy látom kap hideget is , meleget is. mellesleg 3-ik hete hívom, és mindig azzal jön, hogy átutazóban van. kicsit fura. persze ha jó doki, akkor várok rá, de szívesen fogadnék orvos javaslatokat. nektek biztosan van már több tapasztalatotok is.
köszönöm!!!!
Kedves fórumozók!
Az én történetem igen komplex és nagyon nagyon el vagyok már keseredve. Ezért kérem hogy aki tud segítsen néhány okos hozzászólással.
Az egész úgy kezdődött, hogy nem bírtam koncentrálni, pánikoltam, hogy elment az eszem és addig folytattam, míg a pszichiátriára kerültem depresszióval. Nem akartam gyógyszert szedni, de az orvosok és a szüleim nem nagyon adtak más lehetőséget. Jelenleg a harmadik féle gyógyszert adják, de semmi pozitív változás.
Ezzel párhuzamosan észrevettem, kezdetben a nyelvgyökömön fehér lepedéket, amire az ecsetelők tömkelegét adták, volt hogy antibiotikumot kaptam rá, míg végül magam derítettem ki,hogy valószínű kandidám van. Kérésemre elvégezték a tesztet, ami megállapította,hogy sok telep van a nyelven. Ezek után felkerestem Dr László Máriát, aki méregdrága táplálékkiegészítőkkel próbált meg helyrehozni. Colonterápiákra is jártam. A diétát már szeptember óta tartom, de tény, hogy a szigorú első időszakot nem tudtam megcsinálni, mert már annyira le van gyengülve az immunrendszerem,hogy nem merek kimenni a házból sem.
Mostanra a nyelvem nagyobb részét fehér lepedék fedi és erős hajhullásom volt, ami szerencsére most már megállt.
Mindenféle vitamint szedek. Ezreket költök naponta minden táplálékkiegészítőre. Nem eszem tényleg a tiltott dolgokból és a bajom egyszerűen nem akar szűnni.
Mivel a László Dr. féle táplálékkiegészítőket már nem tudom megfizetni, elmentem egy természetgyógyászhoz. Ő Nystatint adott és most azt is szedem.
Minden napom azzal telik, hogy facsarom a céklalevet, veszem a bogyókat, teákat és főzöm az ételeket(amik igen egyhangúak már). Másra szinte nem is tudok koncentrálni és így telnek a drága percek közel 3 hónapja. Az egyetlen szerencsém, hogy a szüleimhez vissza tudtam költözni és ők tudnak még támogatni egy ideig.
Viszont ez nem állapot, hogy se dolgozni se emberek közé lassan nem merek egyáltalán menni.
Óriási tehernek érzem így az életem. Ennek soha se lesz vége?
Mit csinálhatnék szerintetek? Kezdjem előröl a kemény diétát? Viszont már annyit fogytam, hogy nem szeretnék többet és jelenleg még részleges tüdőgyulladásom is van.
Kérlek írjatok valami biztatót, vagy hogy hogy induljak neki, hogy még épp ésszel megússzam!
Köszönöm előre is!
Az ilyen tünetekre (és a refluxra is) nagyon jó az olajfalevél kivonat. Igaz, hogy évekig kell szedni a fenntartó adagot, de megszabadít a gyógyszertől, aminek viszont mellékhatásai vannak.
Én voltam ilyen tükrözésen. Hát, tényleg nem egy álom. A te döntésed, amíg nem az orvos utasít :) .
10 éve nem szedek a gyomromra semmit. Már az olajfát sem szedem rendszeresen.
Az olajfalevél kapszulát nem kipróbálnod kellene, hanem szedni jódarabig. Antibakteriális és vírusellenes hatású, homeopátiásan működő természetes antibiotikum. Nagyon sok dologban segítene neked és kevésbé kellene félned a fertőzésektől is. Majdnem ugyanez igaz a grape cseppre is.
Ha már kúrázol, akkor ajánlom figyelmedbe az olajfa mellé a grapét és probiotikumot, amit úgy emlékszem magadtól is említettél. Az olajfához hozzá kell szoktatni a szervezetet. Először egy hétig 3x1/nap, aztán hetente változtatva: 3x2, 3x3, 3x2, 3x1 , végül fenntartó adagnak napi egy, de azt akár évekig, s ha van egy járvány, s kezd mutatkozni rajtad is, akkor már bármikor megemelheted az adagot egy-két napig, védelem gyanánt.
Amúgy az étrended tetszik :) Arra figyelj, hogy lehetőleg házi és nem tápos legyen az, amit állatból megeszel.
Reflexológiát, akupresszúrát és kínai masszázst. És aktívan dolgozom is benne.
Leírnád, hogyan csinálod a diétádat?
Igyekszem betartani a diétát, a napi adagom: probiotikumos joghurt nagy mennyiségben,mellette némi bioboltos magos hajdinás dolgok. Aztán ebédre nyers zöldséges saláta: paprika,paradicsom,fokhagyma,uborka,zöldhagyma, ebbe ma beleapritottam főtt csirkemellet, hogy azért kitartsak. Vacsira szintén joghurt meg ilyen sós ropis dolgok. Az a gond, hogy egyetemistaként sokat szaladgálok, összevissza vannak óráim és nem igazán tudom betartani a sokszor és kevés evést... Meg még nagyon az elején vagyok és rengeteg kaját nem ismerek, amiket most ehetek, eddig mindent megettem, imádtam a gyors kajákat (pizza, giros stb...) msot meg semmit nem ehetek hirtelen, és nagyon nehéz. Mindenki megy tömegesen a menzára enni, én meg rohanok haza salátát csinálni. Remélem hamar kikerülök ebből, mert nem biztos hogy hosszú távon működni fog.
Olvastam itt méregtelenítő teákról, hogy segít a gombaölésben? szóval a sima diéta nem elég, hanem kellene még az mellett bogyókat, teákat inni? Tudnátok példákat mondani?
Köszi, hogy válaszoltál.
Pont ezt nem merem megtenni, hiszen a lányom 2 éves és pl sok gyümölcsöt eszik, ami ugye cukros, illetve este és reggel is kér tápszert, amiben ugyan az a tejcukor van....
nem merem megtenni, hogy ezeket nem adom neki
még nem jól rág és csak lassan, így nyers zöldségeket nem fogyaszt, viszont főzve igen
nem kap cukrosat semmit, se édesség se üdítő, ezt soha nem is kapta
teát iszik, de steviával édesítve
én eredetileg is vízhez akartam szoktatni de nem ivott
3 x volt kiszáradás miatt kórházban, így örülök ha ezt valamennyire issza
honnan tudhatom meg ha érintett?
candia 5 teszt jó?
Szia Nóri!
A gyerekek diétáztatása a legegyszerűbb, hiszen ők még kicsik, azt eszik meg, amit adsz nekik. Mármint úgy értem, persze, abban is tudnak válogatni, de itt azon van a hangsúly, hogy mit ne adj! Tejet, tejterméket, cukrot és cukor tartalmú ételeket, semmiképp és tea helyett tanítsd meg vizet inni. Kétévessel már sajnos nehéz, ha eddig nem így volt, de lehet kapni bébivizet, ami nem kemény csapvíz, kezdd azzal.
Neked azonban a diéta mellett minimum probiotikumot és vitaminokat kellene szedned, egyénre szabottan. Gombaölő kúrának csak akkor állhatsz neki, ha már nem szoptatsz.
Szia! Remélem, nem baj, ha én válaszolok! Ha már kijelentették, hogy gombás vagy, akkor egyelőre fölösleges arra költened, hogy megtudd, milyen szinten, mert az nem segít rajtad. Sajnos a gomba-kúra, ami természetes, sokkal többe kerül, mint beszedni a gyógyszert. Az is igaz ezzel szemben, hogy a már így is nagyon "elnyűtt" májat még jobban megterheli a gyógyszer. Nem beszedni egy orvos által felírt bármit, az saját felelősség. Ugyanakkor, ha a természetes megoldást választod, fel kell rá készülnöd, hogy az hosszabb ideig tart és többe is kerül. Ha nagyon rossz a helyzet és anyagilag nem tudsz rá áldozni, akkor mindenképp kezdd a gyógyszerrel, közben pedig állj neki a candida terápia első lépéseinek. Célod az legyen, hogy minél gyógyszermentesebbé tedd az életed. A szteroid mellé ajánlottak neked probiotikumot is? Az lenne ugyanis a legfontosabb, ha már nem tudod a szteroidot nélkülözni.
Azt is jó lenne tudni, hogy melyik volt előbb: a tyúk, vagy a tojás? Mármint lehet, hogy már rég gombás vagy és előfordulhat, hogy emiatt vagy autoimmun beteg. Ez azonban csak akkor derül ki, ha a candida kúrától az alapbetegség tünetei is csökkennek, egyes esetekben elmúlnak. Ráadásul csak úgy lehet megtudni, ha az ember nekiugrik, bevállalja és kipróbálja. Mivel sajnos veszélyei is vannak, "csak úgy" nem is ajánlott "nekiugrani". Kell valaki, aki segít abban, hogy merre indulj, személyre szabottan.
Szabad megtudni, milyen betegségre kell szteroidot szedned?
Sziasztok! Én is hasonló helyzetben vagyok, kandidát találtak a székletminta szerint. Az én tüneteim a bal mellkasi szúrások, fájdalmak (mint izomgyulladáskor), illetve a hasi tájékon bal oldalon görcsök voltak, és egyfolytában böfögtem. Már beleszédültem, annyira böfögtetett. Szerintetek létezhet, hogy a kandida okozhatott ekkora fájdalmakat mellkasba?
Kb. 1 hete fogtam bele a diétába, meg az orvos kiirt a gyomromra valami gyógyszert, meg probiotikumot. Amióta szedem az orvosságokat jobban vagyok, bár néha még előjönnek gyengén a fájások. Mielőtt meglettek az eredmények refluxra is gondoltam, de végülis kandida lett.
Sziasztok!
Új vagyok itt. Szeretnék segítséget kérni.
Augusztus óta harmadszor voltak hüvelyi panaszaim, ami miatt tenyésztést csináltak és candida az eredmény, ezért elhatároztam, változtatok a táplálkozásomon, elkezdem a kúrát.
Van egy 2 éves kislányom, akit szoptatok, nagyon félek, hogy mi van ha Ő is érintett. Diétáztatni mondjuk nem merném a kora miatt.
Elég gyakran van híg széklete és a végbélnyílása körül régóta van kis piros kiütés szerű.
Honnan lehetne megtudni, hogy érintett e Ő is?
Ha igen, mit lehet vele kezdeni?
:(:(
Köszönöm a segítségeket!
Nóri
Udv,
a gyomorban ill. belekben levo Candida elmulhat veglegesen, vagy amint szedhidratot, cukrot kap, ujra kiujul?
Van olyan, akinek elmult? Hogyan?
Koszonom.
Koszi CSuszka, jo lenne mar egy hozzaertovel beszelni ez ugyben.
Regen sokat olvasgattam ezt a forumot azert tudok par dolgot errol az egeszrol..
De igazad van olvasgatnom kellene tobbet.
Mostanaban van egy masik eleg kellemetlen problemam megpedig eleg sok gaz kepzodik a belemben.Erre van valami megoldas? Regen is volt ilyen de azert nem ennyire..
koszike
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok