Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Évekig tartó stressz, magas vérnyomás, agyi infarktusok,... fórum

Évekig tartó stressz, magas vérnyomás, agyi infarktusok,... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
36. alinka01 (válaszként erre: 20. - Globus)
tegnap 15:32
Azt hiszem, a pszichológia különbséget tesz a nem állandó, átmeneti terhelés és a hosszan tartó terhek stressz-hatása között. Egy háborús vagy más krízis-szituációban (pl. földrengés) a stressz energiát ad, és segít megoldani a nehéz feladatokat vagy átvészelni a veszélyt. De ha hosszantartó, kilátástalan élethelyzetben kínlódik valaki, az egészen más. Az kimeríti testileg-lelkileg, és ez vezethet betegségekhez.
35. Ágio8405 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:10
Amikor így éltél nem voltál ezzel tisztában? Sajnálom, hogy ilyen állapotba kerültél.
tegnapelőtt 08:50
Rosszul mondták, 290/170 volt a vérnyomása, Ő mondta, nem akart a túlvilágról visszajönni, idős volt, azóta meghalt pár éve.
33. lolita2112 (válaszként erre: 31. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 07:29
ez azert nem igy van!mindigis voltak idonkent nehezsegek az eletben,de fel kell dolgozni oket!
32. lolita2112 (válaszként erre: 24. - Globus)
tegnapelőtt 07:28
pedig naunk ez van./nem otthon elek /
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Globus)
tegnapelőtt 03:55
A 20. században még volt emberség, lélek. A 21. felzabál.
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - K-né Zsóka)
tegnapelőtt 03:32

🙏🙏🙏🫶

(STRESSZ)!!!

29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Komor)
tegnapelőtt 03:19
Másnak 220-al már halálközeli élménye volt, járt a túlvilágon.
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Komor)
tegnapelőtt 03:13
„Nyugodt” voltam, de alig láttam és alig tudtam menni. Mint egy részeg, és kifáradtam, 260-at mértek, a CT-n agyi infarktusok. Alig tudták levinni. Most is hangplnak.
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Amaunet)
tegnapelőtt 02:57
Szerinted nem járok?
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - ~ Luna ~)
tegnapelőtt 02:44
Édesem lépj ki, skippeld, engedd el, oldd a STRESSZT, mert ez az ára! Egy nyomorulás vagy halál!
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - 80ASIQ)
tegnapelőtt 02:37
Mert igaz! Mert egy Pokol! Mert ÉM szúrtam el azzal hogy évekig nem kezeltem a STRESSZT! Hatalmas Baj!
24. globus (válaszként erre: 23. - Komor)
tegnapelőtt 01:18
Hordanak, de legtöbb helyen színeset, nálunk is. Ez mégiscsak védőruha. Nekünk az lenne fura, hogy civilben fogdosnának napi 50< embert, utána abban a ruhában hazamennének....
23. komor (válaszként erre: 21. - Lolita2112)
tegnapelőtt 01:03

Az én körzeti orvosom sem hord köpenyt, de az általam ismert szakorvosok egy része igen.

Mondjuk a kórházsorozatokat nézve egy csomó helyen még hordják. Lásd Vészhelyzetet, meg most is fut vagy négy-öt, amikbe csak átkapcsoláskor nézek bele.

22. lolita2112 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 00:42
ezt nagyon rosszul tetted!kave vagy vizivasa az 2 nagyonis kulombozo dolog!kave nem jo a MAGASVERNYOMASRA!a stresszet kezelni kell,mert kulonben evrol vre rosszabb lesz az egeszseged!gondolkodj mig nem keso!
21. lolita2112 (válaszként erre: 16. - Komor)
tegnapelőtt 00:39
nalunk ahol en elek senki orvos nem hord feherkopenyt!
20. globus
aug. 2. 14:59

Stressztűrő képességünk egyéni.

Belegondolok néhány ember életébe, úgy érzem, egy hétig nem bírnám. Ők teszik, mert nincs más.

Mekkora stressz lehetett háborúk alatt élelemről, épségről, búvóhelyről gondoskodni :/ konkrét cél volt a túlélés. A mai mókuskerékben sokszor nem látszik konkrét cél, napról-napra őröl.

19. K-né Zsóka (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 2. 14:52
Valahogy nem értem, hogy miért gondolja azt valaki, hogy a kávé segít. Ez hülyeség, és szerintem te is pontosan tudtad, hogy nem jó neked, de a stressz okozta magas vérnyomásra még rátettél egy lapáttal. Viszont nem sokat tett hozzá a dologhoz. Én napi egyet ittam, 38 évesen mégis agyvérzést kaptam, napokig élet-halál között voltam az intenzíven, aztán utána újra tanultam mindent. Egyetlen magyarázat a stressz volt, amit képtelen voltam kivédeni. Ez van, ebből kell kihozni a legjobbat. Ne azon keseregj, hogy milyen állapotban vagy, örülj, hogy túlélted és próbáld meg kezelni a stresszt, ha kell, szakember segítségével.
18. globus (válaszként erre: 16. - Komor)
aug. 2. 11:56
Ezt mondják, de ha belegondolsz, nem normális, hogy csak egy látványtól majdnem agyvérzést kapj :)
17. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 2. 11:51
Jobbulást, de ne kiabálj velünk, felment a vérnyomásom ahogy elolvastam :(
16. komor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 2. 11:48

Megtévesztő tud lenni, ahogy az orvostudomány a vérnyomást kezeli. Volt olyan régen, hogy 120 + életkor az normális. Most azt mondják, hogy csak a 120 a normális, de van olyan orvos, aki szerint a legújabb módi mást mond, jó a magasabb is, de nem mondja el, hogy milyen ez az új szisztéma.

Nekem fehérköpeny szindrómám van, vagyis ha orvost látok felugrik a vérnyomásom. Volt 190 is, de betudta az orvosom ennek az orvos stressznek.

Mindenesetre, ha adnak vérnyomáscsökkentőt, hát szedd!

aug. 2. 11:05

Értem a vallomást.

Csak engem zavar az írásban történő kiabálás (is). Ezek szerint nem sikerült megnyugodnod. Nem békések a napjaid, a gondolataid?

Ha már ebbe a helyzetbe kerültél el kéne azt fogadni és az orvosi segítséggel visszahozni azt, amit még lehet.

14. 55Judit (válaszként erre: 12. - 80ASIQ)
aug. 2. 10:34
Azért mert van itt 1-2 olyan fórumtárs, aki olvasás nélkül mindenre kukoricát ad. nem kell foglalkozni vele, semmi jelentősége.
13. 55Judit (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 2. 10:32

Sajnos sokszor akkor tudatosul bennünk hogy az élethez való hozzáállásunk nem olyan mint kéne, amikor jelentkeznek a belőle adódó eü.-i problémák.

A stresszkezelés hasznos dolog, de kimondani egyszerű csak, megvalósítani már nem annyira.

Nekem sok időbe tellett mire 1-1 kihívás alkalmával reflexből fel tudtam tenni magamnak a kérdést hogy fontos ez nekem, vagy nem. Megéri ezen rágódni? megoldok a szorongással, stresszel bármit is? nem! A stressz csak az energiát vonja el a megoldástól. Mire rájössz hogy te vagy a legfontosabb saját magad számára, az is sok időbe telhet. Nekem sok volt. Meg kell tanulnunk önzőnek lenni mert úgy ahogy mi tudunk törődni magunkkal, úgy senki nem tud, de szerintem nem is akar. Aztán rájövünk hogy a stresszt nem kezelni kell, hanem tudni nem annyira komolyan venni semmit hogy stressz alakuljon ki miatta. magyarán ha tudjuk megoldjuk a dolgot, ha nem, bevesszük a leszarom tablettát.

Segítünk a beteg hozzánk tartozónak, segítünk a gyereknek tanulni, de csak addig ameddig az erőnkből telik. Utána nem kell stresszelni a saját tehetetlenségünkön mint én tettem nagyon sokáig, mert az ilyen észjárás visszaüt. Ez tapasztalat.

12. 80ASIQ
aug. 2. 10:25
Ez miért érdemel kukoricát?
11. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 2. 10:13
Ez szomorú. Én hamarabb rájöttem, de még nincs leállás sajnos…
10. Gratia
aug. 2. 10:07
Mik voltak az előjelek? Tünetek?
9. globus (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 2. 10:02

Igaz, bocsánat.

Kaptál gyógyszert? El tudod látni magad?

Nagyon fontos a megfelelő pihenés, végletekig nem hajthatjuk az idegrendszerünket. 21-22 órakor villany leó.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Globus)
aug. 2. 10:02
ÚRISTEN...! 😢
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Globus)
aug. 2. 09:57
Nem vicces!!
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook