Évekig tartó stressz, magas vérnyomás, agyi infarktusok,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
🙏🙏🙏🫶
(STRESSZ)!!!
Az én körzeti orvosom sem hord köpenyt, de az általam ismert szakorvosok egy része igen.
Mondjuk a kórházsorozatokat nézve egy csomó helyen még hordják. Lásd Vészhelyzetet, meg most is fut vagy négy-öt, amikbe csak átkapcsoláskor nézek bele.
Stressztűrő képességünk egyéni.
Belegondolok néhány ember életébe, úgy érzem, egy hétig nem bírnám. Ők teszik, mert nincs más.
Mekkora stressz lehetett háborúk alatt élelemről, épségről, búvóhelyről gondoskodni :/ konkrét cél volt a túlélés. A mai mókuskerékben sokszor nem látszik konkrét cél, napról-napra őröl.
Megtévesztő tud lenni, ahogy az orvostudomány a vérnyomást kezeli. Volt olyan régen, hogy 120 + életkor az normális. Most azt mondják, hogy csak a 120 a normális, de van olyan orvos, aki szerint a legújabb módi mást mond, jó a magasabb is, de nem mondja el, hogy milyen ez az új szisztéma.
Nekem fehérköpeny szindrómám van, vagyis ha orvost látok felugrik a vérnyomásom. Volt 190 is, de betudta az orvosom ennek az orvos stressznek.
Mindenesetre, ha adnak vérnyomáscsökkentőt, hát szedd!
Értem a vallomást.
Csak engem zavar az írásban történő kiabálás (is). Ezek szerint nem sikerült megnyugodnod. Nem békések a napjaid, a gondolataid?
Ha már ebbe a helyzetbe kerültél el kéne azt fogadni és az orvosi segítséggel visszahozni azt, amit még lehet.
Sajnos sokszor akkor tudatosul bennünk hogy az élethez való hozzáállásunk nem olyan mint kéne, amikor jelentkeznek a belőle adódó eü.-i problémák.
A stresszkezelés hasznos dolog, de kimondani egyszerű csak, megvalósítani már nem annyira.
Nekem sok időbe tellett mire 1-1 kihívás alkalmával reflexből fel tudtam tenni magamnak a kérdést hogy fontos ez nekem, vagy nem. Megéri ezen rágódni? megoldok a szorongással, stresszel bármit is? nem! A stressz csak az energiát vonja el a megoldástól. Mire rájössz hogy te vagy a legfontosabb saját magad számára, az is sok időbe telhet. Nekem sok volt. Meg kell tanulnunk önzőnek lenni mert úgy ahogy mi tudunk törődni magunkkal, úgy senki nem tud, de szerintem nem is akar. Aztán rájövünk hogy a stresszt nem kezelni kell, hanem tudni nem annyira komolyan venni semmit hogy stressz alakuljon ki miatta. magyarán ha tudjuk megoldjuk a dolgot, ha nem, bevesszük a leszarom tablettát.
Segítünk a beteg hozzánk tartozónak, segítünk a gyereknek tanulni, de csak addig ameddig az erőnkből telik. Utána nem kell stresszelni a saját tehetetlenségünkön mint én tettem nagyon sokáig, mert az ilyen észjárás visszaüt. Ez tapasztalat.
Igaz, bocsánat.
Kaptál gyógyszert? El tudod látni magad?
Nagyon fontos a megfelelő pihenés, végletekig nem hajthatjuk az idegrendszerünket. 21-22 órakor villany leó.