Ki hogyan spórol az étellel? (beszélgetés)
Ételen nem spórolunk. Illetve de: úgy ügyeskedem, hogy ne kelljen kidobni. Munkatársaim egyesek hihetetlen, mennyit elpazarolnak.
Ezen kívül üres kaloriákra nem költök: kóla, alkohol, chips, ilyesmi.
Nem kell sPÓrolni, ismerem a kapacitásunkat / sőt a macskáét is / nem iS emlékszem arra, hogy bármikor maradt volnA meg étel. Persze mi nem jóllakásig eszünk, ha netalán éhesek maradnánk - azért van otthon tartós kaja.
Mivel csak a frisset szeretjük, hála istennek nincs mit eltenni másnapra, tiszta lappal ujrakezdem a kajabeszerzést észszerű mennyiségben.
Spórolni akkor lehet,ha akciós árut veszünk.
Nem dobunk ki ételt.
Elhiszem. Nálunk glutén, tej, tojás allergia + nem szereti a paradicsomot, babot, hagymát 😁
Krumpli, rizs, zöldségdömping hússal.
Nálunk nem marad semmi.
Igazából a kenyér, pékáru elfogyása dönti el, hogy menni kell vásárolni, hobbiból nincs bolti lődörgés... valamint impulzív vásárlás is ártalmas tud lenni, célszerű bevásárlólistát írni. Max. minimális mértékben térek el tőle, például ha meglátom, hogy 359 Ft a csirkecomb, abból betárazok fagyasztóba. De ilyen "akciós sport szelet, alkohol, Kojak nyalóka, 2,5 literes jégkrém" nem igazán érdekel. Idejét sem tudom, mikor jártam a mirelit ládák környékén.
Sokat számít az is, hogy van-e finnyásabb családtag, aki pl. nem eszik másnapos ételt. Ismerősöm egyszer háborogva kiakadt, hogy megesszük a másnapos rántott húst, hiszen az ehetetlen! Azt már mondani sem mertem, hogy a következőn is, ha netán maradna :D
Figyelek arra, hogy ne kelljen ételt kidobni.
Mióta nem eszek kenyérfélét ez is egyszerűbb.
Nem eszek húst. A zöldségek közül a cékla a legolcsóbb. De a karfiolt is megveszem, ha le van árazva, mert amúgy rohadt drága. Csak magamnak négy napra elég ételt csinálok belőle. Nem is gondolná az ember, hogy milyen laktató a zöldség. Vannak spórolós vega csoportok, onnan lehet tippeket gyűjteni. Most arra gondoltam, hogy csinálok zöldséges lepényt, akkor még kenyeret se kell venni.
Az egyetlen, ami drága, de megveszem, az a rizstej. De nem érdekel, kiadók rá, mert imádom és abból csinálom a főzelékeket, ami megint több napra elég.
En se spórolok az ételen. Jó, nem kell mindig kaviár (nem is szeretjük 😀), de mindenből a jo minőségűt veszem.
Ami spórolásnak mondható, hogy nem főzök kondérnyit. Viszonylag keveset eszünk, nem dolgozunk bányában, hogy tele legyen az étel zsírral és fakadjon a has, viszont az a kevés az naponta friss (általában), és jóízűen esszük.
Ezen nem spórolok.
Inkább tudatosan figyelek oda, pl nem iszom a cukros löttyöket, Nekem jó a víz és a tea is.
Ki hogyan spórol az étellel, mert az viszi a legjobban a pénzt sajnos.
Ötleteket, tippeket várok az öntermesztésen túl...