Ki hogyan spórol az étellel? (beszélgetés)
Igen, hagyományosan.
Ha az elkészítési módja különleges valaminek, azt lehet vállalni, pl. szilvás gombóc. Ha a hozzávalói, húúú, szívnám a fogam, ha fintorognának. Nálunk ilyen a hal. Kizárólag karácsonyra készítem, a fiúk eszik, aztán egy évre befogják a szájukat :)
Valahol találtam egy kifli receptet, párszor megsütöttem, amikor még nem volt ennyire meleg.
Anyáink főztjével kapcsolatban én a baba ételekre gondoltam, a haladóbb gondolkodásúak már akkor is elfogadták, hogy sokkal egészségesebb egy főzeléket krumplival sűríteni, vagy önmagával, egy részét pürésítve, mint zsíros lisztes rántással.
Valóban nem volt régen ennyi kövér ember. De ennyi chips, hamburger és kóla sem volt, de még ennyi glutén érzékeny ember sem volt. Azt se tudták, hogy azt eszik-e vagy isszák.
Őt is követem már egy ideje. De ő inkább hagyományosan főz nem? A bucizsömléje mindent visz, az nagyon finom. Meg a rakott kelje is. :D
Én szeretem a gyümis húsokat. Meggyszósz natúrszelettel, meg krumplipürével, az egyik legjobb étek. De ettem már barackos csirkemellet is sajttal a tetején, fúú az is nagyon finom volt. De én ilyeneket inkább étteremben eszem, nem nagyon vállalkozok rá hogy megcsináljam, mert sose úgy sikerül ahogy eltervezem. Amúgy se szeretek húst sütőben sütni, mert nem túl jó a sütönk. Nem süt át semmit rendesen, inkább csak éget.
Akkor nézd meg Szoky konyháját, csupa hagyományos finomság.
Extrém társítások nálunk sem nyerők, például befőtt az desszertnek számít :) Esetleg süteménybe, de nem hússal keverve. Anyu egyszer főzött almás fácánt szakácskönyvből, kutyának lett jó napja :)
Hát én azt nem hiszem, hogy az új kor szelleme lejjebb adás lenne 😳 aszongyák haladni kell a korral 😀
És hát az előbb sajnos elkapkodtam, és a főtt krumplis sűrítést nem is kérdeztem, igaz, ahhoz semmi köze a Zének, valószínűleg már az anyukája is úgy csinálta.
De ha nem, hát nem .. :)
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy még sosem ettél "kanálvertet"!
Becsszó? :-D
Próbáltad már a saját összetevővel sűrítést?
Így se rántás, se habarás, semmi lisztes pempő nem kerül az ételbe.
Spórolós is, de főleg egészséges.
A kanál vertről még nem hallottam.
A fügéből/körtéből kiindulva gondolom talán a "kanálvert"-fán terem.
Szívesen!
Azért a savanyú leves és a korhelyleves nem pont ugyanaz.
Nálunk keddenként hoznak húsárut. Ma, most az előbb voltam, szerencsére jutott még egy kis maradék, de ezzel már el is adtak mindent.
Elég állott színű szegény, de beáztatom...
éppen ezt olvastam:
(A legvégén, a sós vízben áztatás)
Már ha van mit aratni. :-D Néha elviszi a jég az egész termést.
Olyankor esetleg jöhet a "kanálvert". Tudod-e, hogy az mi fán terem?
Ha jó szándékkal jössz meg fogsz lepődni milyen vendég szerető vagyok.
Te leszel a "parancsnok", de az utolsó szó általában az enyém ami, "igenis-asszonyom".