Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki hogyan spórol az étellel? fórum

Ki hogyan spórol az étellel? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
2020. aug. 16. 17:45
Nagyanyámék kilószámra ették a zsírt meg szalonnát kolbásszal, aztán mindketten megérték a 90 évet. Nagyapám testvére lábatlanul (füstszűrő nélkül) szívta a dohányt, meg pipázott, aztán megérte az is majdnem a százéves kort. :D Most meg mindenre rámondják hogy káros, meg koleszterindús meg egyebek. Egyiküknek se volt soha semmi komoly baja, kórházba is kétszer ha voltak életük során.
110. globus (válaszként erre: 107. - Garabonciás)
2020. aug. 16. 17:43

Igen, hagyományosan.

Ha az elkészítési módja különleges valaminek, azt lehet vállalni, pl. szilvás gombóc. Ha a hozzávalói, húúú, szívnám a fogam, ha fintorognának. Nálunk ilyen a hal. Kizárólag karácsonyra készítem, a fiúk eszik, aztán egy évre befogják a szájukat :)

Valahol találtam egy kifli receptet, párszor megsütöttem, amikor még nem volt ennyire meleg.

109. Lávli* (válaszként erre: 106. - Auróra2010)
2020. aug. 16. 17:43

Anyáink főztjével kapcsolatban én a baba ételekre gondoltam, a haladóbb gondolkodásúak már akkor is elfogadták, hogy sokkal egészségesebb egy főzeléket krumplival sűríteni, vagy önmagával, egy részét pürésítve, mint zsíros lisztes rántással.

Valóban nem volt régen ennyi kövér ember. De ennyi chips, hamburger és kóla sem volt, de még ennyi glutén érzékeny ember sem volt. Azt se tudták, hogy azt eszik-e vagy isszák.

108. globus (válaszként erre: 106. - Auróra2010)
2020. aug. 16. 17:38
Ezen már én is gondolkodtam. Viszont az is igaz, hogy jóval kevesebbet sündörögtünk a konyhában, én konkrétan csak akkor, amikor behívtak enni. Aztán usgyi kifelé, lótás-futás-fára mászás, rohangálás, biciklizés. Nekünk nemhogy internetünk, még tévénk se volt, nem volt min punnyadozni ülve, fekve.
107. Garabonciás (válaszként erre: 105. - Globus)
2020. aug. 16. 17:37

Őt is követem már egy ideje. De ő inkább hagyományosan főz nem? A bucizsömléje mindent visz, az nagyon finom. Meg a rakott kelje is. :D

Én szeretem a gyümis húsokat. Meggyszósz natúrszelettel, meg krumplipürével, az egyik legjobb étek. De ettem már barackos csirkemellet is sajttal a tetején, fúú az is nagyon finom volt. De én ilyeneket inkább étteremben eszem, nem nagyon vállalkozok rá hogy megcsináljam, mert sose úgy sikerül ahogy eltervezem. Amúgy se szeretek húst sütőben sütni, mert nem túl jó a sütönk. Nem süt át semmit rendesen, inkább csak éget.

106. Auróra2010 (válaszként erre: 104. - Lávli*)
2020. aug. 16. 17:36
Anyáink főztje szerintem ehetőbb volt, mint a gyerekeink főztje. És nem is volt enni elhizott, és egyáltalán nem a szegénység miatt.
105. globus (válaszként erre: 102. - Garabonciás)
2020. aug. 16. 17:33

Akkor nézd meg Szoky konyháját, csupa hagyományos finomság.

Extrém társítások nálunk sem nyerők, például befőtt az desszertnek számít :) Esetleg süteménybe, de nem hússal keverve. Anyu egyszer főzött almás fácánt szakácskönyvből, kutyának lett jó napja :)

104. Lávli* (válaszként erre: 102. - Garabonciás)
2020. aug. 16. 17:31

Hát én azt nem hiszem, hogy az új kor szelleme lejjebb adás lenne 😳 aszongyák haladni kell a korral 😀

És hát az előbb sajnos elkapkodtam, és a főtt krumplis sűrítést nem is kérdeztem, igaz, ahhoz semmi köze a Zének, valószínűleg már az anyukája is úgy csinálta.

De ha nem, hát nem .. :)

2020. aug. 16. 17:31
Ja, tényleg neki van egy ilyen receptes könyve. Megúszós kaják, asszem az a címe. Azok között viszont vannak egészen használható receptek is. ;)
102. Garabonciás (válaszként erre: 100. - Lávli*)
2020. aug. 16. 17:28
Nem :D Én régimódiasan főzök. Ebből már nem adok lejjebb, szerintem. Az új kor szelleme engem már nem tud megérinteni. :D Bár Fördős Zét azért követem fészen is meg youtube-on mert nagyon bírom a f*szit. :D
101. 9cf0877606 (válaszként erre: 93. - Vigyefene)
2020. aug. 16. 17:27

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy még sosem ettél "kanálvertet"!

Becsszó? :-D

100. Lávli* (válaszként erre: 99. - Garabonciás)
2020. aug. 16. 17:12

Próbáltad már a saját összetevővel sűrítést?

Így se rántás, se habarás, semmi lisztes pempő nem kerül az ételbe.

Spórolós is, de főleg egészséges.

99. Garabonciás (válaszként erre: 96. - 0c4eeadbce)
2020. aug. 16. 17:09
Bocs, te kelkaposztat irtal, elneztem, ne haragudj. Bar nalunk az is rantassal keszul asszem, en az ilyen rantasos dolgokat ha kész van, aztan mar nem nagyon bonyolitanam. De hat izlesek es pofonok.. 😜
98. Garabonciás (válaszként erre: 96. - 0c4eeadbce)
2020. aug. 16. 16:55
Mindenbol lehet vmit csinalni de en ezt pl meg nem ennem. A zoldbab fozelek az nalunk ilyen tejfolos rantasos vmi, abba meg a paradicsom is meg a kaposzta is. Milyen az, elkepzelni nem tudom. Kb. olyan lehet mint amikor a turos tesztat osszeontod a paprikas krumplival, vagy a levessel. :D
2020. aug. 16. 16:49
Maradèk pörköltből szenvicskrèmet, margainnal összekeverve krumplinyomóval.
2020. aug. 16. 16:47
Kelkáposzta főzelèkből lehet kèszíteni paradicsmos káposzta főzelèket.
2020. aug. 16. 16:45
Maradèk krumplipürèből is lehet krumplis tèsztát kèszíteni, vagy krumplis pogácsát.
2020. aug. 16. 16:41
Annyit főzök amennyi elfogy,legalábbis igyekszem.
93. vigyefene (válaszként erre: 92. - 9cf0877606)
2020. aug. 16. 16:36
Ne nagyon sajnáld, mert ha eddig jól megvoltam nélküle, teszek róla h úgy maradjon.
92. 9cf0877606 (válaszként erre: 91. - Vigyefene)
2020. aug. 16. 16:31
Hát nem. Sajnálom.
91. vigyefene (válaszként erre: 84. - 9cf0877606)
2020. aug. 16. 15:52

A kanál vertről még nem hallottam.

A fügéből/körtéből kiindulva gondolom talán a "kanálvert"-fán terem.

90. Napsugár8 (válaszként erre: 89. - 9cf0877606)
2020. aug. 16. 15:40
Nem pont, de én szerettem, és sajnáltam, hogy csak disznó ölés után főztünk olyat. Kb. egy évvel ezelőtt lehetett kapni az üzletben sertés belsőségeket, akkor bevásároltam hozzá, és megfőztem, azt a régi, gyerekkori levest. De nagyon jó volt. Még sertés nyelvet is kaptam hozzá.
89. 9cf0877606 (válaszként erre: 88. - Napsugár8)
2020. aug. 16. 15:33

Szívesen!


Azért a savanyú leves és a korhelyleves nem pont ugyanaz.

88. Napsugár8 (válaszként erre: 85. - 9cf0877606)
2020. aug. 16. 14:37
Köszi! Érdekes, sok minden visszaköszön belőle, mint gyerekkori emlék. Szüleim mondták, hogy valamikor Csépára jártak "át" dolgozni, talán aratni?? lovas kocsival, ki tudja? És a disznó ölési becsinált leves is: szív-tüdő-vese, bár mi azt hívtuk korhely-levesnek. :))
2020. aug. 16. 13:04
Annyit veszek és főzök amennyit megeszünk, nem pazarlok sem ebben, sem másban.
86. Guruljka (válaszként erre: 77. - Napsugár8)
2020. aug. 16. 13:00

Nálunk keddenként hoznak húsárut. Ma, most az előbb voltam, szerencsére jutott még egy kis maradék, de ezzel már el is adtak mindent.

Elég állott színű szegény, de beáztatom...

éppen ezt olvastam:

[link]


(A legvégén, a sós vízben áztatás)

85. 9cf0877606 (válaszként erre: 66. - Napsugár8)
2020. aug. 16. 12:09

Nézd csak, mire leltem!

Vannak benne jó dolgok.

[link]

84. 9cf0877606 (válaszként erre: 67. - Vigyefene)
2020. aug. 16. 11:56

Már ha van mit aratni. :-D Néha elviszi a jég az egész termést.

Olyankor esetleg jöhet a "kanálvert". Tudod-e, hogy az mi fán terem?

83. Napsugár8 (válaszként erre: 79. - Globus)
2020. aug. 16. 11:39
Az persze eszembe sem jutott! :)
82. vigyefene (válaszként erre: 81. - Globus)
2020. aug. 16. 11:27

Ha jó szándékkal jössz meg fogsz lepődni milyen vendég szerető vagyok.

Te leszel a "parancsnok", de az utolsó szó általában az enyém ami, "igenis-asszonyom".

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook