Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki hogyan spórol az étellel? fórum

Ki hogyan spórol az étellel? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
141. Napsugár8 (válaszként erre: 140. - Tumbo2)
2020. aug. 17. 09:05
Amikor még dolgoztam, nálam is előfordult, hogy még az ebéd is elcsúszott d.u. 3 óra körülre, pedig csak 2 kiflit szerettem volna elrágni. Most már nyugdíjasként azért az ebédre-vacsorára odafigyelek. Kezdek már javulni.
140. tumbo2 (válaszként erre: 139. - Napsugár8)
2020. aug. 17. 09:03
én sem.a főkönyvelő csodálkozott,hogy bírom ki evés nélkül,ha az sztk-ba megyek.aránylag könnyen,de mikor fél négykor vettem egy lángost,otthon eszem meg,mintha fekete kavicsok ültek volna a gyomromban.
139. Napsugár8 (válaszként erre: 137. - Tumbo2)
2020. aug. 17. 08:55

Tudom, hogy vicc volt!

Egyébként én reggelizni nem szoktam, délben eszek, d.u. valami 1 szem gyümi, vagy hasonló és fél 6 körül a vacsora. Ennyi. Amennyit én mozgok, ahhoz elég.

138. tumbo2 (válaszként erre: 136. - Napsugár8)
2020. aug. 17. 08:50
ja,ez csak karácsonykor van.a régi barátnőm anyjára emlékszem ilyenkor,olyan finomat sosem ettem.talán,hogy olyan kedvesen kínált.pedig elég nagy szegénységben éltek,pedig a nagyapjuk volt a gyár igazgatója,de hát a fia az árvák könnyét is elitta volna.
137. tumbo2 (válaszként erre: 135. - Tumbo2)
2020. aug. 17. 08:44
ez csak vicc volt.magamnak nem csinálok rántott húst,nem is értem,de hat után már nem eszek, több belém sem férne.a lányomék másnaposan már nem eszik meg,de,ha veszek,magamnak egy férfias szeletet,csontosat,jó vastagot.ez nálunk a karácsonyi kaja,krumplisalátával.persze a "gyerekeknek" csirke.
136. Napsugár8 (válaszként erre: 135. - Tumbo2)
2020. aug. 17. 08:26

Merthogy jóból is megárt a sok.

És több nap, mint kolbász

135. tumbo2 (válaszként erre: 129. - Vigyefene)
2020. aug. 16. 20:26
egyetértek.de nekem elég közé egy.
134. Lávli* (válaszként erre: 124. - Vigyefene)
2020. aug. 16. 20:02

Én is így vagyok ezzel.

Egy kis darabka rántott hús többet ér 3 tányér krumplis tésztánál 😀

133. vigyefene (válaszként erre: 132. - 9cf0877606)
2020. aug. 16. 19:34

Igen.

Így már ismerős. Néha még zöldség levesbe is teszek.

Amit a gulyás levesbe teszek, azt gyúrom keményre, mert az csipetke.

132. 9cf0877606 (válaszként erre: 131. - Vigyefene)
2020. aug. 16. 19:29

Na jó, eddig tréfálkoztunk, most komolyan:

A lágyabb tésztákat, amelyeket nem lehet dagasztani, fakanállal dolgozták ki valamikor (a konyhai robotgépek feltalálása előtti időkben). Innen a név: kanálvert. Közeli rokona a sztrapacskának, nokedlinek, galuskának.

No ugye, hogy ismerős?

2020. aug. 16. 19:21
Szóval addig jó ameddig hülyéskedni van kedvünk.
130. vigyefene (válaszként erre: 128. - Guruljka)
2020. aug. 16. 19:21
Azt gondolom h a kanálfán kanál terem.
2020. aug. 16. 19:19

Rántott hús-szendvics recept, vigyefene módra, a fene vigye el....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Két vastag szelet rántott hús közé teszünk még két sokkal vastagabb szelet rántott húst.

Nem baj ha valaki NAGYpofájúnak nevez.-:DDDDD

128. Guruljka (válaszként erre: 126. - Vigyefene)
2020. aug. 16. 19:17
Honnan gondoltad, hogy fán terem? A kanálfán?
127. globus (válaszként erre: 118. - Fincsi5)
2020. aug. 16. 19:14
Igazad van, a rántott húsnak olajban sütve fojtogató bűze van. Mármint nem a húsnak, hanem a levegőnek. Észrevetted, hogy ahol megszárad a kifolyt olaj, ragadós? Például a flakon szájánál. Mitől ragad? A zsír max. avas tudna lenni, de soha nem ragad.
126. vigyefene (válaszként erre: 125. - Guruljka)
2020. aug. 16. 19:11

Óhhhhh, köszönöm, valóban.

Bogrács gulyásba mindig azt teszek.

Profil oldalamon kép is van róla, mármint a gulyás-főzésről.

Hát ilyenek ezek a Heves-megyei gyerekek.

Hevesek......-:DDDDDD

125. Guruljka (válaszként erre: 123. - Vigyefene)
2020. aug. 16. 19:07

Kanállal "vert" tészta, nem kézzel gyúrt.

Több helyen megtalálod a neten.

[link]

124. vigyefene (válaszként erre: 122. - Lávli*)
2020. aug. 16. 19:05
Pl. nekem muszáj húst enni, mert ha nem, akkor mindegy mennyit zabálok, éhesnek érzem magam.
123. vigyefene (válaszként erre: 120. - Guruljka)
2020. aug. 16. 19:03

Paulával hülyéskedni szoktunk a tarhonya szürettel kapcsolatban, de most már kivácsi-fáncsi vagyok.

Mi a kanálvert?

122. Lávli* (válaszként erre: 116. - Auróra2010)
2020. aug. 16. 18:16

Mindig voltak és lesznek trendek. Ilyen az olaj-zsír mizéria, de ilyen a tojás mizéria is. Sok koleszterin vagy kevés koleszterin.

Én a napi húsfogyasztást se tartom ördögtől valónak.

Azt tartom fontosnak, hogy keveset kell enni, bármi is legyen az az étel, és megfelelő konyhatechnikai eljárással elkészíteni.

Azon én biztos, hogy nem fogok spórolni, hogy pár kocka húst vagy zöldséget vastagon belisztezve/olajozva/zsírozva , egy sűrű pempőben készítsek el, hogy jobban tele érezzem a gyomromat.

121. Napsugár8 (válaszként erre: 120. - Guruljka)
2020. aug. 16. 18:09
Mert mi az a kanálvert?
120. Guruljka (válaszként erre: 91. - Vigyefene)
2020. aug. 16. 18:07
Tévedsz! És szerintem mindannyian, így te is ettél már. :D
119. fincsi5 (válaszként erre: 22. - Magdi985)
2020. aug. 16. 18:00

Én már jártam úgy, hogy kinéztem valamit, és férjem mondta; a múlt héten olcsóbb volt, mint akciósan lesz. erre figyelni kell, mert becsapódhatunk.

Hús nincs soha lefagyasztva, mert közel a bolt, tudunk frissen venni.

Zöldség szintén, olyat, hogy kapor, ptr.zöld, zeller, ilyenek vannak. És mostanában kis csirkemell mindig, ha váratlanul jönne az unoka.

Ha nem jön, én eszem meg, 1 hétnél tovább nem tárolunk húst.

118. fincsi5 (válaszként erre: 113. - Globus)
2020. aug. 16. 17:54

Szerintem legjobb a sertészsír.

Ha olajban sütünk valamit, 1 hétig büdös a lakás.

Anyámnak egyik barátnője mikor bejött az olaj, ő csak azt tudja megenni. Anyám megnyugtatta, hogy abban sült a hús,hal, stb. Pedig nem is volt olaj a házban.


Én nem vagyok konyhatündér, de a pogácsa az megy. És ezerszer jobb zsírral, mint vajjal.

117. Garabonciás (válaszként erre: 113. - Globus)
2020. aug. 16. 17:52
Szerintem nem az étel az ami megbetegít, hanem inkább az életmódod. Ez a rohanó világ. Hogy éhgyomorra bekapsz két falatot, aztán irány a munka. Vagy vki még annyit se. Régen azért megadták a módját ezeknek az étkezéseknek is. Pláne itt falun. A család körülülte az asztalt, aztán jóízűen elfogyasztották az ételt. Nem siettek sehova. Annak mindig hagyománya volt. Meg tisztelete. Most már egyre ritkább az ilyen.
116. Auróra2010 (válaszként erre: 109. - Lávli*)
2020. aug. 16. 17:52
Hetente 2, max 3-szor ettünk hust, nem az ára miatt,a többi napokon tésztát vagy főzeléket.- és milyen finom volt a sok főzelék zöldség - Én is hasonlóképpen főzök, szerencsére nem követelik a fiúk a húst hússal.Tényleg a 70-es években az olaj milyen nagy szám volt, most meg értetlenül állok az előtt hogy vissza a disznózsirhoz !
115. Lávli*
2020. aug. 16. 17:49
És átlagban naponta 3 fogyókúrás napló és fórum nyílik.
114. Garabonciás (válaszként erre: 112. - Fincsi5)
2020. aug. 16. 17:48
Én meg azt csak hidegen eszem. Kivéve a marhapörköltet, mert azt tűzforrón. Jó sok csilivel. :D
113. globus (válaszként erre: 111. - Garabonciás)
2020. aug. 16. 17:47

Emlékeim szerint az olaj úgy a hetvenes évek végén, nyolcvanas elején kezdett népszerű lenni.

Már az olíváról, és a kókuszolajról is írnak negatív felhangú cikkeket, végképp összezavarva.

112. fincsi5 (válaszként erre: 13. - Epresturmix)
2020. aug. 16. 17:46
Én a pörköltből pl. aznap, mikor készül, nem tudok enni, csak másnap.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook