Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Bocsi! Teljesen igazad van!
Mentségemre, született büdipesti vagyok.
Meg a SOTE :) Nekem még a JATE is képben van/volt, ott is nagyon színvonalas a klasszika filológia. :)
Ja hát nyilván menőbb a BME, az a kérdés itt, hogy ebbe a menőségbe érdemes-e lelkileg beleroppanni.
Családban van ELTE-n végzett programozó matematikus, de nem tapasztalta, hogy ettől bármikor is különösebben hasraestek volna a cégek, persze ki tudja. Inkább azt nézik, hogy miben tud programozni. Na de ha nem tanítják meg normálisan? ...
Ezt a piac dönti el, keresett szak, jól lehet elhelyezkedni. Nem tudom a fejvadász cégeknél mi a prioritás. Kiindulva a hiányukból, szerintem örülnek minden felsőfokú végzettségűnek
Nekem a Közgáz, ELTE, BME az egyetem. De ez inkább tradíció, a múlt, a fiatalságom. :)
Igen, Februárban.
Az ő titkos álma még nem ismert. Változó. De a pszi is előfordult már.:) De az a ponthatár....
Mikor is kell dönteni? Február közepe?
Mi is az ő álma, terve?
Jókat kaptak?
Tör is megvan már?
Igen, látom a Levia által linkelt táblázatban, hogy a költségtérítésesre még több pont kell, mondjuk ez nekünk, magyaroknak épp jól jön ki.
Ráadásul állatorvosnak össz alig 100 embert vesznek fel, ami szintén elég ijesztő.
Pszire is több kell a fizetősön, de nem ennyivel. Pszichológust csak az ELTE-re felvesznek vagy 300-at. Arról nem beszélve, hogy sokkal több tárgyból lehet választani a felvételi tárgyakat, szóval nem kérdés, hogy pszire sokkal könnyebb bekerülni, még az ELTE-re is.
Van egy barát-gyerek, aki szintén jövőre próbálja az állatorvosit, nagyon kíváncsi leszek, mi lesz vele is.
Ige, ha csak SOTE, akkor az más téma.
Fiam a pszivel is úgy volt, hogy csak ELTE. Akkor persze nehezebb.
Nem humán, általános orvosi kar.:) Humánum az van, de nem a szak megnevezését illetően.
Szerintem nem könnyebb, gyerekem csak a SOTE ÁOK-ban gondolkozott. Nem is jelölt meg mást. Ez elvi kérdés. Van is ebből rivarizálás az orvosik között.
Akinek a SOTE ÁOK a cél, általában magasabb pontot kell érnie, mint az állatorvosira. Igaz tavaly nem így volt.:)
Hát igen. Fiam osztályából, ami nagyon erős osztály volt, egy emberke volt, akinek elsőre nem sikerült a felvételije, és ő pont az állatorvosira akart menni. És végig kitűnő volt meg brutál erős faktra járt stb stb.
És ráadásul ide nem jó a fizika sem, ami emelten kicsikét elvileg könnyebb, csak a kémia jó.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!