Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
És nincs benne, jogy felmenő rendszerben?
Én 23/24 őszt láttam.
Pedig a jó jogászoknál pont alapvető követelmény (kellene, hogy legyen) a jó logikai képesség, az érvelés, a jól felépített kommunikáció írásban és szóban.
Nekem is pont a duplázás lehetősége jutott azonnal az eszembe és a nemzetközi érettségi, amit már szinte feledésbe merült nálunk...
Az fix, hogy ha tudja, el fogja kerülni a gyerekem, hogy számítson a magyar érettségi, ha annak a jó eredményéért sokat kell magolni.
Igen. :-(
Undorító. Látszik, hogy jogászok vezetik az országot, akik - tisztelet a kivételnek - a magolásban erősek (magyra, töri felvételi). És azt akarják ráhúzni mindenkire. Meg hogy le lehessen verni mindenkin az eszement mennyiségű tananyagot. Miért fontosabbak az irodalmi ismeretek más az írásbelin is, mint a KOMPETENCIÁK? Szövegértés, érvelés? Hátha túl értelmes állampolgárokká lezsnek, ha ez utóbbiakat gyakorolják? Ellenvéleményt megfogalmasni képesek?
Egy gyerekem megússza, de a többi... Reméljük, a duplázás lehetőségét nem törlik el. Vagy ne adjak ötleteket?
Nekem a fiam 18-ban és 19-ben is egy-egy hétig volt önkéntes az önkormányzati táborban (szeret kicsiket pesztrálni).
Most beszkenneltem a papírt és elküldtem a suliba. Remélem, elfogadják.
Mi a helyszet az IKSZ-szel?
Megvan minden érintettnek az 50 órája? Hogy lehet most egyáltalán órát szerezni?
Ott is kapnak osztályzatot, és ez alapján a közös munka alapján.
De az online vizsgák, ha szóbelik, akkor szintén ilyen 3 fősek szoktak lenni, ahol szintén nem mindegy, kikkel kerülsz össze.
Egyetértek.
Legyenek ilyen feladatok a szemináriumokon, a gyakjegy EGYIK összetevőjeként. A lógósok hamar kiszelektálódnak, senki nem akar velük lenni.
Viszont a vizsgán tényleg kiszúrás.
Más, ha felkészült csapatok mennek rá.
De így is kiszorulhat bárki, önhibáján kívül.
Szuper! De gondolom, nem ott találkoznak ezzel a szituációval kvázi először.
Egyéniség kérdése, hogy az ilyen szituációhoz ki, hogyan viszonyul. Nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú emberek kerülnek egy csapatba. Egyébként életszerű a dolog, mert egy csaló miatt bukhat egy cég komoly megbízást. Csak éppen osztályozásnál nem tartom a legjobbnak. Az, hogy része a vizsgának az ok, de az nem túl szerencsés, hogy ha egyénileg osztályoznak. Aki egy rakás hülyével kerül egy csoportba méltánytalanul alul lesz értékelve, míg egy lusta megél mások hátán és megkapja a legjobb jegyet. Tudom, ilyen az élet, de legalább a vizsgán nem legyen direkt így szervezve.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!