Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Igen, nagyon fontos az érettségi eredményeket megnézni.
Amikor mentősulit kerestem, volt egy (az újpesti Bródy), amelyiket azért rostáltam ki, mert az egyik évben a matek érettségi átlaguk 1,85(!) volt.
Én egyébként excelbe raktam a különböző sulik középszintű és emelt szintű érettségi adatait, és ezekből csináltam grafikonokat, amelyeket lehetett szűrni iskolákra, tantárgyakra, emelt és közép szintre, illetve évekre (úgy emlékszem, hogy talán 3 év adatai voltak benne). Így bármilyen szempontból össze tudtam hasonlítani tetszőleges darabszámú sulit. Ez így nagyon szemléletes volt.
Szép eredmények. Tényleg jó ha az ember jó alaposan utánanéz a kiszemelt iskolának.
(Ahogy ez tegnap/ma a facebookos fórumon is téma volt.)
Igen, tavaly meg talán 7. volt.
Pedig nektek érdekes is lehetne az info vagy a fizika tagozat. A matek is magasabb szinten oktatódik ezeken. Dehat valoban messze van... Bar jart csepelrol Százhalombattáról stb is oszt tars...
Most nem azért, de 2020-ban a Klébiben a német emelt átlaga 90% volt :))) 5-nél kevesebb emberkére vetítve.
Angolból náluk az előrehozottakat érdemes nézni, az meg 79% volt (emelt).
Csak nézem, micsoda jó eredményeik vannak, és közben mennyire nem értékelik a helyén a sulit a kerületben.
OK, a matek az nem az erősségük, közép 66% az átlag, emeltre nem is mentek a tavalyelőttiek. De a matek 66 sem annyira rossz amúgy.
Igen. Az angol könnyebb.
60%-tól van meg a B2.
Az azért mindent visz :)))
De amúgy az egész suliban öten mentek emelt németre? És mind a nyekes osztályból?
Mi még mindig az emelt német kontra nyelvvizsga-témán rugózunk lányommal egyébként. Mennyi százaléktól is adják meg az emeltre a nyelvvizsgát?
Igen, valaki nagyon :)))
Amúgy hülye vagyok, ez nem is az ő évfolyamuk, amit kiírtam, de az övéké is nagyon hasonló. :)))
Valaki :-)) nagyon szereti a Majorban a számokat. Ezeket a számokat sok suli irigyelné. Ügyes évfolyam volt.
(Nalunk csak egy esetben lehet hasonlóan szépet latni, az 5 emeltvnémet érettségi átlaga 93% lett.(
Ez elképesztően jó eredmény!
Sokat emlegetitek ti is a sulit, meg ugye a listán is nagyon elől van (most nézem, hogy idén 9.), de nem nézegettem a statisztikáját, mert földrajzilag is teljesen kiesik a látószögünkből. Tényleg nagyon meggyőző eredmények születnek ott is.
Fiamék évében a Majorban 47-en emelteztek matekból, az átlag 79%,
Fazekasban 81-en mentek ebben az évben, és az átlaguk 82% volt.
Nem annyival jobb.
2020-ban
Emelt matek 90+ 6 fő, 95+ 2 fő
(közép matek 90+ 22 fő, 95+ 32 fő)
emelt töriből kevesebben mentek, de azért ez sem annyira könnyű, csak 3 fő 90+-os lett
amelt angol 30 fő 90+, 16 fő 95+
ez tényleg a legizmosabb
érdekes megnézni az emelt magyart ehhez képest, össz 3 db van, és a legjobb is csak 80+ os.
Igen, képzeld, ott is vannak ilyenek, van matek tagozatos fél osztály, és vannak a többi tagozaton is okos gyerekek. És a Fazekasban is van, aki sokkal gyengébbet ír, mint fentebb említettem.
Amúgy meg lehet nézni mindkét suli statisztikáját, hogy mennyi az emelt matekok átlaga. :) Nyilván a fazekasban magasabb lesz. De az átlag nem jelenti azt, hogy nem lehet egy-két kiugróan jó eredmény itt vagy ott. A Klébiben is volt egy lány pár éve, aki vmi 90%-os emelt matekot írt, pedig még csak matek fakt sincs a suliban. :)
Dehogynem, ha olyan számokat produkál az illető, amit simán másnak néz, aki javítja!
De egyébként is csak viccből írtam. A lényeg az volt, hogy az ő emeltje, nem akármilyen ötös lett, hanem súrolta a maximumot. Azért az nem annyira általános, még jó matekosok között sem, mert mégiscsak egy vizsgaszituációban írt feladatsorról van szó és ráadásul elég hosszú, emiatt könnyen szét lehet esni a második felére. Aki egy kis figyelmetlenségre hajlamos, annak a teljesítménye az idő előrehaladtával egyre rosszabb lesz, ahogy fárad és könnyen elrepkednek a pontjai.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!