Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
1. Nem, kell orvosi igazolás ahhoz, hogy egyáltalán kérvényezhesse az évismétlést, miszerint mentalt healts okok miatt nem tudott teljesíteni. Amit - jogosan - csak ehhez értő szakorvos ad ki a kezéből. Hatalmas mázli, hogy sikerült találni.
Ami tuti, az az autistic burnout, ez nem is kétséges (neki eleve nehezebb az elvárásokhoz igazodni, mert a nem expliciteket nem fogják, ld. pl. udvarias brit megfogalmazás - és ehhez jön a teljesítménynyomás). Ezt okozhatta csak a kifáradás meg a betegség miatti elmaradás vélt behozhatatlansága miatti stressz. De felmerül az esetleges covid kiváltotta erősebb szorongás ill. depresszió is a kiégésen felül (ezt utólag kell kideríteni azok alapján, amit ő elmond majd neki). Ha utóbbi is fönnállt, akkor folyamatosan figyelni kell, mert visszaeshet (aki egyszer volt, az könnyebben). Plusz neki mindig is komoly nehézségei voltak a végrehajtó funkciók területén, ezért is nehezített terep neki eleve az egyetem (tervezés, időben elkezdés, időben befejezés) - és nem, nem annyi a problémája, mint "minden kamasz fiúnak".
2. Gazdinfó mindkettőn.
A doki a vizsgaidőszak okozta stressz miatt nézi meg vagy a vírusos betegségből esetleg visszamaradt dolgok miatt?
Ketteskének gratula és szorítok, hogy akár a TU is meglegyen. Mit tanulna a TU-n és mit választ a WU-n?
Update
1. versenyző: augusztusban van időpont orvoshoz, addig minden lóg a levegőben. Meg persze még utána is lógni fog, hogy mit mond az egyetem, ha az orvos engedné is.
2. versenyző: WU német megvan. TU felvételi aug. közepén. Azért azt jobban szeretné. De így már biztos, hogy megy ki. :-)
Ha apukák is számítanak, akkor férjemnek egy gyereke sem lenne. :))
Középiskolás kora óta őszül.
Én kb. 35 éves korom óta, ezért is van melírozva a hajam. Meg azért mert tetszik. :)
Én a legkisebb születésekor.
Mondtam is - égi jel, négy gyereknél megállunk! :-D
:)
Megfilmesítve az lenne!
Én viszont akkor kezdtem el őszülni!
Nos akkor meg elhitte, hogy ha anyáék nem tudnak németül (ez igaz), akkor nem boldogulunk máshogy, csak ha ő kérdez.
Aztán hamar rájött, hogy angolul kb. mindenki tud...
Ő lenne az introvertált!?
Nekem még felsőben is (sőt!) kifejezetten noszogatni kell őket.
Ehhez az is kell, hogy legyen elég óra is a sok-sok beszédhez.
Különben pedig teljesen egyetértek veled. Így kellene csinálni.
Leányzóhoz grat!!
De édes lehetett! Te pedig milyen büszke!
Mondjuk ehhez kell a talpraesettség is. Az én gyerekeim ennyi idősen még magyarul sem kérdezték volna meg. :)
Nem a BME, családi okok miatt. :) (Nem kerülné ki a nagybátyját, aki ott tanít.)
ELTE, esetleg Corvinus. Még megálmodja.
Grt neki is. ;)
Bme a cél?
Nekem 2 emlékezetes korai törtétem van. Alig 7 évesem az őszi szünetben (1,5 hónapnyi némettanulás után) magától odamegy az (ausztriai) állatkerti gondozóhoz és megkerdezi, Hol vannak a lámák? A választ megérti, megköszöni és simán odatalálunk.
Másnap meg önállóan kér fagyit az árustól. :-)
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!