Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Nem tűnik nehéznek. Angol nyelvű szakcikket kell értelmezni és arról beszélgetnek, valamint a saját portfoliójáról (diplomamunka és az egyéb területeken folytatott kutatásai).
Ez főleg akkor bajos, ha a szülő nem akarja belátni, hogy valójában inkább neki lenne szüksége a tanácsadásra. És ez nem ritka, sőt túlzottan is gyakori.
Gratulálok a fiadnak !
Drukkolok a mester szóbelihez, hogy mesterien sikerüljön ! :)
Az mennyire nehéz? Tart tőle a fiad vagy inkább "csak" izgalom van benne?
szerintem is. így kvázi egy adott esetnél a szülőt is kezelnie kell a gyermek mellett.
Nem is a gyerekekkel lesz ez nehéz, hanem a szülőkkel, attól tartok.
Nagy vállalás, de az biztos, hogy egyre növekvő számban van szükség rájuk. Néha nagyon rácsodálkozom, milyen elképesztő módon tudják egyébként szerető szülők is megnyomorítani saját gyereküket.
Nem tudom, majd utananezek.
De azt úgy szájhagyomány útján nevezik annak, nem?
Mikor?
Az utóbbi 5-6 évben a neptunban csak záróvizsgát láttam (mester szakon is).
Nekem is államvizsgám volt.
Nem tudom. Bolcseszkaron elvileg most is allamvizsganak nevezik es a mesteren naluk is.
Gyerekpszi ha minden igaz es addig nem valtoztat. De meg lesz felveteli a mesterre 2 het mulva kb. Az rendes szobeli mint regen.
Sztem ha eletben szeretnek maradni, ezt a temat inkabb hanyagolom :)))
Es koszi mindenkinek. Tenyleg most kezdte :)
Nagy gratula fiadnak!Szerintem rólunk, fórumos anyukákról, egészen szép kis elemzést tudna készíteni pusztán a hozzászólásaink alapján. Hogyan tovább? Masteren mit választ?
Nem ott nevezik úgy, mindenhol, ezer éve :)
Hogy járta ki ilyen gyorsan?! Hát még csak most kezdte!
Gratulálok a viselkedéselemző úrnak a sikeres záróvizsgához!
Szerintem augusztusban van németből középfokú vizsga a telcnél, még pont beférne (csak, hogy ne unatkozzon) 😜
Igen de itt csak zarovizsganak nevezik.
És mától van a családban hivatalosan is egy viselkedéselemző :)))
Ja csak szte az nem elég jó humor. Mondjuk lányom e téren gyilkos. :)))
Hm, a német csoporttársaim tudtak viccesek lenni. Persze, más az, amikor az ember a kortársaival van és van közös élmény. Valószínűleg, ha nem ennyire iskolai környezetben találkozott volna csak a némettel a lányod, akkor a személyes benyomások picit javítottak volna a helyzeten :)
Most már minden világos. :-) Köszi az összefoglalót!
Kár, hogy ezeket nem láttuk elobb.
Bár lányom szt a németeknek nincs humora illetve ami van, az nagyon gyengus.
Ó, köszi. Mindenképpen megnézem!
Levia, neked is köszönöm! A linkeket elmentem, biztos jól jön majd még.
Nincs szóbeli része a felvételinek altalaban, az írásbeli pedig maga az érettségi. Tényleg sokkal egyszerűbb bekerülni, mint a mi időnkben. Beírni persze beírt valamit, de az első helyen egy muveszeti képzést jelölt. oda nem a pontok számítottak hanem alkalmassagi es oda nem vették föl. Pontja sok lesz szoval a masodik helyen gyak bent van, de o csak az elso helyet akarta igazan. Igy most ezzel nem tudunk mit tenni oszig.
Köszi, akkor jól sejtettem, csak lemaradtam a sztori elejéről. :-)
A YouTube-on vannak ilyen szituációs videók, hogy a németek szerint mit illik, mit nem illik, milyen szokások vannak stb. Angol feliratok is vannak hozzá, de egész jól érthető azok nélkül is, úgyhogy nem feltétlenül köti le az olvasás a nézőt. (erre keress rá a YouTube-on és kiad egy rakás videót: deutsche welle deutsch lernen )
Sőt, ha felveszik és be is iratkozik, még azután is eldöntheti, hogy elkezdi-e vagy halaszt.
Az egyetemre is jelentkezni kell. A szept. 1.-en indulókra február 15.-ig.
Ingyen 3 szak jelölhető meg.
További ajánlott fórumok: