Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Jo lesz ez, grt neki. Nem rajta mult semmi, reszerol eleg sok volt a pontja, de gondolom, olyan nagyon azert nem is logatja az orrat :)))
Akkor még viszonylag közel is lesz (időben mindenképpen). Másfél hónap nem is olyan sok. Jó, hogy rutinosan, időben kezdtetek nézelődni. :)
Köszi :) és persze én is gratulálok mindenkinek, aki az elmúlt 4-5 évet túlélte kisebb szívrohamokkal vagy anélkül.
Albérlet találni jó másfél hónapos projekt volt, tudtuk, melyik környék érdekel bennünket, hiszen a Corvinus után 2. helyen az ELTE gazd-menedzsment volt tervben, ami logisztikailag közel van egymáshoz. Nem akartuk a ponthirdetés utánra hagyni, így már júniusban ráfeküdtünk, böngésztük a hirdetéseket, megnéztünk néhányat élőben is -volt, ahonnan kb. sikítva menekültünk, máshonnan csak szemöldökfelhúzva-, de szerencsére a barátnőjével együtt költözik, így kettőzött erővel végül csak megtaláltuk a Haller utcában az ideális lakást. A barátnő is bekerült oda, ahova első helyen szeretett volna, így most mindenki boldog.
Köszi mindenkinek a bíztatást.
Ėn nem bánom egyáltalán, nálam ez golt az első.
A fiam kicsit szomorú volt, már amennyire telefonon kivettem-osztálytársakkal a Balatonon szomorkodott:))
Pontosan. És könnye(bbe(n kapnak gyakornoki pozikat is a BCE-sek. Valójában ma már itthon is többet ér a gyakornoki tapasztalattal kiegészített szinte bármelyik képzőhely diplomája, mint egy "csak" Corvinusos.
Elte oké is, a BME hallgatóbarát szellemisége viszont áthatja a gazd. szakokat is, csak keményeknek való vidék az.
Szuper! Gratulálok és sok sikert kívánok!
Hogy sikerült ilyen gyorsan albérletet intézni? Ennyire biztosak voltatok benne vagy minden verzió budapesti volt?
Egyébként nem becsülném alá a mai Corvinust sem, van annak előnye, ha valaki odajár. A kapcsolati tőke például megfizethetetlen, azt nem lehet online vagy könyvekből elsajátítani.
Igen, a mi időnkben top volt, hogy meg talán 'chic'.
Nem, sajnos nagyon megvariálták rossz irányba. A helyi gimi nyekes órarendjét láttam, abban semmi extra, a nyelveken kívül. Alapvetően a válogatáson múlik az eredmény, meg persze azon, hogy a tanárok milyen tempót diktálnak nekik. Erre sokan panaszkodnak. Ugyanakkor az meg tetszik nekik, hogy a végeredmény nagyon jó (mármint a számokat nézve mindenképpen).
Megvan a Corvinus gazdálkodási menedzsment szak. Albérlet intézve (nagyon nem volt egyszerű menet), jöhet a szeptember 🙂
496 :-)
Nahát!
És mikorra várható a döntés?
Szerintem se sajnáljátok. Az ELTE és BME gazdasági képzéseiről nagyon jókat hallok. A munkaszerződésem alűírásakor a BGE-n tettek egy fura megjegyzést a Corvinusra, abból nekem is úgy tűnik, hogy nem felfelé megy. Én oda jártam, akkor top volt még, de most vmi fura kezd kibontakozni belőle.
Gratulálok. Nekem nem volt kétséges, hogy sikerülni fog a lányodnak, annyi befektetett energia és akarat biztosan megtérül.
Jó képességű diákok, klassz szaktanárok és nagyon jól kitalált órahálo az 5 évre, szerintem ezek alapozták meg az eredményeket. Egyáltalán nem zseni egyik sem, a tanáraik sem szuper tanárok "csak" egyszerűen hozzaadták a magukét a jó alapanyaghoz. Mindezt nem rohamtempóban hanem a nyek-es évet a tagozatos tárgyakra is kihasználva. Kár, hogy eddig is kevesen csinálták így az új NAT meg már nekik sem fogja teljesen megengedni ebben a formában,ha jól tudom.
Elég "erős" osztálynak tűnik :)
Gratulálok, sok sikert kívánok a tanulmányaihoz! :)
Köszi szépen! László forever :) Az osztályból 8-an SOTE általános orvosi, 3-an vidéki orvosi, 4-en biológia szak,a többiek BME,Corvinus és még egy jogász is jutott az ELTE-re.
Gratulálok a fiadnak!
Remélem nem (nagyon) keseredett el, hogy ELTE lett nem Corvinus.
Hatalmas gratula neki is !
Hatalmas gratula! Remélem, nem csalódott. Biztos vagyok abban hogy nagyon remek képzést kap majd az ELTE-n. Egyre több ellenerzest taplalok a Corvinus irányában és ezen a MOL által neki juttatott idei 25 milliárdos osztalék nem javított...
Gratuuuulllaaaa a lányodnak! Nagyon ügyes!
Remélem, nem bukjuk a duplazas lehetőségét a szebb korreláció miatt fiamnal :)
A fiamat 472 ponttal nem vették fel a Corvinus nemzetközi gazdálkodására (478 volt a ponthatár). Így az ELTE nemzetközi gazdálkodásán folytatja. ( oda 419 pont elég volt).
Én is gratulálok minden szülőnek, akinek ma nyert(ek) felvételt a gyermeke(i).
A konzit csinalja tovabbra is parhuzamosan. Harmadik dolog mar neki is sok lenne :)))
További ajánlott fórumok: