Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Én is szoktam, de ettől nem tartom magam sem írónak, sem újságírónak.
Azzal nem értek egyet, hogy csak írni kell tudni hozzá.
Az emelt szóbeli vizsga leírása alapján a vizsgáztató csak akkor kérdezhet, ha a vizsgázó nyilvánvalóan rossz irányba indult a felelettel, vagy elakadt. Egyébként önállóan kell kifejtenie a tételeket.
Ez így is volt.
20 percig beszélt, nem szóltak semmit.
...ezt már nem is akartam leírni, de így igaz :-)
ha akarom, én is újságíró (is) vagyok mert szoktam lapokba cikkeket írni... csak tudni kell írni (3. osztály fogalmazás)
A jog szerintem jobb választás. Presztízs és kifutás szempontjából is. A kommunikációból, ahogy írták többen, nincs út a jogra, ellenben a jogból van a kommunikáció felé.
De nyilván neki kell eldönteni.
Az a helyzet, hogy ha valaki bármilyen végzettséggel, akár autodidakta módon képzi magát és jó dolgokat ír, jó kampányterveket készít stb., akkor azt elfogadják, hiába nincs erről diplomája. Ha mégis szeretné, hogy legyen róla valami papírja, elmegy egy továbbképzésre valami olyan kurzusra, ahol neves szakemberektől tanulhat.
De jogász nem lehet autodidakta módon, azt nem fogják elfogadni.
Ezért kezdeném a joggal, ha az is érdekli. Mellette akár már az egyetemen is - ha marad ideje és energiája - foglalkozhat az újságírással is.
...sok mindenkiből lehet kommunikációs szakember... bölcsészből, marketingesből, szociológusból...
ráadásul most eléggé átpolitizált szakma, ne annyira a tudás, mint inkább a hűség és jó pedigré számít
újságíró képzés modernül
Én a jogra szavazok! (Tudom, nem kérdeztetek...)
Ennél jobban nem is sikerülhetett volna!
Gratulálok! :)
Most olvastam vissza az elmúlt három napot.
Örülök, hogy fiad épségben hazaért! Szerintem remekül helytállt egyedül egy másik ország egyetemén ahova kb. mission impossible a bekerülés. Le a kalappal előtte!
Sajnálom a sok betegséget meg hogy emiatt nem tudott vizsgázni. Drukkolok, hogy kapjon rá lehetőséget, persze csak azután, hogy itthon helyrebillen a lelke!
Én nem is tudom, a helyetekben hogy bírtam volna. Család előtt is le a kalappal, hogy ezt így távolról végigasszisztáltátok !
Trimeszterek vannak.
Nem tudom, hogy zajlik az egész, és sajnos, ahogy chelsey is írta, mindent neki kell intéznie és összesen annyi infónk van, amit ő hajlandó hozzánk eljuttatni.
Plusz amit önszorgalomból összevadászom a neten, illetve ismerősöktől. De mivel mindent neki kell intéznie, így ezek annyit érnek, amennyit ő hajlandó ezekből meghallgatni. Ezt a hetet meghagyom neki, legyen minél többet a testvéreivel.
Nyilván úgy értettem, hogy ahová ilyen végzettség kell, mint ahogy csomó 6 félévessel el lehet helyezkedni abban a szakirányban.
Akkor miért nem osztatlan a képzés?
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!