Érdemes nyugtatókat szedni ahhoz, hogy fennmaradjon a házasság? (beszélgetés)
Sziasztok!
Végig olvastam az eddigieket és magamban megállapítottam, hogy nagyon ismerős a helyzet...
Igen,ilyen bárkivel elő fordulhat. Javaslatom az idegeid megnyugtatására, hogy igyál MAGNÉZIUM pezsgőtablettát, vagy szedj ilyen tablettát. Nem gyógyszer. Általában B6 vitaminnanl kombinálva kapható és nem hízlal. (Ezt a B vitamin miatt mondom.) Viszont nagyon nagy szerepe van az IDEGEK normális működésében. Neked pedig most éppen arra van szükséged, hogy lenyugodj és düh nélkül végig gondold, mi legyen a következő lépés. Arra azonban vigyázz, ha "KISIMULTAK AZ IDEGEID", nehogy megint rózsaszínben lásd a tényeket és azt hidd minden magától elrendeződik!!
1., A lakóhelyeden pl. családsegítő szolgálattól érdeklődhetsz, van-e és mikor ingyenes jogi tanácsadás.
2., Előtte végig gondolod a kérdéseidet és felkeresed az általuk ajánlott jogászt. Viszel tollat, papírt és leírod amit mod, mert elfelejtheted az értékes infókat. (Persze otton ezt nem mutogatod.) Csak a tényeket mondod el a jogásznak. Hisztire neki nincs ideje, energiája. Valószínűleg utánad mást is fogad, tehát csak a tömör lényeget mondd kérlek.
3., Ma már nem érvényes a "régi szabály", hogy 5 év házasság után minden vagyon közös, pláne ha az egyik fél alig vagy semmit sem hozott a házasságba. De ezt majd a jogász elmondja. Nincs veszve semmi, mert az együtt töltött évek arányában stb. te is jogosult vagy valamennyi hányadra. Ráadásul 1 év alatti gyereknek az anyánál a helye, a testvéreket peig lehetőség szerint együtt hagyják. Vagyis kaphatsz gyerektartást, ha a férjed nem lesz "papíron állásnélküli".
4.,A családsegítő központnál amúgy erre az egész kialakult helyzetre is kaphatsz iránymutatást, merre indulj, hogy megleld a saját személyre szabott megoldásodat.
Bocs, hogy hosszú lettem, talán tudtam segíteni.
Mira itt vagy még?
Esetleg azt nem tudod megoldani, hogy ha anyudra rábízod a kisebbik gyereked, és te addig dolgozol, ha albiba mentek?
Mindegy , reméljük most már kigondol valami okosat, és lépni fog!
Csak most már ne féljen megtenni, ez az egy út a maga , és a gyermekei nyugalma felé.
Megyek alszom, vigyázz magadra, és írj, hogy mire jutottál!
Várunk vissza!!!!
na tökjó, hogy elszántad magad,hogy végre lépj!
Erős vagy Te :D
Végül még azt szeretném elmondani neked, hogy nagyon erős és bátor voltál már eddig is, hogy folyamatos " nyelés" és türés mellett otthon maradtál. Már ezzel is bebizonyítottad, hogy van annyi erőd, hogy VÉGIG CSINÁLD A VÁLÁST ÉS KILÉPJ EBBŐL A HÁZASSÁGBÓL. Egy dolog van hátra: hogy dönts, belefogsz.
Feltétlenül keress külső segítséget, mert az támogatni fog, amikor megtorpansz, elbizonytalanodsz.
Sok sikert, előre !
hát, ja igy elég nehéz,hogy nincs hova menni..
De hát azért bíztos van...csak akarni kell, nem? vagy ilyenekből kell nekünk még fiataloknak tanulni,hogy spórolni kell ,hogy esetleg bármi történik, ilyen velünk ne legyen :)
Igen?
És miből fizeti az albérletet, tán gyedből?
További ajánlott fórumok:
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Te ébresztenéd a pici babádat azért, hogy a napirend fennmaradjon?
- Miért nincs jövője annak a kapcsolatnak, amit a nő akar, hogy fennmaradjon?
- Tudtok valamit ajánlani 4 éves gyereknek nyugtatóként? Teát ne!
- Április 1-én kezdenék dolgozni GYED után régi m.helyemen, előtte le kell töltenem a fennmaradt 30 nap szabimat. Ezután elmehetnék táppénzre?
- Természetes stresszoldók és nyugtatók