Érdemes Magyarországra visszaköltöznöm külföldről? (beszélgetés)
Én is voltam kint, nagyjából ugyanebben a cipőben, mint te. Húzott haza a szívem, és bár eleinte rohadt nehéz volt itthon, mára találtam rendes munkát, jól is keresek, ami a kintihez képest még mindig picsafüst, de tökéletesen jól elvagyok vele. Előbb-utóbb úgyis haza fogsz jönni, ha racionális érvek nem hatnak, akkor már csak az a kérdés, hogy mikor.
Javaslom, hogy ne a semmire gyere haza. Legyen terved, nekem nem volt, a félretett pénzt pedig egy év alatt feléltem... Varrj el kint minden szálat (bank, esetleg ha vannak, a közüzemi számlákat írasd le a nevedről stb.), mert utána komoly fejfájást okozhatnak. Járj utána, jár-e adóvisszatérítés, mert jól tud jönni itthon az a pár száz font. És ha hazajössz, ne akarj utána visszamenni. Sokan jönnek-mennek a két ország között, pedig értelme semmi. Kínlódnak csak itt is, ott is.
Én pont fordítva érzem,mikor néha hazalatogatunk,csak felbosszant egy csomó olyan dolog,amiről itt már elfelejtkeztem teljesen.Savanyú,unott képű irigy emberek.Én akkor érzem,hogy hazaertem,mikor a Bundesrepublik Deutschland tábla mellett megyünk el...sajnos.
Na de ha a foruminditonak nem tetszik ahol most van,és olyan őrületes honvagya sincs,érdemes szerintem más nyugati országokban keresgélni.
Ha hazajönnél akkor csak a túraszervezőkhöz érdemes, miért nem nézed meg van e ott munka, de nem kamumeló
Azt hiszem én inkább kinn maradnék, jobbak az esélyek a jövő építésére ott, magyarba pedig kikapcsolódni jönnék, feltöltekezni boldogsággal és utána vissza a robotba
En is külföldön elek, mar több mint 6 eve. Nagyon nehez volt az elejen. Kismillioszor haza akartam jönni. De aztan mindig azt gondoltam, ha masnak sikerülhetett, nekem miert ne. Azota persze sokkal könnyeb, jo munkahelyem is lett es a lanyunk is itt született. Az elejen mi is falakba ütköztünk, de aztan valahogyan mindig sikerült leküzdeni ezeket.
Persze ezt akarni is kell, es ha neked mar elfogyott a türelmed, vagy mar nagyon nem latsz mas kiutat, akkor menj haza. Meg fiatal vagy (ahogyan azt az elözö Forumodbol megtudtuk), es meg sok lehetöseg all elötted. Hajra!!!!
Sziasztok!
2 eve vagyok Angliaban, de egyre jobban azt erzem, hogy huz a szivem haza. Igen, tisztaban vagyok azzal, hogy otthon nehez a megelhetes. De ne gondolja senki, hogy itt kinnt egyszeru. Egyre jobban emelkednek a szoba arai, es sajnos kinnt nincs kepzesem es nem jutok 1rol a 2-re. sajnos mindenhol minimalbert ajanlanak.
Nem erzem magam itthon es soha nem is fogom. Egyre jobban idegennek erzem magam, es azt erzem egyre nehezebb ervenyesulni. Azt erzem nem vagyok itt teljes es nem vagyok boldog.
Nem mellekes, hogy nagyon ugy nez ki, hogy a parkapcsolatomnak is vege. Az is faj, de nem emiatt gondolok arra, hogy haza akarok menni. Mar rerota jatszadozok gondolattal. Nagyon szeretem Budapestet. Milyen eselyek vannak elhelyezkedni? Reteren nagyon el tudnam magamat kepzelni dolgozni, Az angol nagyon jol megy egyebkent. Oteletek?Velemenyek?Koszonom!
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek olyan aki külföldről kapja a gyerektartást miközben ő és a gyermek Magyarországon él?
- Állatrendőrség Magyarországon, avagy amiben érdemes lenne követnünk a fejlett országokat
- Érdemes ma Magyarországon orvosnak tanulni?Mennyire nehéz elvégezni-úgy értem mennyire legyen valaki okos, szorgalmas stb hozzá?
- 27 évesen nyáron visszaköltözök Magyarországra...
- A külföldről indított átutalás, mennyi napon belül jelenik meg magyarországi számlán?
- Ha külföldről hív valaki akkor kell érte fizetni itt Magyarországon?