Endometriózis! (beszélgetés)
értem..köszi...hát nekem nagyon arra fogják...
sziasztok! valaki a Róbert Károly Klinika lombik programjában részt vett közületek? Érdekelnének a tapasztalatok! Azért írtam ide, mert a másik fórum nem túl aktív... Gratulálok minden babázónak & jobbulást mindenkinek!!!
nekem ott volt,de nem volt gond a vizelettel
van valaki akinek a hólyagalpon van endometriózisa és rossz volt emiatt a vizelet eredménye?
Szia! Köszi szépen, ez jó hír! (Én még csak egy hónapja szedem.)
Sziasztok! Visszavonom, amit a Mistralról mondtam. Ötödik hónapja szedem és eddig volt cisztám. Ma a doki akárhogy nézte, nem volt egy sem. Nem tudom, mi az oka, -gyógszer, meditáció, életmódváltás, stb.- de úgy tűnik, tünetmentessé váltam. Szóval aki Mistralt szed, ne csüggedjen, van még remény. :)
Szia
Megnézem mindenképp.Én már este hétkor aludni tudnék bármeddig.És egész nap álmos vagyok,de én már az óra átállitás előtt is meg feledékeny.
Szia! Én lassan fél éve szedem a Visanne-t, de nem tapasztalok ilyet. Mondjuk amióta az óraátállítás volt én sem vagyok önmagam és nem tudok eleget aludni ahhoz, hogy jól legyek. :) De nekem se álmatlanságom, se túlzott "álmosságom" nem volt/nincs tőle általánosságban szerencsére. Van egy blogom, ott írok pár bejegyzésben a Visanne-nal való tapasztalataimról: instantendo.wordpress.com Remélem vmit tudtam segíteni ezzel. :)
Sziasztok
Akik visannet szedtek vagy szedtetek,ti is szörnyem álmosak voltatoj tőle?Sokszor azt sem tudom hol vagyokm
Na én visszamentem az eredeti dokimhoz akit nagyon szeretek és meg is bízok benne 100%-osan és abba maradtunk h. próbálkozunk 2-3 hónapig hátha összejön a baby!Most elküld egy pár vizsgálatra + nézi a peteérésemet.....remélem összejön!Azt mondta az a szerencsém h. a jobb oldalam teljesen épp ott nincs endo meg nincs is elzáródva a petevezetékem!
Edi têny hogy a szövettan igazolja,de azêrt làtjàk,hogy az milyen cysta volt anno.
Nem merek kockàztatni,tul sok volt a 7 mütët,plussz az enyém túl súlyos.
Sajnos!
Sziasztok lányok! Segítségeteket szeretném kérni, mert valamit nem értek! 7 évvel ezelőtt volt egy lapar műtétem mert évek óta fájt/fáj az alhasam, gondoltam tuti endóm van, de nem talált az orvos endót, hanem 2 db cisztát amiben folyadék volt nem vér, hozzá teszem msi fejjel a doki nem ért ett az endóhoz. A kérdésem: a műtétem napján este jött be az orvos, hogy nem volt endóm, de honnan tudhatta, mikir a szövettan eredménye legalább 1 hét! Lehet butasàgot kérdezek, és mert víz volt a cisztámban ezért egyértelmű hogy nem endó! Jó lenne lányok, ha valaki megtudná ezt magyarázni nekem! Köszi lányok :-))
:-)
De ha jó rá akkor mértnem haszálod tovább?Én ma voltam dokinál és nagyon a vissane-t ajánlja.Hát nem tudom!Olyan nehéz eldönteni!Bár lehet most adok magunknak 2-3 hónapot hátha összejönne spontán a baby!:-)
Szia Zsani!
Igen,ne haragudj ,megfeledkeztem rólad.
Nevettem is jót elösször nem kapcsoltam a WCvel kapcsolatban,de aztàn leesett.
Nem hasznàlom ,mert mütöttek,diêta,ës ûgy voltam vele,hogy egyenlör elëg.
De szerintm jo az endóra.
Volt műtét, és már túl vagyok egy 6hónapos szurikúrán is
Szia Zsanetta!
Tegnap írtam nekem privát üzit!Megkaptad?
Megêrtelek!
Hovà fogsz menni meddösegibe?
Ên is tûl vafyok egy beültetës nelküi lombikon.
Lelkileg vagyok nagyon ki,nagyon bíztam,hogy lesz egy csodás karácsonyi ajándékom,erre ma minden reményem elszállt.18cn kor volt peteérésem erre 28 napra megjön.Hétfőre van időpontom meddős konzira,hát valahogy már abban sem bízok és nagyon félek tőle,ha úgysem jön össze,a sok hormontől megint előjön az endo.Szóval tanácstalan vagyok,nem nagyon tudok pozitív lenni.
3 honapos kura lesz elvileg.
Köszönöm jól.
Te?
Jól emlékszel :) Hogy vagy amúgy? Mennyi szuri lesz?
Sziasztok!
Gnrh val kapcsolatban kërëk segitsëget.
Mikor kell beadni az elsöt?
Rëgebbröl ha jól emlëkszem mensi 1 napjan ,aztán 28 naponta.Jól emlëkszem?
Köszi
Sehonnan,csak a műtét mond biztosat. Nekem semmi fájdalmam nem volt és mégis 4es fokú.
Honnan tudom mennyire súlyos az endom? Tudom hogy dokitól kéne kérdeznem de nem mondja!
Nekem átjárhatók a petevezetőim, de endóm volt kétszer műtöttek másodjára egy sikertelen lombik után, bélszakasz kivágással. Nekem más nem is jöhetett szóba csak a lombik, inszemről nem is beszélt a doki. Ma egy 20 hetes pocaklakóm van :-). Szerintem érdemes mihamarabb lombikba kezdeni, sajnos a hormonok kicsit felerősítik az endót, de minél többet vársz vele annál nehezebb lesz a lombik is mert ez terjed benned továbbra. Első műtét után nálam egy év telt el mire lombikba kezdtünk sajnos nem sikerült elvetéltem 6. héten. Drukkolok Neked, és vágj bele mihamarabb!
Hát nem tudom!Én sem tudom mit kellene csinálnom!Lehet próbálkozni kéne most 1-2 hónapot...hátha összejönne!Végülis egy már összejött és ki tudja h. akkor már megvolt-e ez a betegség nálam!Mindig nagyon görcsöltem mikor megvolt!A kislányom is 1 év volt mire összejött.
És ez a szuris megoldás milyen?Mi a különbség a 3 vagy a 6 hónapos kúra között?
Mivel van 1 átjárható vezetéked nem esélytelen a spontán baby, de mivel ennyire durva nálad az endó, inkább lombik kellene, nem?
Én is mistrat szedek.három hónapig semmi bajomnem volt, de újabban áttöréses vérzésem van, le kell cserélni. Ráadásul a ciszta is kiújult. Persze ez szervezettől függ, nem biztos, hogy nálad is ez lesz.
További ajánlott fórumok: