Endometriózis! (beszélgetés)
Bokor asszisztensének a száma: 30/7177-000. Ezen a számon a magánrendelésre tudsz bejelentkezni.
Hívhatod a SOTE I. Endóambulanciát is.
Én eddig csak egyszer voltam nála, velem rendes volt, és nekem úgy tűnt, hogy tényleg szakértő kezekben vagyok.
Mihamarabbi jobbulást!
Szia! Szerintem ilyen érzések mindannyiunkban kavarognak, akiknek endójuk van és még nincs babájuk, illetve azoknak is, akik egészségesek.
Én úgy vagyok vele, hogy először túl szeretnék lenni a műtéten. Aztán kíváncsi vagyok, hogy mekkora kárt (esetleg meddőséget) okozott bennem az endó, és utána jöhet a babatéma. Addig meg hiába rágódom rajta, nem jutok előbbre. Szóval az élet nem versenyfutás, mindent a maga idejében. Fogjátok tudni, hogy mikor jött el az idő, amikor te és a párod is készen álltok.
Sziasztok! Tudom ez nem teljesen egeszsegugyi kerdes..
20 eves koromba a bal petefeszkemet eltavolitottak, mert egy okolnyi meretu endometriozis helyezkedett el rajta. Most 26 eves vagyok es egy het mulva derul ki, hogy egy masik endometriozis hozza van nove a vegbelem falahoz vagy eleg lesz rutin mutettel eltavolitani?!
En azert irok, mert 1,8 eve vagyok egyutt a baratommal es abszolut nincs kepben a gyerek tema. De minden orvos, a csaladom es a barataim is kerdezik , hogy mikor akarok gyereket vallalni. Tulajdonkeppen nem anyagiakrol van szo, hanem egyszeruen meg nem erettunk meg a feladatra, gyerekeknek erezzuk magunkat es a kapcsolatunk sem tart ott. 4 evig nincs is tervbe ilyesmi. Csak en erzem azt hogy masok konnyen mondanak velemenyt, amig nem a sajat borukrol van szo?! En nagyon szeretnek csaladot de nem most. Nektek is voltak/ vannak ilyen felelmeitek erzeseitek?
SEGÍTSETEK légyszi.
Kb. három hónapja műtöttek a SOTE II-n sürgősséggel endó miatt. Azóta Visanne-t szedek.
Éjjel begörcsöltem, úgy mint amikor bekerültem a kórházba. Most annyi volt a különbség, hogy nem fájr annyira és elmúlt egy óra után. A hasam akkora mintha lenyeltem volna egy görögdinnyét. (Múltkor ez azt jelentette, hogy vér volt a hasüregemben)
Felhívtam a dokit aki műtött, vár a magánrendelőjében csütörtökön. Ezzel az a gondom, hogy vizsgálat alapján múltkor sem találta tragikusnak a helyzetem, a vérképemből és hasi UH-ból derült ki, hogy gáz van.
Szóval félek, hogy nem vagyok elég jó kezekben.
Itt mindenki Bokort dokit "sztárolja". Ő tényleg jó? Benne lehet bízni? Adtok hozzá elérhetőséget?
Na jó, de mi lesz a más meglévő endóval?
Én nem merném megkockáztatni a dolgot. Lehet nyugodtan a tornát és a diétát csinálni, de ha kell a műtét, akkor kell.
Nekem az utolsó szuritól számolva 4 hónap.
Engem úgy tönkretett az endó,hogy most itt állok gyerek nélkül korai klímax diagnózissal és még a lombikra is 5-10% esélyt adott a doki így 29 évesen + ha még a gyógyszerekre sem jól reagálok akkor megtörténhet az is,hogy az összes petesejtet leszívják és aztán ennyi volt.
Szép kilátások!
Nem tudom, nekem azt mondta, hogy a terhesség után még kialakulhat, de így van rá a legnagyobb esély, hogy nem fog.
De inkább biztassanak teherbe esésre, mintsem később olyan összenvések alakuljanak ki, hogy utána már esélytelen legyen...
De gondolj arra, hogy mennyivel jobb te helyzeted, hogy az után alakult ki, hogy van gyereked, mint itt sokunknak. ;) Endónk van/volt, babánk... Nincs... :( De lesz. :) Remélem. :)
Annyiban mégsem tartom magam szerencsésnek, és felelőtlenségnek tartom az orvosok részéről, hogy azt mnondják a nőknek, hogy szüljenek és nem lesz endójuk... Több lányt is ismerek, akinek három hónapos volt pl. a babája és lett endója... Miért hülyítik ezzel a dokik a nőket?
Szóval kicsit elkeserítőnek tartom, hogy 38 évesen bolondult meg a szervezetem....
Apropó, lenne egy kérdésem: Visanne mellett lehet teherbe esni? (vagy csak meghíztam?) :))
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval