Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Elítélem, aki vonat alá ugrik. Sajnálom a vonatvezetőt, az... fórum

Elítélem, aki vonat alá ugrik. Sajnálom a vonatvezetőt, az... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
nov. 9. 18:43
Az öngyilkosnak gondolom teljesen mindegy, hogy mi lesz a mozdonyvezetővel, ill mit gondolnak az utasok, a kisebb gondja is nagyobb lehet annál.
65. Dasy2 (válaszként erre: 52. - Globus)
nov. 9. 18:22
Megoldódott. Sőt megszabadultam a probléma okának nagy részétől is. Valószínű, hogy teljesen új munkakörbe lépek. Lelkileg minden letisztult és megerősödtem.
64. yeti70 (válaszként erre: 63. - Ruslan)
nov. 9. 13:18

Szerintem azzal hogy ír róla, egyáltalán nem népszerűsíti. Semmi népszerűsítő szándékot nem látok Tolsztojnál.

Amúgy nem vagyok Tolsztoj-rajongó, de nagy írónak tartom.Dacára annak, hogy csak az orosz irodalmon belül maradva is vannak írók, akiket sokkal nagyobbra tartok mint Tolsztojt.

63. Ruslan (válaszként erre: 61. - Yeti70)
nov. 9. 10:32
Ez a te véleményed. Az én értékrendszerembe nem tartozik bele, hogy olyan témát népszerűsítsünk még felnőtteknek se, amelyben öngyilkosság a megoldás.
62. Szegfűrózsa (válaszként erre: 14. - Tündike40)
nov. 9. 06:18

A közhiedelemmel ellentétben a teológia is "halad a korral". Fejet hajt az orvostudomány előtt, hisz a tudományok is Istentől valók.

A pszichiátria pedig megállapította, hogy a zavart tudatot nem képes irányítani a józan ész, külső (szakszerű!) segítségre van szükség a helyreállításhoz. Ha tehát nem jut segítséghez a beteg elme, akkor nem is ő irányítja a sorsát...

Így aztán nem vádolható azzal, hogy önkényesen "felül írta Isten akaratát". Vagyis nem követett el bűnt.

Voltam -sajnos- fiatal lány egyházi temetésén. Előzőleg a szertartást végző lelkipásztor mondta el ezt nekünk.

61. yeti70 (válaszként erre: 56. - Ruslan)
nov. 9. 00:11

Bocsánat, azt hiszem lemaradtam, az én időmben nem volt kötelező.

De ha az, annak örülni kell szerintem.

Százszor inkàbb Tolsztoj legyen érettsègi tétel, mint pl.Nyírő József vagy Wass Albert..

Elnézèst, eltértünk a tárgytòl, a fórum nem az irodalomról szól. De azért örülök Tolsztojnak...

60. yeti70 (válaszként erre: 57. - Ruslan)
nov. 9. 00:05
Ismerjük a Wikipédiát, tele van hibákkal. Új vizsgálat volt az ügyben, patológus, helyszinelő szakvèlemèny a jegyzőkönyv alapján, tanúvallomások újra értèkelése.Teljesen megdőlt az öngyilkosság-teória, egy rendőr tábornok publikálta is az új nyomozati eredmènyt, de sokakhoz nem jutott el.
59. Ruslan (válaszként erre: 46. - Amaunet)
nov. 8. 22:22
Ez egy általános téma. Miért kellene magára vegye bárkinek? Neked tetszik mindenki, aki magyar? Nem hinném.
nov. 8. 22:08
Itelheted, neki mar mindegy😬
57. Ruslan (válaszként erre: 54. - Yeti70)
nov. 8. 22:08

Mégis ezt írja a Wikipedia-ban:

Egyes vélemények szerint viszont öngyilkos lett, amit mások vitatnak, a kérdés a mai napig eldöntetlen.

56. Ruslan (válaszként erre: 47. - Yeti70)
nov. 8. 22:00

Anna Karenina Magyarországon is érettségi tétel.

[link]

55. yeti70 (válaszként erre: 42. - Ruslan)
nov. 8. 21:13
Rosszul látod. József Attila megkerülhetetlen a 20-ik századi magyar lírában, tehát kihagyhatatlan a tananyagból.Egyébként is balesetben halt meg, az öngyilkosság-teóriát már megcáfolták.
54. yeti70 (válaszként erre: 46. - Amaunet)
nov. 8. 21:08

Egyébként is bebizonyították már, hogy József Attila balesetben halt meg, az öngyilkosság-legenda téves volt, bár nemzedékek nőttek fel úgy, hogy az öngyilkosság teóriát tanították.

Viszont Juhász Gyula öngyilkossága felől nincs semmi kétség.Ezen az alapon amit Ruslan mond, nem kéne Juhász Gyulát tanítani ?

53. Panna.33 (válaszként erre: 39. - Ruslan)
nov. 8. 21:04

Megítélésem szerint József Attila az egyik legnagyobb magyar költő.

Egyébként zömmel intenzív érzelmek szülték a legnagyobb verseket, s megjárták a poklok poklát az alkotók.

52. globus (válaszként erre: 48. - Dasy2)
nov. 8. 20:00
Mi lett végül az okkal, ami miatt történt a dolog?
51. Piroska52 (válaszként erre: 50. - Zena01)
nov. 8. 19:59
Köszönöm szépen, csak az tudja milyen aki látja mit örlődnek.
50. zena01 (válaszként erre: 23. - Piroska52)
nov. 8. 19:53
Ezt az oldalt szívemből sajnálom.
49. zena01 (válaszként erre: 33. - Ruslan)
nov. 8. 19:52
Akkor ennyi erővel kocsiba se üljön senki.
48. Dasy2
nov. 8. 19:40
Nekem volt öngyilkossági kísérletem, de úgy csináltam hogy ne essék rà senkire több emelet magasból, és járműveket sem kényszerítettem vészfékezésre. Egyszerűem csak lefeküdtem este és bevettem egy doboz nagyon erős gyógyszert. De ilyenkor is vannak élő áldozatok. A szüleim, akik már a haldoklásomban találtak rám, a testvérem aki mindent hàtra hagyva rohant hozzám . Két napig kómában voltam lélegeztető gépen.Közben az orvosok mondogatták a hozzátartozóimnak hogy tolöszékessé is válhatok. De egyre jö volt. Beláttam ,hogy ez nem megoldás semmire, vagy utóbb módszer kell pl magasból leugrani. Viszont eszem ágában sincs újra megtenni nagyon sok okból.
47. yeti70 (válaszként erre: 39. - Ruslan)
nov. 8. 19:12
Szerintem az Anna Karenyina nem tananyag. Kevés emberrel találkoztam aki olvasta.
46. Amaunet (válaszként erre: 42. - Ruslan)
nov. 8. 18:42
Tudod, sok magyar nagyra tartja Jószef Attilát. Sokan szeretjük a verseit. Sértő amit írsz.
nov. 8. 17:43

#2 Loch ness jól mondta. Nem ítélhetjük meg mások cselekedeteit. Nem viseljük azt a cipőt, amit ő. Nem látunk bele mások életébe, érzéseibe, gondolataiba.

Egy ilyen cselekmény (vagy baleset) mindenkiben nyomot hagy. Megérteni megpróbálhatjuk, de a véleményünk itt teljesen felesleges.

44. Amaunet (válaszként erre: 17. - Pretender57)
nov. 8. 17:34
Őszinte részvétem. 🕯️
43. 55Judit (válaszként erre: 39. - Ruslan)
nov. 8. 17:34
Van olyan élethelyzet, amikor az ember már nem akar élni.
42. Ruslan (válaszként erre: 40. - Amaunet)
nov. 8. 17:28
Nem is tudom. Szerintem van éppen elég tananyag nélküle is.
41. Ruslan (válaszként erre: 38. - Piroska52)
nov. 8. 17:24
Arra értettem nem volt szerencséje, hogy többször át kellett élje azt, hogy valakit elütött. De nem az ő hibája, bűntudatot nem kell éreznie emiatt. A vonatot nem lehet csak úgy megállítani, mint egy autót.
40. Amaunet (válaszként erre: 39. - Ruslan)
nov. 8. 17:24
Talán József Attilára gondolsz? És kit tennél be helyette a tananyagba?
39. Ruslan (válaszként erre: 35. - 55Judit)
nov. 8. 17:21
Élesben minden más. Valamelyik magyar író ugrott a vonat elé. A versei is depresszívek, nem jut eszembe a neve, de én a tananyagba be nem tenném az ő műveit. És Anna Karenina-t is kivenném a tananyagból, nem gyerekeknek való. Mindig van valamilyen kiút, az öngyilkosság nem megoldás.
38. Piroska52 (válaszként erre: 37. - Ruslan)
nov. 8. 17:21

Nem hiszem hogy ez szerencse kérdése.

Akkor autóba se üljön senki, mert sosem lehet tudni, mikor üt el valakit.

37. Ruslan (válaszként erre: 36. - Piroska52)
nov. 8. 17:17
Ez igaz. Ha túl sok negatív hatás ér valakit, legyűrik őt. Van egy pont, miután már nem lehet bírni. Nem volt szerencséje.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook