Elhallgatott plusz költség követelése.. hová fordulhatok? (tudásbázis)
Na mindegy köszönöm szépen a hozzászólásokat!! :-)
Van még egy hetünk hátha sikerül a helyzeten javítani. Majd meglátjuk mi lesz!
Igen ez egy felújítás! Van egy átvételi elismerés 20000ft rá van kapcsozva egy vállalkozási szerződésre amin még az áll hogy vasszerkezet felújítása 45000 és kicsiben ugyan de ott van + üvegszámla
felmérési díj 20000 hátralék 25000
De szó nem esett hogy ez csak a vasszerkezetre vonatkozik mert ezt anyám is sokallotta volna és nem rendeli meg ezt az egészet, és a pasi erősködött hogy semmi mást nem kell fizetni.
Amennyiben a megrendelő el áll a megrendeléstől a befizetett felmérési díj nem jár vissza. Tudom hogy átverés de csak olyan szinten hogy kénytelenek vagyunk vállalni a további munkájuk elvégzését. :-(
Ki kellene derítenem hogy más is járt e így velük hogy ez e a tényleges módszerük?
Milyen szerződést kötöttek? Van szerződés? Nem hinném.
Én ha ilyesmit rendelek, akkor sosincs szerződés, csak egy nyugta, hogy átvette az előleget és a végén egy számla a teljes árról. Más szokott szerződést kapni?
Fórumindító!
Ez egy felújítás akkor ugye? És jól értem, hogy mázolásért kérnek 45 ezret? Ezt kicsit sokallom. Ennyiből vesztek egy újat (üveggel) és azt beszerelik kb. ugyan ennyiért.
Én a helyedben megpróbálnám visszaszerezni a pénzt és mást keresni. Mi az, hogy anyukád nem akarja? Meg kell vele értetni, hogy ez átverés.
Igen gondoltam kirakok egy papírt minden lépcsőházba (10 emeletes panel 4 lépcsőház) hogy jelentkezzen aki velük szerződött és megbeszélni velük hogy ők is így jártak e...
Bebiztosították magukat szépen a végéré az van írva amennyiben bírósági ügy lenne valami miatt a Miskolci bíróságon kell megtennünk.... Kinek van kedve oda járogatni.... Biztos hogy páran fljelenteték már őket!!
Erre nem mondok semmit. Keress rá az ablakcsere csalókra, ahol megesett, hogy bántalmazták is a megrendelőt.
Értesd meg Édesanyáddal, hogy többet fog veszíteni, mint 20 ezer Ft. Haragudni fogsz most, de erre azt mondom már, meg is érdemli, ha ezek után még szóba áll velük, de Ti tudjátok.
Annyit megpróbálhatsz, a társasházban (gondolom az) megkérdezed, kitől vettek még át pénzt, ha többektől, és nem jelentkeztek senkinél elvégezni a munkát,akkor feljelentést tehettek közösen.
Bár ennek sem látom sok értelmét, mert ahányszor kihallgatnak, ahányszor tárgyalásra hívnak, hidd el több lesz, mint 20 ezer Ft.
Sajna muszáj most már végig csinálni velük...
Igen egy hangfelvétel jó lett volna! :-(
Ők nem tájékoztattak, Ti meg nem tájékozódtatok.
Sajnálom, hogy becsaptak benneteket, de én még mindig úgy gondolom, jobban jártok, ha úszik a 20 ezer. mint még belementek plusz kiadásokba.
De, ez csak az én véleményem.
NE haragudj, de nem értelek. már miért vagy olyan biztos benne, hogy megcsinálják a munkát? Mert egy hónap hajkurászás után telefonba azt mondta? Viccelsz? Szerintem vagy soha többet nem látjátok őket, függetlenül, hogy szombatra van megbeszélve időpont, vagy ha jönnek is, még el fogják kérni előre az üveg árát, és akkor lépnek meg, vagy mindent megcsinálnak ugyan, de olyan profin, hogy abban nem lesz köszönetetek, és egy másik céggel előről meg kell csináltatnotok majd mindent. Jobb 20-at bukni, mint 100-at, nem?
Most már azt is tudod, hogy fekete listás cég, és mégis rájuk bíznád a munkát?
Szerintem, ha elkönyveled tanulópénznek, jobban jártok, mint ki tudja milyen szélhámosokkal még "üzleti tárgyalásokba" mentek. Most 20 ezer veszik, de lehet ennek a többszöröse is.
Ne feledd el, ha panaszt is tesztek, azért megkérdezik, mi a fenének foglalkoztatok vele tovább, ha tudtátok, sejtettétek, hogy rosszban sántikálnak, miért nem azonnal tettetek panaszt.
Igaz amint írtad, csak festésről szól a szerződés, csak szóban ígértek mást is, de a szó elszáll az írás megmarad. Hogy tudod bizonyítani, hogy tényleg mondták, nem csupán Édesanyád értette félre? Sehogy :(
Valamilyen szinten igen csalók, csak fondorlatosan átverősen szereztek munkát, így muszáj megcsináltatni velük hogy ne bukjuk a 20 ast ha meg igen akkor is beljebb vannak 20al
Nekem csak ez az átverés nem tetszik!!
Megteheted, hogy azt mondod, független szakértőt kérsz , mennyibe is kerül az a munka, csak azt nem lehet tudni, ők mit fognak lépni.
Ezek, tuti csalók.
Nem, aznap ott leszünk vele.
Hát szépen kivan csavarva a szerződés, mindenféleképpen bebiztosították magukat benne. :-(
Milyen szerződés az, amiben eleve nincs leírva mit végeznek el és mennyiért?
Egyébként vigyázzatok, nehogy több vesszen, mint amit idáig adtatok!
Édesanyádat ne hagyd egyedül velük a lakásban.
Ha elálltok, akkor bukjátok, de még mindig jobb, mint még sokkal többet bukni.
Csalók, tele van/volt velük a híradó is, ablakcserés, redőnycserés, ereszcsatornacserés és egyéb ilyen cégek...elnyargalnak az előleggel és kész
További ajánlott fórumok:
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Kihez fordulhatnék ilyen gonddal?
- A gyerekemet ma megrugdosta a testnevelő tanár, hova fordulhatok ez ügyben?.
- Hova fordulhatnék?
- Ha nem tudsz egyedül talpra állni, és nincs pénzed pszichológusra, akkor kihez fordulhatsz?
- Hogyan adható el ilyen esetben az ingatlan? Jogos-e, hogy az egyik örökösnek extra követelése van?