"Életveszélyes, " egy 2-3 év közötti kisgyermek nyakában a lánc, vagy nem? (tudásbázis)
Ruha alatt kell hordani, és nem olyan hosszú, hogy ficegjen, és beakadjon!
Az ember meg, ha fél, leveszi a játszón.
Ha sikeül lenyelnie.
Vagy ha távozik a széklettel akkor nem lesz baja
Nem de pl egy hátul gombolós ruha gombjába beakadhat, és tényleg megfulladhat, ha le akarja szedni.
De pl ha nincs hozzászokva,akkor piszkálja, mert furcsa neki hogy valami van a nyakába.Addig piszkálja míg meghúzza és ha nagyon vékony akkor akár sérülést is okozhat vele.
HI-hi!Az enyémbe kapaszkodhat,nem szakad el!
És az övé is olyan lesz,ami bírja a gyűrődést.Ha egyszer vesz az ember,olyan legyen,ami tartós.Az nagy butaság kicsi pénzért venni,csakhogy legyen egy kis vékonyka.Na az tényleg csak addig bírja.
Sziasztok!
Én most rendeltem a lányomnak ilyen láncot! (2 éves múlt) Nem félek, hogy bárhová beakadna, hiszen a ruha alatt kell hordani!
Sok dologra jó, nem csak fogzásra, szóval egy próbát megér!!
..de az eredeti kérdésre válaszolva: minden veszélyes lehet!(nem csak a lánc)
A borostyánlánccal kapcsolatban feltett GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK
„Nem veszélyes a lánc, nem tekeredik a gyerek nyakára, nem okozhat fulladást?”
Ami a lánc biztonságát illeti, elsődlegesen szülői felügyelet mellett használandó, amelyre a mellékelt terméktájékoztatóban is felhívjuk Vásárlóink figyelmét.
A lánc "magától" biztosan nem szorítja meg a nyakat, (ezt jól tudják azok, akik esetleg már évek óta viselnek a nyakukban valamilyen láncot) arra viszont kellő körültekintéssel és felügyelettel ügyelni kell, hogy ne akadhassson be sehova. Továbbá, ha véletlenül elszakadna, mindjárt el kell venni a kicsitől, nehogy a szájába vegye, mert az szintén fulladásveszélyt jelentHET, mint minden más apró tárgy lenyelése (félrenyelése).
Mindezek esetleges veszélyforrások, amelyekre felhívjuk a Szülők figyelmét.
FONTOS, hogy a már nagyobb, ill. felügyelet nélkül cirkáló gyerekekre, bölcsibe, oviba, játszótérre a biztonság érdekében már semmilyen láncot ne adjunk (aranyat se). Ők már amúgy is régen túl vannak a fogzáson…
Továbbá ne adjuk a láncot játékként kisgyerek kezébe, hogy azt rágcsálhassa, mert az így szintén fulladásveszélyt jelenthet. A borostyánlánc nem gyermekjáték!
A borostyánláncot a megfelelő óvintézkedések és körültekintés, vagyis szülői felügyelet mellett biztonsággal használhatjuk. Német nyelvterületeken generációk óta alkalmazzák fogzási fájdalmak enyhítésére.
A lánc általában szépen megbújik a ruha alatt és a gyerekek tudomást sem vesznek róla.
Hát akkor tedd a nyakába.
Csak nem értem, akkor mirt kéred ki itt mások véleményét,ha te már eldöntötted..
A villogást valóban az aranyra értettem, utána olvastam csak, h borostyánról van szó..
Ettől függetlenül sem tennék láncot a nyakába semmilyen célzattal ilyen korban.
Immunerősítésre van más.
A legelső kérdés ez volt
0. Panka78 2009-09-11 13:16
"Életveszélyes, " egy 2-3 év közötti kisgyermek nyakában a lánc, vagy nem?
Sziasztok!
A kisfiam fél évesen kapott borostyánláncot (a foga miatt, nem villogni!!), azóta is hordja, pedig már 2.5 éves, mindegyik foga kijött. De megszoktuk, megszerettük.
A huga már 3 hónaposan kapott egyet.
Nem kell hosszút venni, és amúgy is a ruha alatt kell hordani, mert fontos hogy bőrrel érintkezzen. Így nem nyeli le, és felakasztani se tudja magát!
az én gyerekemnél tuti életveszélyes-mert annyira kíváncsi, mindent szétszed szájába vesz.én ezért ilyesmit jó ideig nem adok neki,amúgy tényleg akadhat-saját ujjába(pl az enyém az ujjára csavargatja a madzagokat is)vagy ha elszakad bekaphatja róla a szemeket.de játékba ruhába el tudom képzelni.és ha más gyerekekkel majd játszik ők is belekaphatnak.
egy kisgyereknél semmi sem lehetetlen.
Az volt a kérdés, hogy hová akadhat fel!!!
..de eddig csak az volt a válasz, hogy villogni akarok, meg ízléstelen!!!!!!
Szerintem nem ez volt a kérdés!!!!!!! (értelmezési gondok vannak?????)
NEm hallottatok még róla?
A testtel érintkezve hő szabadul fel, így a borostyánból illóanyag szabadul fel.
Immunrendszert erősít stb. stb.
Minek tetted fel a kérdést?
Úgy gondoltad mindenki azt fogja mondani hogy nem veszélyes, és az Ő gyerekének is van? :S
További ajánlott fórumok:
- Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják?
- Voltál már életveszélyben?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- Van valaki akinek a kisgyermeke hiszti közben elájult? Kinek mi a megoldás az ilyen esetekre?
- A kisgyermekkori megfázásról a tények tükrében
- Mit adhatok vacsorára 1-2 év közötti kisgyermekemnek?