"Életveszélyes, " egy 2-3 év közötti kisgyermek nyakában a lánc, vagy nem? (tudásbázis)
valahol a szokás része-keresztelő miatt.
nekünk az nem volt-mert akkor nem volt divat keresztelőt tartani, csak névadóm volt és kaptam egy arany fülbevalót...mert az volt a szokás egy lánynak,vagy lánc?.majd anyum kifaggatom.
szóval gondolom ezért kapnak láncot...az más kérdés hogy praktikus-e.
Biztos nagy szüksége van egy kis gyereknek aranyláncra ettől még "aranyosabb".
Olyan "Győzikés" !
nem.de ettől még benne van a pakliban hogy kiszakadhat...nem sűrűn fordul elő-szerencsére a fül egy olyan testrész amit nem babrál annyit az ember és nincs útban...
olyan mint a biciklizés-ha biciklizünk eleshetünk
Én a lánynak amúgy sem tetettem, nem hogy egy fiúnak.
Majd ha akar és nagy lesz kifúrathatja
"Tehát amellett, hogy szerintem ízléstelen (az arany mindenképp), a kezdő kérdésre a válasz: igen, lehet veszélyes! "
Jól felhúztad magad a válaszom egyik részén, biztos ezért nem olvastad tovább, tehát megismételtem.
Mindegy, téma részemről lezárva.
Ha ez a véleményed akkor szerintem bárki bármit mond úgyse érdekel :)
10. Panka78 2009-09-11 13:24
Akkor fülbevalót se adjunk, mert beakad valahová, és letépi a fülét. . .
Ja, és olyan ruhát se, aminek húzózsínórja van!!!
Válasz erre Privát üzenet
"Tehát amellett, hogy szerintem ízléstelen (az arany mindenképp), a kezdő kérdésre a válasz: igen, lehet veszélyes!"
Én is így gondolom, lehet veszélyes.
Sőt megindokoltam hogy azért mert a pici gyerek kárt tehet magába azzal hogy hogy a láncot piszkálja pl,tekergeti pl,esetleg elszakítja ami gondolom anyagilag sem biztos hogy jó.
Szerintem inkább maradj az immunerősítésnél egyéb gyógyhatású szerekkel, gyümölcsel, nyers zödséggel, levegőzéssel.Aztán ha lesz olyan nagy a gyerek majd vehetsz neki láncot
Kedves Andi!
Kérdés feltevője képes válaszokat elfogadni, ha a kérdésére kap választ;)
Pl. igen veszélyes, mert....
nem, nem veszélyes, mert...
Nem úgy szólt a kérdés, hogy:"Ízléstelen egy kisgyermek nyakában a lánc!"
Nem, de???
Panka
Imádom, ha valaki kérdez, de csak azt a választ hajlandó elfogadni, amit hallani szeretne!
Igenis lehet veszélyes egy lánc, ugyanúgy mint sokminden más. Mint tudjuk a gyerekek a legegyszerűbb hétköznapi dolgokkal is nagy kárt tudnak tenni magukban, mi meg csak fogjuk a fejünket, hogy "ezt nem gondoltam volna". Tehát amellett, hogy szerintem ízléstelen (az arany mindenképp), a kezdő kérdésre a válasz: igen, lehet veszélyes!
( bocsi Rita, konkrétan neked csak az első két sor szól :-)
hát nem éppen egy olcsó vékony láncom volt...sajna.
de az én gyerekem egyévesen a porszívót is úgy szétkapta...vettünk másikat.nála nincs lehetetlen.
egy időben szeretet az orrába is feldugni dolgokat meg a popsijával is próbálkozott...pedig ilyet senkitől nem látott(más gyerek).nem vagyunk egyformák :D
Nekem is ízléstelen, pl. az aranylánc, (vastag stb.)de szerintem ez kis helyes, és még jótékony is.
Persze ahány ház annyi szokás:D
Hát igen, sokkal egészségesebbek a gyógyhatású szerek:D ..meg a gyümölcsökben is annyi, de annyi vitamin van!
Persze nem azt mondom, hogy nem tehet vele magában kárt, csupán azt, hogy bármi mással is megteheti!!!!
Immunerősítésre vannak egyéb gyógyhatású szerek, gyümölcs ,sok mozgás a levegőn stb.
Én ezzel próbálkoznék inkább a gyereknél.Hiába gyógyászati céllal van ,de állandóan az járna az eszembe hogy kárt tehet a gyerekbe, mert még pici és figyelmetlen, és babrálja a láncot.
Egy-egy heves vérmérsékletű kisgyerek tényleg kárt tehet vele magának, vagy elszakítja ami ugye azért sem jó mert gondolom pénzbe került
Én meg ezt találtam egy másik forgalmazó oldalán:
"Nem veszélyes a lánc, nem tekeredik a gyerek nyakára?”
A borostyán bébiláncok rövidek, nem lógnak le, nem akad fenn velük semmiben a baba. Fontos azonban, hogy csak felügyelet mellett hagyjuk a babán a láncot az esetleges balesetek megelőzése céljából. Vannak, akik éjszakára is a baba nyakában hagyják, vannak, akik leveszik, vannak, akik ilyenkor a baba csuklójára vagy bokájára tekerik a láncot.
„Mekkora méretet válasszak??”
A legtöbb szülő azért választ rövid láncot, hogy a baba ne tudja bekapni, így nem kell félni attól, hogy rágja. Azt javasoljuk, hogy mérd meg egy madzaggal, hogy mi az a hosszúság, ami a babádnak kényelmes, de nem olyan hosszú, hogy a szájába érjen.
A láncok egy kicsit nyúlhatnak (az "A" és az "O" cikkszámú a legkevésbé, max. centimétert, a "G" "B" "N" "R" cikkszámúak jobban, akár 2-3 centimétert is), mert a használat során, ha a baba meghúzza, megszorulnak a csomók, és hosszabbá válik a borostyán szemek közti madzagos rész.
„Hogyan működik a borostyán lánc, és tényleg használ?”
A testhő hatására illóolajok válnak ki a fosszilis fenyőgyantából, melyeknek nyugtató, fájdalomcsillapító hatásuk van. Az esetek többségében egyértelműen tapasztalják a lánc jótékony hatását, de volt olyan visszajelzés is, miszerint semmilyen változást nem tapasztaltak. A leírt hatásmechanizmus nem jelent tehát garanciát.
További ajánlott fórumok:
- Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják?
- Voltál már életveszélyben?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- Van valaki akinek a kisgyermeke hiszti közben elájult? Kinek mi a megoldás az ilyen esetekre?
- A kisgyermekkori megfázásról a tények tükrében
- Mit adhatok vacsorára 1-2 év közötti kisgyermekemnek?