Életmódváltás mától - valaki betársul? (beszélgetős fórum)
Ja, én azt gondoltam hogy a natúr az annyira natúr hogy semmi nincs rajta, max. pici só.
Ha az ilyen-olyan pácos natúrnak számít, akkor a gyros is az. Gyros fűszerek pici olívában elkeverve, és beleforgatva a csirke. Én combfilét eszek mostanában, lazább, finomabb nekem mint a mell. Pácolva és pörinek is nagyon finom.
a tegnapi ebédet a főnökömtől kaptam, éttermi kaja volt, vmi fitnesz menü. így aztán elfogadtam és megettem.
de tény, lehet hogy kevés volt.
ma sem ettem sokkal többet 🥴 az ebéd rántott karfiol és brokkoli volt, krumpli purevel. vacsora zöldségleves és paradicsomlé. már csak 1 van, utána kóstolom meg a sajátot... legkésőbb hétvégén!
és sajnos edzeni sincs kedvem /motivációm/energiám szóval simán lehet hogy a kúra ilyen hatással van rám! vagy ki tudja.
olvastam, hogy a perimenopauza tünete is lehet a kóros fáradtság, indok nélküli hízás vagy éppenséggel a migrén... mind megvan. supradynt szedek, másfél hónapig, hogy több energiám legyen (orvos javasolta).
örülök hogy jó kedve lett valakinek, bár nem szeretem, ha kinevetnek. inkább mikor együtt nevetünk...
VERJUS (zöld lé)
Az éretlen, zöld szőlő leve.
A szőlőben a termés fokozásának és minőségének emelésének érdekében leszednek egy csomó éretlen fürtöt.
Ha nem dobják ki, ebből készül a verjus, mely számos pozitív hatással bír és én ma megrendeltem!
Salátákba, mártásokba, bármibe, ecet, citrom helyett.
Be fogok számolni nektek, hogy hogy vált be, milyen az íze.
Azért lehet a natúr csirkemellet is fincsin megcsinálni, nem írta Ultraviolet, hogy hogyan készítette...
Joghurtos pác, fokhagymás-tejes áztatás stb.
Áldja meg a jó Isten a natúr csirkemellet!😀 Legalább egy kis gyros pácban megforgathattad volna vagy egy kis bundát rá.😂 És ha ilyen kemény meló után csak paradicsomlé és zellerszár, ne csodálkozz hogy elfelejtesz kedves lenni.
Én is egy marha nehéz benzines géppel nyírom a füvet, újabban fiamnál is. nagy terület mindkettőnké.
Hát most jót derültem így kora reggel, köszönöm neked, ezzel megvolt a hasizom gyakorlat.
Meg ne próbálj sértődni mert viccelek és nagyon tetszik az új étkezésed is, de mondjuk az a vacsora nagyon sovány volt. Engem pillanatnyilag eltölt a paradicsom lé, de félő lenne hogy este 9-kor éhes lennék.
Figyellek, veszem a tippeket. Köszi.😀
sziasztok!
reggelim natúr joghurt zabpehellyel
tízórai narancs
ebéd görög saláta natúr csirkemellel
uzsonna pár sós mogyoró
vacsora 2dl paradicsomlé 2 zellerszál 1db barack (befőtt)
mozgás: fűnyírás... most ez egy masszívabb fűnyíró, hát, nehéz volt! odavan a szép százszorszép mezőm... 🥺 kis házimunka és el is ment a nap! éhes vagyok és fáradt, azért nehezek a napok úgy érzem! ezer felé szakadok... próbálok mindent követni, és ebben a rohanásban ma elfeledkeztem kedvesnek lenni a családommal... most már 2. napja. a terveimet hozom, de a lényeg elveszik ha nem figyelek.
javaslom nektek is.
Igen, ezt tudtam, én azért használok barna cukrot, mert finomabb :)
Szerintem az olasz magokból sem lesz olyan édes a paradicsom, mint a hazájukban. Én legalábbis neveltem már San Marzanót. Kinézetre ugyanolyan, de ízre nem teljesen.
Itt Szentendrén lehet kapni az egyik boltban igazi olasz bio San Marzano passatát, Olaszban gyártották, de még nem vettem, mert 0,75 l 1890 ft.
Ildike a barna cukor kicsivel se jobb mint a fehér. Legfeljebb drágább. Pedig sokan azt hiszik, egészségesebb. Most rákerestem hogy te is lásd:
Alatta a sobors.hu-ba is olvassál bele.
Az olasz paradicsomos ételek pedig azért nem kívánják a cukor hozzáadását mert sokkal zamatosabb, és édesebb paradicsom fajtáik vannak. Néhol nálunk is kapható olasz paradicsom magok borsos áron.
Egyébként, visszatérve az összetevőkre és a feldolgozottság fokára, érdeklődésképpen szoktam nézegetni a boltokban a feltüntetett összetevőket.
Legtöbbször elszörnyedek, de néha kellemes meglepetés is ér: múltkor a Lidlben láttam olyan mirelit hasábburgonyát, melynek összetevői: burgonya, repceolaj, só. Na ezt pl. simán megvenném, ha elfoglalt, dolgozó anyuka lennék, akinek mindennap etetni kell a családot.
Igen, nekem is megkívánja a cukrot, de mondjuk 4 adagba az az egy evőkanál barna nádcukor nem is olyan halálos bűn.
Azt nem tudom, hogy az olaszok hogy csinálják, mert cukor nélkül, az biztos, mégis finom, nem savas.
Ettem olyan étteremben pl. toszkán paradicsomlevest, ahol az összetevők is fel voltak tüntetve. Nem volt benne cukor. Talán a sok zöldfűszer, meg az igazi bivalymozzarella édessége pótolja.
Mindenesetre azzal a kis mennyiségű cukorral összehasonlíthatatlanul kevesebbet ártunk magunknak, mintha vennénk az ipari ketchupot.
Az unokáimnak is sütök időnként, abban is barna cukor van.
Igen, ide kéne mindenkinek eljutni...
Semmi hús, tk. gabona, sok-sok zöldség és gyümölcs, magvak.
R: Fél (saját) tk. zsemle sok medvehagyma pestóval, 6 szál zöldhagyma, 1 dl paradicsom lé.
T: zöldturmix - banán, petrezselyem, tyúkhúr, galaj, dió.
E: Bulguros gombapörkölt karfiolrizzsel salotta hagymával, 1 dl paradicsom.
U: dió, alma.
V: 2 főtt tojás, fél tk.zsemle, sok medvehagyma.
Nagyon jókat eszel. Igazi tanító mester vagy te is nekem!
Olvaslak ám mindig, csak legtöbbször utána elviharzok.
Ez szuper!
Tetszik a többi is csak legtöbbször olvasás után felugrok a géptől.😀
Az a baj, hogy legjobban levesnek és szósznak szeretem a paradicsomot ha nem nyers, de azokba cukor kell. Ezért mióta fiam elment, ilyeneket nem készítek.
Döbbenet az áráról írtál!!!
Most 16 szálat nevelek, de májusban még szoktam vetni paradicsomot. Ez már lehet hogy kevesebbet ad mint a tavaszi vetés, de esős, hűvös őszön nem betegszenek meg mint az öreg tövek. Ezekről tálcán is szoktam érlelni a lakásban. Karácsonyig jobb ízű mint a bolti, de ha későbbre is marad az már nagyon nem finom.
Tavalyról még 10 üveggel van, sajnos nem tart ki fissig.
Extra gyors ebéd: cukkinis tészta
Olívaolajon megpirítok kockára vágott cukkinit és fokhagymát, majd petrezselymet és chilit. Sózom, borsozom.
Tésztát főzök(legjobb a friss házi, de jó a száraz is) pappardelle, tagliatelle, a főtt tésztát kis főzőlével együtt átteszem a cukkinihez és összerottyantom.
Tetejére reszelt parmezánt szórok.
Hatalmas OK !
Ma én is legyalogoltam a 10000 lépést.
Reggeli: 2 főtt tojás, tea mézzel, bio citrommal
Ebéd: májgombócleves répával, borsóval
Vacsi: rántott csirkemell uborkasalátával
reggeli natúr joghurt zabpehellyel
tízórai alma
ebéd sült pulyka máj rozs kenyérrel
uzsonna alma
vacsora málnás fehérje shake (nem ízlett, minta csak) 2dl paradicsomlé és 2 zeller szár
már csak 2 napra van lé, utána megkeresem a pincében a sajátot 🙂
végül is, semmi...
köszönöm kérdésed!
tavaly nekünk is rengeteg paradicsomunk volt. maradt idenre is szósz ill lecsó elrakva, remélem nem romlott meg (először csináltuk). ez most anyu fele szósz, de nem gondoltam volna hogy ilyen sokba kerül megvenni!
Még régebben olvastam valahol, de megtetszett, és azóta tartom:
Csak olyan élelmiszert vegyünk meg, ami max. 5 összetevőből áll.
Igen, a paradicsom igazi kincs - no nem a külföldi, ízetlen, télen vásárolt, hanem a saját kertben termett vagy őstermelőtől vásárolt, amikor szezonja van. Én is termelek minél többet, és esszük nyersen, főzve, levesnek, szósznak stb. Hálát adhatunk, hogy van kertünk, ahol megterem.
A szentendrei piacon a bio befőzött paradicsomlé (összetevők:paradicsom, só) 1200 ft/fél liter.
Mindig hasznos dolgokat írtok, köszönöm. Tanulok tőletek.
Tegnap a friss paradicsomról és a főzött paradicsom léről is olvasgattam.
Rendkívül sok jótékony hatása van, és az elrakott paradicsom lében is megmarad a gyógyhatás, és a betegséget megelőző anyagok. Sőt, a likopin még fel is szaporodik.
Paradicsom kúra is létezik. Mik vannak!
Ha minden étkezéshez eszünk vagy iszunk paradicsomot, a fogyókúra sikeresebb lesz. Saját gondolatom, hogy ezt nem csak kúra szerűen lehetne bevezetni, hanem az életmódba is beilleszthető.
Idén sokkal több paradicsomlét teszek el. Szerencsére annyira igénytelen a paradicsom hogy bárhova lehet ültetni a kertben és permetezni se kell. Van 2 tő amit nagyon korainak szánok és febr.1-én már elvetettem. Virágoznak. A napokba teszem őket nagy cserépbe, mert rossz idő esetén jól jön nekik a mobilitás.😀
ma vegyes érzéseim vannak...
reggeli narancs
ebéd fél adag marhaporkolt nokedlivel (megmaradt) uzsonna 3 friss almával készült kis muffin
vacsora 1 szelet rozs kenyér 1 főtt tojás 2dl paradicsomlé.
napközben talpon voltam és gazaltam is olyan 25-30mt (kerítésen kívül is kell).
ma így az edzés kimaradt, nagyon fáradt vagyok!
voltunk boltban és a natúr joghurt volt szimpatikus. zabpehely van itthon
vacsora után még elragcsaltam két zeller szálat! azt is vettünk. illetve rozs kenyeret, azt majd reggelire fogom megkostolni holnap! itthon nem kell a gyors reggeli, mint hétköznap: akkor az asztalnál eszem meg munka közben...