Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek? (beszélgetés)
Most már, hogy ekkorák, egy részről könnyebb velük, de vannak nehezebb dolgok is.
Ezt én sem tudtam,hogy keresztbe öröklődik!
Én csak felnőttnek lettem az.
Bizony,az idő robog,nekem is a nagy lányom már 13.éves.Kicsit jobb már ha nagyobbak,de persze ennek is megvan a rossz oldala is.
Még most nem érzem a kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond,pedig állítják,hogy így van.
Mikor terhes lettem a fiammal, már akkor megfogadtam a gyerekorvost, (ő kezelte a hugomat, meg engem is kezelt gyerek koromban) ő már akkor figyelmeztetett, hogy valószínűleg asztmás lesz a gyerkőcöm.
A hugom 5 hónapos korában lett asztmás. Évente mondták, hogy 1 év múlva kinövi. Most volt 25 éves januárban, és ugyan úgy megmaradt neki az asztma és az allergiás ekcéma is.
Ezt sosem tudtam,nálunk is van asztmás a családban....
Az én nagylányom is asztmás, és nem nőtte ki:-( 23 éves
A 2 gyerekemért bár mit megtennék. Soha nem bántam én sem, pedig vannak nehéz helyzetek. Az asztma keresztben öröklődik. Nekem a hugom asztmás, és ekcémás. Így lettek az én gyerekeim betegek.
Szia Enci !
Hát az idő az robog, mióta megszülettek a gyerekek. A fiam lassan olyan magas mint én, pedig ha becsukom a szemem, még látom magam a szülőszobán.
Én is asztmás vagyok,remélhetem csak hogy nem öröklődik.
Én amúgy sosem bántam meg bármely nehézség ellenére sem.
Igen,ez így van!Nagyon nagy öröm,sok vidámságot lel az ember bennük,de sok lemondással is jár,dehát ezt vállaltuk.Egy kicsit hátraszorul az ember "magánélete" mellettük.Dehát majd lesznek nagyobbak,mert gyorsan telik az idő amúgymeg.
A gyerekek a sok öröm mellett, problémákat is okoznak. Kisebbeket-nagyobbakat. Nekem mind a 2 gyerkőcöm asztmás, a kislányomnak meg van még, egy makacs allergiás ekcémája is. Rengeteget küzdünk a betegségekkel, de nagyon sok örömöt is tudnak okozni nekünk.
Nekem sajnos nincs egy sem, de a húgomnak van 3 kislánya és látom, hogy az öröm mellett mennyi probléma adódik velük. Néha örül, hogy van 5 perc szabadideje és el tud szaladni WC-re :-)))
Igen, ez így szokott lenni. A mi dokink is azt mondta, hogy csodaszámba megy, hogy Rebeka nem kapta el az influenzát a fiamtól.
Igen,az öt hónapos.Igaz már el múlt hat is,de a folyamatos betegeskedés miatt teljesen eltolódik.A párom fia egyszer itt volt nálunk 5 napot lázasan,azóta nem tudunk kikevergőzni,mert megy át mindenkire.Elötte nem volt itt betegeskedés....:(((((((((((((((((
Nálad a picinek kellene az oltás ugye ?
Nálunk is húzodik halasztódik az oltás beadása.Már ez lenne az utolsó....egyenlőre.
Nálatok mekkora gyerek(ek) vannak?
A fiam december elején volt influenzás (nem tudjuk, hogy H1N1 volt-e), a szünetig nem is mehetett, úgy hogy januárban kezdett újra. Rebekának novemberben járt volna a 6 éves oltás, de hiába hozta ki a doki, (havonta egyszer kijön lakásra) nem kaphatta meg, csak most januárban, mert arcüreggyulladása volt, piros volt a torka, hörghurutja volt.... Mondjuk nekem mind a kettő asztmás, tehát valamilyen szinten hozzá vagyunk szokva a betegségekhez, de ősztől - tavaszig, szinte folyamatosan betegek.
Így van,én is ezt mondom,most az elsődleges a baba nyilván.Nem fog kiábrándulni belőled ezért a párod,biztos vagyok benne.Ez egy ilyen korszak.....majd lesz nagyobb a babócád is
Akkor olyan messze van kb. mint ha nekem Tatabányára kell utaznom velük. Nálunk ugyan van gyerekorvos, de én meg nem itt kezeltetem őket, hanem Tatabányára hordom priváthoz. Még a végére a nagyobbak is megbetegednek a hidegben, vagy a rendelőben.
Az én kisfiamnak is kruppja volt 3 hete,aztán múlthét csütörtökön piros volt a torka,jobban lett most meg belázasodott.Eközben a nagyobb fiamnak dobhártyagyulladása,a másik gyereknek a torka szintén.És karácsony óta adjuk vesszük egymástól,már mindenki volt beteg legalább kétszer,és ki tudja mikor lábalunk már ki ebből.
Elég butaság, ha ilyenkor ezt felrója Neked a férjed. Ha színházba mennétek, és ott lennél bundás kenyér illatú akkor megérteném a háborgást, de mikor egész nap egy pár hónapos picire vigyázol senki sem várhatja el tőled, hogy kisestélyiben és a tavaszi mezők összes virágát magadra véve várd otthon.
Így van,nincs az messze 16 km-er de elég az!Megvárni a visszajövő járatot.....már előre kész vagyok.Szegény nagyobbak is szétfagynak majd.
Akkor rád férne a pihenés. A lányomnak 2,5 hete volt elég durva kruppos rohama, úgy hogy mikor reggel felkeltem (illetve kikászálódtam az ágyból) úgy éreztem magam, mint akit fejbe vertek.
Az sem jobb mint a betegség....!Szegényke megszenvedi biztosan!
Most én sem tudok tőle semmit sem csinálni,most aludt el,úgyhogy gyors beraktam egy mosást,meg iszok má egy kávét,mert összeesek lassan.Éjjel is fenn voltunk!:(((((((((((((((((((((((((((((8
Jaj, Te szegény, nem semmire kell vállalkoznod ! Akkor lesz egy jó kis (tor)túrátok. Másik helységbe kell utaznotok ?
Szia!Még nem voltunk,majd a rendelés végére elbuszozom a -10 fokba az összes gyerekkel,mert nem tudom őket hova tenni.
Köszi szépen!Remélem,hamar kigyógyulunk,főleg a pintdúr!
Milyen idős a gyerkőcöd ? Nem könnyű ilyenkor velük, sok időt kell fordítani rájuk. De hát ez az élet rendje, ezt vállaltuk.
Sajnálom, hogy beteg a pici az enyémnek jönnek a szemfogai, úgy hogy ma is bundáskenyérszagú maradok.De komoly egy csepp időt sem hagy.Most is visít,, 15 percet aludt, addig megfésülködtem és leültem ide 2 mondatot írta, kész.A férjem jön haza, és szagolja a bundáskenyérparfümöt rajtam,erre kár ráfújni a parfümömet.Tanács?
További ajánlott fórumok: