Egy hölgy, aki naplót vezet arról, hogyan tud napi 1500 Ft-ból meleg ételt, gyümölcsöt varázsolni (beszélgetés)
Mi is öten vagyunk, és remekül megvagyunk fagyasztó nélkül, mert nincs háztájink amit le kellene fagyasztani.
Nem azt mondom, hogy káros, és pazarlás a használata, de nekünk nem éri meg! Nektek megéri, használjátok. :)
Ma már azért nem csak áramzabáló hűtők vannak!
Pl:Nekem hűtő+3fiókos fagyasztó egyben van.Sok zöldfélét le tudok így fagyasztani ami a kertben megterem.Egyáltalán nem fizetünk sok villanyszámlát.(8000ft-ot és 5-en vagyunk,családi házban.)Mikor 3 éve lecseréltem a régi B kategóriás hűtőm,A++-osra,akkor 25000ft-ot kaptam vissza a villanyszámlámból.
Szóval nem olyan vészes az a fagyasztó...és mellesleg nagyon hasznos.Mit csináltam volna pl.8 kakaskával mikor le lettek vágva?Itt rohadt volna ránk. :)
Akkor számoljunk:
Az olcsó élelmiszer nem olcsóbb napi 150-200 forinttal, mert nem eszünk minden nap húst.
Éves szinten több mint 60.000-et spórolok csak a fagyasztóval. Amit áramra fizetnék, azon megveszem a húst.
És akinek nincs fagyasztója, mert nem tud kifizetni áramra csak a fagyasztás miatt napi 150-200Ft-ot? Vagy fagyasztót nem tud venni?
És ezt komolyan kérdezem!
Nem csak az étel fogalmát nem ismeri, de még a hozzávalók mennyiségével sincs tisztában.
Arról nem beszélve, hogy bekapcsoltam a tévét, és miről szól?
Természetesen arról, hogy mennyire fontos a megfelelő táplálkozás, mert nélküle félelmetes problémáink lehetnek... Főleg a gyerekeknek fontos...
Akkor tápláljuk a gyerekünket, vagy etessük "moslékkal"?
Persze nem azt mondom, hogy ne spóroljunk, csak sajnos van amivel nem lehet!
Ha pedig ki lehet jönni 500-ból, akkor ugyan már, ne kelljen a gyerekek után több mint 500-at fizetni az iskolában, ahol
1. olcsóbban szerzik be az alapanyagokat
2. olcsóbban, szinte null rezsiköltséggel jön ki 1 adag
Jó lenne már eldönteni, hogy mennyi is az annyi!
Krumplifőzelékbe tej?, paprikás krumpli hagyma nélkül?
Hát hol él ez az ember?
Moslékot nem tesz az ember a gyerekei és a családja elé az asztalra.
Mondom, azt sem tudja mi az hogy étel.
Carbonara spagetti szalonnával? boááá.. De napestig sorolhatnám.
Hát kb...
:DDD
Elolvastam pár receptjét én is.
Szinte az összesnél, ha feltálalnám, bolondnak nézne a család. Pl. pizza sajt nélkül... :D
"bableves 1/4 kg szárazbab, csontalaplé (v.csont lejjebb) 1 répa-1 frépa, sóbors "
Engem kivágnának itthon, ha egy ilyen "bablevest" letennék az asztalra. Még olvasva is hányinger.
Hát, fejenként 20dkg hús, ami 2 fiú+férjjel csak a srácoknak 60dkg... :S És akkor csak átlagos, nem férfi mennyiséggel számoltam.
Lehet venni szezonális zöldségeket, de akinek nincs a közelében piac, szinte arany áron veheti meg a krumplit és az almát is.
Éppen a napokban dobtam hátast, mert 3kg krumpliért majdnem fizettem 1 ezrest, vagy legutóbb 1 zacsis (1kg) almáért, ami ugye a legolcsóbb egybecsomagolt sok kis apró csúnyácska alma volt, 300-at. (Az almát férjem vette, szívem szerint visszaküldtem volna vele, de inkább megsütöttem sütibe.)
Szép kezdeményezés, de sajnos nem mindenkinek jut fejenként 500Ft 1 napra élelmiszerre, annak ellenére, hogy ez nagyon kevés. Egy főre pedig, ha a főzéshez szükséges áramot/gázt/benzint is számolom, kivitelezhetetlen.
Ha az olcsóbbal számolok
0,5l tej 100,-
2l víz 70,-
4 zsemle 120,-
vaj 40,-
meleg ebédre marad 170,-... :S
A fentieken kívül pedig megkérdezem:
Ha annyira szuper jól ki lehet jönni 500,-ból, akkor vajon miért fizetünk a gyerekek 3x-i étkezése után naponta több mint 500 forintot???
Ez a paradoxon pedig valakiknek a szégyene... :(
Én hagymát is teszek alá, babérlevelet bele, és tejfölös lisztel habarom be.
Nálam sem eszik meg üresen.