Egy gyermek után lehetséges lefogyni (beszélgetés)
Most kiszámoltam(mert utóljára tini koromban fogyóztam kalória számlálással),hogy kb max 1500 kalóriát eszem egy nap.
Tejem egyre kevesebb,bár 16 hónapja szoptatok, még szeretnék kicsit,de mivel fogyni nem igazásn fogyok mozgás mellett sem,így lehet meg kellene várnom a szopi végét.
Nekem a "testkontroll" vált be, pont azért, mert nem kellett számolgatni, méricskélni, így bűntudatot sem keltett egy kis kilengés.
Délelőtt csak gyümölcs, persze mértékkel, kora délután és kora este bármilyen párolt hús bármilyen zöldséggel.
Ha 4-5 naponta megkívántam egy kis csokit vagy egy gombóc fagyit, akkor sem lett világvége, másnap folytattam tovább a megszokott étrendet.
én nem vitatkozni akartam,csak beszélgetni bs segíteni :)
én nem nagyon szeretek vmit követni,egy eszmét, egy táplálkozási irányzatot, inkább kísérleteztem magamnak
70 kilo 167 cm.hez amugy meg mindig sok sztem, de lehet, hogy csak nekem. inkabb 25-30at kene, de 5-hoz is gratulalnek persze.
Edesseg? Nem csak a csoki szamit edessegnek, sok egeszseges is van.De azert par szem csokin sem mulik egy dieza, sot akar meg is mentheti azt.
Falasrohamok? Ez szemelyiseg fuggo is.En is azok koze tartozom akik inkabb esznek egy par falat csokit, minthogy elboruljon az agyam es arra a szintre jussak hogy befaljak egy tablaval. Ezt nevezhetjuk nyugodtan akaratgyengesegnek.Az. Ehhez kepest nincs tulsulyom azert azt hozza tennem.
Nem neked szolt az elso kommenten hanem altalanossagban irtam azoknak akik szerint a szénhidrát nem fontos. Ha megnezed az elso kommentem nem is "valasz". Te kezdtel el kötekedni velem ezek utan.
Az idezett kommentedre nem is reagaltam. Ezek utan te beszelsz értő olvasasrol :-)
Mielőtt "megtépnétek" egymást:
Nekem, mint külső szemlélődőnek a szénhidrát megvonásról valóban nem a rossz szénhidrátok megvonása ugrott be.
Mivel ismerem a paleot, így pláne nem értettem ezt a dolgot.
Szénhidrátokra szükség van, de nem mindegy, hogy miből visszük be.
Felesleges vitatkoznotok, hiszen ugyanazt szeretnétek mondani: a köztudottam rossz és felesleges ételeket kell kiiktatni.
Értő olvasás. Én ezt írtam: "Szerintem ne kevesebb édességet egyél, hanem egyáltalán semennyit."
Kifejtsem neked?
Úgy látom, érted te, kizárólag a vita kedvéért vitázol. Illetve csak piszkálódsz. Egészségedre.
már bocsánat én a szénhidrát alatt nyilván nem a zöldség gyümölcsre gondoltam. Kérdezz meg bárkit mi jut eszébe a szénhidrátról,mert nem gyümölcs :)
én természetgyógyászat alapfokú egészséges táplálkozás tanfolyamon tanultam picit erről,na meg a terhesség alatt, terhességi cukorbetegként,hogy mennyi és milyen minőségű szénhidrát az amit mellőzni kell,ez a lényegesebb
Á, dehogy:D
Csak veszít a súlyából:D
A bevitt fehérjékből viszont épülnek a sejtek, oxigéndús környezetben:)
Tudpm, csak vicceltem:)
Inga kizart. O kover, fogyozik, irisz vekony
"Lehet utana kene olvasni egy biologia konyvben hogy mibol nyerik a sejtek az energiat."
Köszönöm kedvességed, részemről szigorlatoztam (többek között) élettanból és biokémiából is, egy kicsit azért képben vagyok.
Szénhidrát a természetben számos formában előfordul pl. zöldségekben, gyümölcsökben. Nem a kakaós csiga és a nutellás kenyér az, amire a sejtjeinknek szüksége lenne.
En kaloria szamlalassal fogytam szoptatás alatt le, 80 valahanyrol 67-re.
Ja, nem tudom hany dietetikus osztogat itt etkezesi tanacsokat, pl hogy szénhidrát csak keves kell, feherje az mehet. Lehet utana kene olvasni egy biologia konyvben hogy mibol nyerik a sejtek az energiat.
Próbáltad? mert én igen.
Másfél éve mellőzöm a szénhidrátot, kenyeret, tésztafélé -ha úgy tetszik, paleózom-, egyáltalán nincsenek falásrohamaim, nincs az a régen szokásos ,,jajj, leesett a vércukrom" érzésem; 20 kg-ot fogytam kb. fél év alatt, amit azóta is tartok, mivel az ideális súlyomnál vagyok, tehát fogyni tovább nem akarok/fogok.
Nem adok olyan tanácsot, aminek a működőképességét nem tapasztaltam.
További ajánlott fórumok:
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Sikerült valakinek egy alkalom után, fekete hajból vöröset csináltatni? Lehetséges hogy nem kell sokszor menni?
- Kisgyermek lakcím megváltoztatása, lehetséges-e az anya tudta nélkül?
- Covid oltás utáni hízás - lehetséges ?
- Mennyi idő után éreztétek, hogy szeretitek a másikat? Ez pár találkozó után lehetséges?