Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kisgyermek lakcím megváltoztatása, lehetséges-e az anya tudta nélkül? fórum

Kisgyermek lakcím megváltoztatása, lehetséges-e az anya tudta nélkül? (beszélgetős fórum)


30. kofarago82 (válaszként erre: 29. - Kofarago82)
júl. 24. 12:07
Bocsi az apukád, nem nagypapád.
júl. 24. 12:07

Szia!


Ha jól bogoztam ki, akkor a lakás fele a tiéd, a másik fele a lányod apjáé? Mert ha ez a tulajdonlapra be van jegyeztetve, akkor amit nagypapád beletett nem számít.

Egyetlen megoldás van, el kell adni az ingatlant és a bankot kifizetni.


A lányod pedig, amíg nincs gyermek elhelyezés, addig azon a lakcímen kell laknia, ahol az édesanyja, azaz te.

28. epervirág (válaszként erre: 27. - Enissa)
júl. 23. 13:27
Enissa! Eddig minden ki van fizetve az nincs mèg semilyen tartozás.Ezt probàlom elmagyarázni.Lehet a következő hónapba már nem fizeti ki,de mivel nem tudok vele normálisan kommunikàlni igy nem tudom.De Egy forint elmaradásunk nincs.Szóval mèg fizeti.Csak azt nem tudom meddig.Tudom,hogy segiteni probàlsz ami nagyon kedves töled csak bonyolult ez ugy ahogy van.
27. Enissa (válaszként erre: 26. - Epervirág)
júl. 23. 12:47

Ne idegeskedj,értem mit írsz. Mint a végén leírtad, hogy nem fizeti a párod a részleteket, erre írtam, hogy komoly gondok adódhatnak belőle.

Az a baj, te nem érted ami körülötted zajlik és valószínű nincs is aki segítene a jogidolgok intézésében, se a családi, se az üzleti oldalon.

Sok sikert!

26. epervirág (válaszként erre: 25. - Enissa)
júl. 23. 12:36
Nem èrtem amit írsz! Milyen százezres tartózásbol lett millios tartozás?Èrted egyáltalàn amit irok.Apámnak volt pènze ugy 2006-ban mèg a volt fèrjemmel felvettünk hitelt,hogy legyen lakàsunk apám adott akkor 5,1 milliot.A lakás ára 11,8 millió volt mi felvettünk 5 milló 800 ezret.Külön mentünk aztán a kislányom apja átvette a nagylányom apjátol a hitelt igy a fèl lakás a nevère lett kerülve 2026- ban járna le a hitel eddig minden fizetve van ( csekkek,hitel)Csak a kicsi apja azt mondta tovább nem fizeti a hitelt erről van szó.
25. Enissa (válaszként erre: 24. - Epervirág)
júl. 19. 21:41

Ott is lehet, kell is, de hidd el a bank sem a javadat akarja.

Keress fel egy jogászt, de az ne a volt férjed legyen, ezek szerint azt sem érdekli mi lesz veled.

Vedd nagyon komolyan a dolgot, mert nem milliós tartozás miatt lett valaki ellehetetlenítve, hanem százezres tartozásból lett milliós , többmilliós tartozás. Ne vedd félvállról a dolgot! Fiatal vagy még, hogy anyagilag is elásd magad.

24. epervirág (válaszként erre: 23. - Guruljka)
júl. 19. 15:23
Ebbe egyet èrtek veled!Elöször is a bankba kell èrdeklödnöm a lakás miatt.
júl. 19. 14:26
Én nem akarom a családi viszonyaidat kibogozni, de minden ügyvédnél létezik egy jobb ügyvéd.
22. epervirág (válaszként erre: 20. - Guruljka)
júl. 18. 14:53
Van itt eg kis fèlre èrtès a nagylànyom apjának semmi köze már ahhoz a lakáshoz mivel a kislànyom apja vette àt a fèl lakást töle a hitelell.Igy a nagy apjának mindegy mi lesz a lakással.A kislányom apja kamionos.a kèt gyerek fèl testvèrek.
21. epervirág (válaszként erre: 20. - Guruljka)
júl. 18. 14:50
Nem vagyok töle elájulva 9 ève semmi közöm hozzá csak a nagylány vèget.Tudom,hogy sokminenhez nem èrt vagy nem akar.A kislányom apjával nem voltunk házasok.Azt nem tudom,hogy bizonyitom,hogy apàm mennyit rakott a lakásba.De azt gondolom,hogy mivel a fele a nevèn van senkit nem fog èrdekelni,hogy anno apám fizete ki a felèt,de majd bemegyek a bankba.
20. Guruljka (válaszként erre: 19. - Epervirág)
júl. 18. 13:48

Ellentétes az érdeke, miért ajánlana ügyvédet?


Epervirág, nem kell ennyire elájulni attól, hogy a volt párod ügyvéd. Fogadd meg Enissa tanácsait a 10.-ből.

19. epervirág (válaszként erre: 18. - Fincsi5)
júl. 18. 10:52
Ő egy irodába dolgozik.Kèrdeztem töle,higy tudna- e ügyvèdet ajánlani.Erre azt mondta,hogy nem.
18. fincsi5 (válaszként erre: 11. - Epervirág)
júl. 18. 07:01
Hát kérdezzen már meg egy kollégát!
17. epervirág (válaszként erre: 16. - Enissa)
júl. 17. 23:58
Tartozás nem maradna.20 millióra becsültèk fel a lakást mikor a volt párom átvette a lakást.most 3,5 millió a tarozàs.De sajnos amugy ennyire hülye a volt párom.Ma probáltam vele telefonon beszèlni,de a nője a hátèrbe csak mondta a magáèt nem tudom mit mert nem èrtettem mit mond.
16. Enissa (válaszként erre: 14. - Epervirág)
júl. 17. 22:56
Értem Epervirág, de nem mindegy, hogy elárverezik és lehet, még ezek után is tartozásod marad, amit vonnak majd a jövedelmedből, vagy megpróbáltok normálisan megegyezni és eladni reális áron. De ehhez gyorsan kell lépned, lépnetek. Csak nem annyira hülye a volt párod sem, hogy elárvereztesse a lakást, a legrosszabb megoldás.
júl. 17. 22:39
Ja volt fèrjem jogász.
14. epervirág (válaszként erre: 13. - Enissa)
júl. 17. 22:39
Csak a volt párom egyáltalán nem akarja.6 èv lenne a tötlesztèsböl.ha èn azt vègig fizetném akkor eladatatnà a lakást ugyanis ha ő nem akarja ès kifizetni őt nem tudom.Birosàghoz fordul ès kèrvènyezi a lakás eladását.A volt fèrjemet erről megkèrdeztem ( a nagylànyom apja)Tehát mindenkèpp megy a lakás.
13. Enissa (válaszként erre: 12. - Epervirág)
júl. 17. 22:30

Menj be a bankba jelezd, hogy most nem tudod fizetni, kérsz haladékot, vagy kevesebb törlesztést.

Mindenképpen jelezd, mert másképpen fognak kezelni, mintha hallgatnál.

A haladékot, részlettörlesztést mindenképpen írásban add be, a szó el száll, az írás megmarad. Tértivevénnyel add fel, hogy legyen nyoma, ha van jogász segítséged, vele fogalmaztasd meg.

júl. 17. 21:22
Mèg azt kèrdeznèm hátga tudjàtok,hogy ha nincs fizetve a hitel most kène amugy,de sajnos èn nem tudom kifizetni meg nem is akarom akkor a bank mennyi idő után viszi a lakàst?
11. epervirág (válaszként erre: 10. - Enissa)
júl. 17. 21:12
Ő nem volt soha a fèrjem.Földön futová tehet átvitt èrtelembe,de ha nem fizeti a hitelt amig eladnánk akkor viszi a bank.Azèrt a volt párom is fizetett bele nem is keveset.De ha el tudnánk adni a lakást akkor fele- fele a pènz.Mondjuk anyámèknál lakok egy ideje.Amugy meg a nagylányom apját megkèrdeztem dolgokrol mivel jogász,de sajnos nem èrt mindenhez.
10. Enissa (válaszként erre: 8. - Epervirág)
júl. 17. 20:47

Ha nincs pénzed ügyvédre, vannak ingyenes jogsegélyszolgálatok az önkormányzatoknál, családsegítők is tudnak segítséget, útbaigazítást adni. Minél előbb keress fel egy szakembert, mert földönfutóvá tehet a férjed, és a gyereket is elveheti, utána, hogy alkalmatlan vagy a gyereknevelésére.

Hiába írattad a lakásotok felét, ha bizonyítani tudod a lakás felét az édesapád fizette, akkor azt szerződés nélkül is figyelembe veszik, ki és mennyit vitt a házasságba.

Ha a gyámügyhöz fordulsz, ők hidd el segíteni fognak, hiszen pont ezért (is) vannak.

júl. 17. 20:38

Kiskorú gyermek esetén az édesanya lakcímén kell legyen,hacsak a bíróság nem ítéli apukának,akkor nyilván oda át kell jelenteni!

Egyébként a perrel előzd meg,add be a kérvényt hamarabb!!

8. epervirág (válaszként erre: 7. - Szőkelédi)
júl. 17. 19:32
Segitsèg volt.Nemrèg beszèltem vele van egy közös lakás aminek eddig fizette a törlrlesztèst is.Èn a számlákat.Sajnos a tavalyi èvem nagyon rossz volt pokol volt vele a 6 èv,de persze remènykedtem,de rámentem erre nagyon.Most nem akarok mindent leirni,de ha a gyámhivatalhoz fordulok nem tudom mi lenne.Eddig a gyereknek akarta a lakàst most azt mondta kell neki a pènz.Nekem igy minden elveszik ugyanis apám fizette be a lakás felèt anno.Mèg a volt fèrjemmel vettük fel a hitelt a tötlesztèst kb:2,5 ève fizeti.A fele lakàs a nevère került.Most meg azt mondja mindenek kell neki a fele a pènzre gondolok.Jó hülye voltam tudom.
júl. 17. 17:43
Szia! Mikor anyós ideköltözött hozzám ,meg kellett engednem írásban . Mint ahogy a férjemnek is. 1 lakcím bejelentő és 1 engedély kellett. Szerintem is fordulj a gyámhivatal felé. Egy kislány sorsa a tét ,nem 15 éves ,hogy meghallgatja a hivatal. Apuka szórakozhatna mással is .. de ez csak egy magán vélemény. Ne haragudj ,tudom ,ez nem segítség.
6. Enissa (válaszként erre: 5. - Epervirág)
júl. 17. 17:36

Nem, a postaládáról olvasta le a nevem. A cím adott volt ugye. Itt vett nem messze üzletet és ingyen akart parkolómatricát. Egy 27 éves nő, teljesen ledöbbentem.

A Gyámhivatalnál is tudnak sok jó tanáccsal segíteni, úgy érzem rád férne.

5. epervirág (válaszként erre: 4. - Enissa)
júl. 17. 17:24
Köszönöm szèpen!Aki bejelentkezett hozzád állandora semmi dokumentum nem kellett neki hozzá?Eddig valahol megvolt az okom,hogy ne legyen gyermek elhelyezèsu per,de a kormány ablakhoz bemegyek minenképp megkèrdezem.
4. Enissa (válaszként erre: 1. - Epervirág)
júl. 17. 17:18

Menj be a kormányablakhoz, és érdeklődj ott, milyen alternatíváitok lehetnek.

Hozzám egy tök idegen jelentkezett be, meghamisítva az aláírásomat, ingyen akart parkolni, de nem volt annyi esze, hogy azt a címemre küldik ki.

Akkor én bementem a Kormányablakhoz és kitöltöttem egy kérvényt, hogy csak akkor jelenthetnek be a lakásomba valakit, ha személyesen ott vagyok.

Tehát te próbáld kérni az ellentettjét, csak akkor engedélyezzék a gyerek lakcím megváltoztatását, ha te, mint édesanyja személyesen engedélyezed.

Azt tanácsolom, hogy mielőbb vedd fel a kapcsolatot a gyermekelhelyezése miatt az illetékes gyámhivatallal! Ők tudnak neked jogi segítséget is adni. Sok sikert!

3. epervirág (válaszként erre: 2. - Globus)
júl. 17. 17:11
Köszönöm Globusz megnèzem.Megnèztem amugy ezt a goolbe,de arra nem tèrtek ki ha a kèt szülö nincs együtt föleg ugye igy a felügyeleti jog is közös.De èn vagyok az anyja ahhoz a nöhöz szinte semmi köze nincs.
júl. 17. 16:59
júl. 17. 16:56
Sziasztok! Nagyon sokat gondolkoztam leirjam- e a törtènetemet ès a kèrdèsemet,de gondoltam hátha volt már ilyen helyzetben vagy most is benne van.Szóval a volt párommal màsfél éve nem vagyunk együtt.Kb:3-4 hónapja van valakije.Ezt is csak nemrég tudtam meg mert a gyereknek megtiltották,hogy elmondja.Nálunk nem volt gyermek elhelyezèsi per.Most a volt párom a fejébe vette,hogy elmegy a birosàgra gyermek elhelyezèsi pert szeretne.De a lènyeg nem ez hanem a kislányom bejelentett lakcime itt van a szüleimnèl.Szokott a gyerek nèha náluk aludni mesèl itt a kislànyom mi van ott,hát nem igazán jó egy 5,5 èves gyereknek.Persze ezt csak ő mondja mi van ott lehet nem is igaz csak a fele mondjuk.Szóval a kèrdès az lenne ha ide van ő is bejelentve állandóra a kislànyom attol mèg átjelenthetik a hátam mögőtt valahogy ehhez a nőhöz.Köszönöm elöre is a válaszokat!ui: Bocsánat ha bonyolultan írtam le a szitut!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook