Egészséges családok - apukák a modern társadalomban (beszélgetés)
Én örültem, hogy otthon lehettem a 2 gyerekemmel.
Életem legszebb időszaka volt. Hátrányom nem származott belőle. Ezzel nem állítom, hogy más is hasonlóan vélekedik, vagy hasonló pozitív véleménye van a témáról.
Magyarországon is már régen elmehetnek az apukák GYES-re.
Viszont, amíg az apák jóval jobban keresnek, addig nem hiszem, hogy tolonganának, hogy otthon maradjanak.
Kivételek természetesen vannak, ott viszont az anya vissza is megy dolgozni általában, mert a pénz a legnagyobb úr a társadalom nagy részénél.
Kedves Anyukák!
Sok tanulmány foglalkozik a családok működésével, a megváltozott szerepekkel, és azzal, hogy milyen nevelés jó a piciknek. Nagyon fontos, hogy egy család dinamikája egészséges legyen, a gyermek megkapjon minden érzelmi, fizikai támogatást, melynek elsőbb legfőbb pontja az Édesanya. Ám az Édesapáknak is elengedhetetlen a szerepük, és az Apukák is vágynak rá, hogy szerethessék babáikat. Nagyszerű kezdeményezések születtek a családi egység védelmére (Három királyfi mozalom, Kopp Mária nyomán). A Skandináv országokban jól működik például az "Apák GYES-en program". Kíváncsi vagyok, hogy Ti mit gondoltok ennek bevezetéséről? Illetve kérnék minden vállalkozó szellemű Anyukát, hogy párjukat kérjék meg egy Apa-gyermek kapcsolat (anonim) kérdőív kitöltésére, mely ezeket a mozgalmakat hivatott tovább tanulmányozni. A Szakdolgozat-kérdőívek, kérdőívek fórumban megtaláljátok a kérdőívet (fehervari.brigi név alatt). Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- A Mások, akikkel a "normális" társadalom nem tud mit kezdeni...
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Kisgyerek egészséges táplálása az árral (nagyszülők, barátok, társadalom) szemben. De mégis hogyan?
- 4-5 gyermekes anyukák, apukák, családok: milyen az élet ennyien?