Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá? (beszélgetés)
Ircsi45 veled mi a helyzet??
epervirág! Te tudtál velük beszélni? Remélem igen, és jó híreket mondtak!!
Hahó lányok!
Ma felhívtuk a magzatvizeseket, és azt mondták, nincs még eredmény, de gyébként sem adnak telefonon felvilágosítást! Egyébként ha minden rendben, majd küldik a levelet, ha gond van, telefonálnak!! Holnap már 3 hete lesz!!! Lehet, hogy még meg se nézték? Most megint hány napig kell várnom, hogy esetleg hívnak? Ez már kegyetlen. De akkor miért mondták először, hogy 2 hét után hívnak, ha baj van? Nem értem!!
Az én afp-m is alacsonyabb volt a kelletténél,bevállatltam a magzatvízvételt és 30 hetes egészséges babát várok,de azt a 2 hetet amire felmentem az eredményért nem kívánom senkinek....
Igazábol a gond az volt mikor megismételték az afp_t,de akkor csínálták a B_hcg ami magas lett,de ez majdnem a 20.héten volt.Viszont minden ultrahang tökéletes lett.Csak vérvizsgált alapján nem értem,hogy hozzhaták ki az 1:3 Down korra.
Szerintem is túl korán küldtek AFP-re, a többi eredményed jó is lett...bírom, amikor AFP alapján paráztatják a kismamákat:( Nem is értem, hogy 19 hetesen minek küldtek megint AFP-re??
Hahó lányok!
Mi van veletek, hogy vagytok, hol tartotok?
Végül is lehet már kész lesz az eredmény hétfőn.Fel is hivom akkor őket.
Ahogy gondolod, de szerintem már hétfőn is felhívhatod....
Én is felhívom a genetikust szerdán.Biztos kész lesz addig.
Értem.Láttam,hogy neked 5 nap alatt meg volt az eredmény te hívtad őket?
nem "kellett".
a mintavétel nem kötelező senkinek sem. :-)
én a korom miatt mentem.
Neked miért kellett menned mintavételre?
hát persze, jobb mint idegeskedni..
Nekem a Bajcsyba csínáltk most kedden
Szerintem mindenképp hívd fel őket.Nagyon drukkolok neked!Én holnap kezdem a 22 hetet és 33 éves vagyok.
20. hetet kezdem hétfőn. Az én eredményeim nem voltak annyira rosszak, de már 35 vagyok.
Szerintem hétfőn én is felhívom őket...
szerintem nyugodtan hívd fel hétfőn őket.
hol csinálták?
Drukkolok Neked is!
Nekem nem is igazán az Afp_vel volt gond hanem evvel b_hcg_vel.De egy eredmény alapjn ilyet kihozni.No_emi szerintem ne aggodj mert tényleg ha gond lenne már hívtak volna.Nekem azt mondta agenetikus nő,hogy a mintavétel követően egy hétre rá hívjam mert elöre vesznek a terhesség elöre haladotsága miatt is meg a nagyon rossz eredményért
vagyis nekem pl. meg se csinálták, mert biztos volt, hogy megyek korionbiopsziára.
nem hiszem...
ha gond lenne, valószínűleg hívtak volna mrá.
hány hetes vagy most?
te fogsz telefonálni az eredményért?
az AFP már nagyon elavult, semmit sem ér az eredménye. csak azért csinálják, mert kötelező.
Nem tudom,hogy késő_e igazság szerint az egészet nem értem.Nem értem én sem mi lehet az oka.Igazábol ha a doki késöbb küld el Afp_re és nem elöbb akkor már nem 0,65 lett és érdekes akkor már egészséges lenne.Ezért nem is értem ezt az 1:3_at.
Mindenhol azt olvasom, hogy az AFP már elavult mérő, egy biológus mondta nemrég, hogy önmagában semmit nem mutat meg...
Nem is értem..
Lányok! Ma sem hívtak. Jövő héten kedden telik le 3 hét, amennyit mondtak. Elképzelhető szerintetek, hogy ha gond lenne, nem hívnak előbb, hanem majd a levélben jön meg? Csak nem tán... (Mindig találok aggódnivalót)
Korion biopsziához nem volt túl késő?
Nagyon magas a hcg, azért lett ilyen rossz azarány, ugye? Más nem lehet az oka? Bár én nem értek hozzá.
Talán nemsokára eredményt kapsz. Én is ilyeneket élek át mostanában, nem könnyű...
Sziasztok!Nagyon örülök,hogy rátalltam erre a forumra.Leírnám én is a történetemet.Ma töltöttem be a 21.hetet.A 12 hetes ultrhngon minden rendben volt nyaki redő 1,4 volt és orrcsont is látható volt volt a kálvár a 16 heti Afp_vel kezdödött.15 hetes és 4 naposan küldött el rá a doki és akkor 0,65 lett.Aztán eljőtt a 19hetes genetikai ultrahang ami megint jól síkerült ott tudtam meg,hogy,hogy az Afp kicsit alacsony lett.2 nap mlva mentem az orvosomhoz ő megint elküldött vérvételre.Akkor már 19 és fél hetes terhes voltam akkor az Afp 1,4 lett és itt néztek B_HCG_t is.Ami 6,9 MOM lett.Ebből kihozták 1:3_hoz esélyt a a DOWN korra.Kedden megcsinálták a korion bopsziát és most rettenetesen félek,hogy mi lesz.
További ajánlott fórumok: