Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csülkös bableves recept

Csülkös bableves recept

A Csülkös bableves hozzávalói:
30 dkg tarkabab
egy füstölt sertéscsülök
2-2 nagyobb petrezselyemgyökér és sárgarépa
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
só, szemes bors
1 kis pohár tejföl
ecet
1 tojásból készített csipetke


A Csülkös bableves elkészítési módja:
A babot előző este beáztatom. Másnap annyi vízben amennyi ellepi, a csülökkel, a négybe vágott zöldségekkel, a borssal felteszem főni. Ha olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kiveszem, kicsontozom és kockákra vágom. Az olajból a liszttel és a hagymával rántást készítek, meghintem pirospaprikával, felengedem kevés hideg vízzel, és a levesbe öntöm. Beleteszem a húst, a csipetkét és átforralom. Ha a csülöktől nem lenne elég sós, utána sózom. Kevés ecettel ízesítem, s végül belekeverem a tejfölt.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csülkös bableves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook