Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csoki házilag fórum

Csoki házilag (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
90. Tücke
2010. nov. 18. 14:46
rosszabb vagy mint egy gyerek :DDDDDDDD nálunk most ilyen kis kockák lesznek becsomagolva idén karácsonyra ajcsiba meg csoki figuták celofánpapírba :D
2010. nov. 18. 14:45
Ki fogom próbálni, köszi a receptet! Biztos fogják szeretni a fiuk :)) MEgyek egy kört a hűtő felé :)
88. Tücke
2010. nov. 18. 14:43
a tejszíntől puha az elején de minnél tovább áll néha annál keményebb pont mint az aminek boci van a csomagolásán
87. Tütter (válaszként erre: 85. - Tücke)
2010. nov. 18. 14:40
nagyon jól hangzik. ÉS ez puha lesz, vagy kemény?
86. Tücke
2010. nov. 18. 14:40

aztán beleteszem egy fém szintén alufóliával bélelt dobozba és tök sokáig eláll ott benne :D a gyerekem imádja :D neki külön dobozt kell csinálni:D


a maradék karamellát meg ált felöntöm egy liter tejjel és csinálok belőle tejkaramellát vagy treszek bele 2csomag vanília pudingot és akkor ilyen gyümölcsös alapot csinálok hozzá és nyakonöntöm a pudinggal ami valília és karamella keveréke... azt is imádj a acsalád:D

85. Tücke
2010. nov. 18. 14:38

hát most nem tudom mennyi súlyra a cukor amiu van itthon de az alap recept az : 50dkg cukor 4dl tejszín 2dl tej 1 vaníliarúd ( én csak aromázok vagy ki is hagyom)

ezt lassú tűzön felteszem egybe főni és kavargatom időnktn aztán türelmesen várok hogy besrűsödjön.... ha megvan beleöntöm egy alufóliával bélelt tepsibe vagy csak lekerítek egy 20*20as részt belőle ... elsimítom a tetejét és hagyom hülni még langyos állapotában szoktam felkockázni....

84. Tütter (válaszként erre: 82. - Tücke)
2010. nov. 18. 14:34

Ezt hogy csinálod? Néha nekem is elázik a zacsi alja, és akkor vagy széttördelem, vagy kidobom úgy ahogy van,d e kinlódás az biztos...

Na azért vigyázz magadra, nehogy mégis húsos legyen az a tészta :D

83. Tücke
2010. nov. 18. 14:31
nahh baszki megint tehetséges voltam ahogy aprítttam a répát a tésztához megint hiányzik egy darab az ujjamból... már fel se tűnik akkor amikor belevágok magamba... ez már a mazohizmus első jele :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
82. Tücke
2010. nov. 18. 14:28

biztos fog neki örülni

én holnap tejkaramellát csinálok az enyémnek van egy adag nagyon összeállt cukrom ... mindig ebből csinálom....

81. Tütter (válaszként erre: 80. - Tücke)
2010. nov. 18. 14:08
anyám, akkor hiába szaladgálok még a hűtőhöz... Jobb lesz előre ledolgoznia csokit :D Amúgy nem nagy mennyiség lett, csak 9 kocka. Kiváncsi vagyok a gyerek mit szól majd :)
80. Tücke
2010. nov. 18. 14:04
legalább 2órát hűtheted:D
2010. nov. 18. 14:03
még ruganyos :( MIlyen türelmetlen vagyok :D
78. Tütter (válaszként erre: 77. - Tücke)
2010. nov. 18. 14:02
tuti veszek ha valahol járok majd :)Megnézzem hogy áll a csokim a fagyóban? meddig kell hűlnie vajon?
77. Tücke
2010. nov. 18. 13:59

és milyen finom :DDDDD


én anyukám imádja az újdonságot nagyim is mindent megkóstol meg keresztanyám is és keresztapám is :DDDDD unokabátyám meg egyenesen imádja amikor valami újjal állok elő mert tudja hogy abból ő csak jól jöhet ki :D

76. Tütter (válaszként erre: 74. - Tücke)
2010. nov. 18. 13:56
:DD Nekem pont fordítva van: anyósom alig várja, hogy megkínáljam valami újdonsággal. Anyukám meg rá sem mer nézni. Pedig tőle tanultam főzni, igaz ő csak jól bevált recept szerint készíti az ételeket. Még egy kis plusz fűszert sem dobna bele. A garnélát már én is úgy megkóstolnám, de még nem jutottam el odáig, hogy vegyek...Olyan guszta tud lenni ha elkészült
75. Tütter (válaszként erre: 73. - Tücke)
2010. nov. 18. 13:53
Még húzza a lóbőrt,amúgy az én kicsim is imád nyalakodni. HA előveszem a turmixgépet már ül le a székre, és várja a jussát. Olyan édes :) Én meg nem győzök rá mosni, de ez már csak részletkérdés :) Igaz a picike ujjával nem halad túl gyorsan :)
74. Tücke (válaszként erre: 72. - Tütter)
2010. nov. 18. 13:51

én meg szeretek a népek konyhájával kísérletezni a családon vagy bejön vagy nem:DDDD anyósomat amikor megkínálom nem mondom meg mi az mert ha tudja akkor eszébe sincs megkóstolni

múltkor így etettem vbele garnélarákot is... me hogy szte úgy néz ki mint valami giliszta vagy pondró... hát ott nem tudta hogy az és simán bekajálta rá 2 órára azért elmondtam mit evett....sógórnőm dettő vele a birsalmasajtot etetem meg ált a gyümölcskenyérben mert egyébként nem eszi meg mert hisztizik mi ez az undormány.....

73. Tücke (válaszként erre: 71. - Tütter)
2010. nov. 18. 13:49

erre van nálam a gyerek kitalkálva imád nyalakodni :D

mindig meg kell vele várnom őt is:D

2010. nov. 18. 13:48
Én utálok rutinból főzni. Szeretek kitalálni új dolgokat, szétnézek mi van itthon, és összedobok valamit belőle. Nem szoktak panaszkodni a fiúk :)
71. Tütter (válaszként erre: 69. - Tücke)
2010. nov. 18. 13:47
Én ma fel vagyok pörögve teljesen. Főztem egy halom kaját (zöldségleves, szójás tarhonya, mákostészta)de még érzem, hogy valamit csinálnom kell.. Lehet tornázok még egyet a csoki előtt. Amúgy izre teljesen jó amit összedobtam, a lábast nem lehetett csak úgy elmosni, nem hagyhattam kárba azt a sok finomat benne :)
70. Tücke
2010. nov. 18. 13:42
szeretek sütni főzni kotyvaszatni de olyan fáradtnak érztem magam napok óta:S
69. Tücke
2010. nov. 18. 13:42
okés:D ez aztán a lelkesedés nekem legalább 2hét kell hozzá hogy valami újra rászánjam magam amit még nem csináltam és persze nugalom .... de m már kibohóckodtam magam a konyhában: reggel sütöttem a gyrekeknek az oviba egy csokis kókuszos süteményt, ebédre csináltam pulykacombból levest meg csináltam sült zöldséges tésztát.... aztán rom eltakarítottam :D szóval mára sztem enyni elég is volt:D
68. Tütter (válaszként erre: 67. - Tücke)
2010. nov. 18. 13:39
olyan lelkes lettem, hogy kiszaladtam a konyhába,és összekevertem ami volt itthon: vaj, kakaó, tej és cukor és hogy ne follyon annyira kis keményitő :D. Most már hül a jégkockatartóban :D mindjárt berakom a fagyóba, aztán ha kihült mesélek :))
67. Tücke
2010. nov. 18. 13:30
neked is cya :) hát még passz melyik a jó recept még ki kell kísérletezni....
2010. nov. 18. 13:23

Ez milyen jó ötlet, nagyon tetszik. A kisfiam él- hal a csokiért, de csak ritkán kap, és akkor is általában étcsokit...

Na akkor hogy csináljátok, melyik recept alapján? Tejport nem tennék bele, mert laktózérzékeny vagyok, de a többi helyettesithető lm. tejtermékkel. :)

(kutyamosás: mekkorát nevettem :D)

amúgy sziasztok :)

65. Ncilány (válaszként erre: 59. - Cukormeister)
2010. nov. 18. 11:17

Megnéztem.

A szoba hőmérséklet is fontos, akár csak a szalagos fánknál.

Ha jól látom az a márványlapon átdolgozás a fontos mozzanat.

Márványlapom nincs, maradnak a " golyóbis változatok ".

64. a0c1361e44 (válaszként erre: 39. - T.Ili)
2010. nov. 18. 10:45

Persze, bár közben néztem, hogy mignonról volt szó:) De ugyanaz. Valamint teasütemény tészta:)

A recepteket itt kaptam a hoxán:

Teasütemény:

Az, amit írsz, az egyszerű linzertészta. De a kevert linzert csináljuk teasüteménynek, de ha nem haragszol, nagyban írom, majd leosztod:)

2. 20 liszt (kg)

1. 20 porcukor

70dkg ráma

8 egész tojás

24 sárgája

ha kakaósat is csinálsz, akkor annyival kevesebb liszt, amennyi a kakaó. A rámát habosra kevered a porcukorral, apródonként beleadagolod a tojást, van. cukrot, citromhéjat teszel hozzá, belekevered a lisztet, és sima, vagy csillagcsöves zsákból kipapírozott tepsibe nyomod tetszőleges formára. Nem túl forró sütőben elég hamar megsül.


Mignon krém:

A cukrászati krém alapreceptje:50dkg cukor, 2dl víz felfőzve, és 50dkg vajjal kikevertetve.


Szamos féle Párizsi csokoládékrém I.


A következõ cukrászati termékek töltésére használják: Stefánia torta, Stefánia szelet, marcipánszelet, csokoládés fatörzs, piramis szelet, rokokó torta, csokoládés mignon, burgonya.

4, 20 kg cukor

3, 60 kg vaj

1, 20 kg kakaópor

2, 2 liter tej

késhegynyi vanillin

. . A cukrot és a tejet 85R°-ig (vagyis kézipróbával erõs szálig) fõzzük. A kakaóport a már forró cukros tej egy részével simára keverjük, majd keverés közben visszaöntjük a fõzethez. Miután elértük a kellõ sűrűséget, hozzáadjuk az elõírt vajmennyiség felét (1, 80 kg) és megvárjuk, míg újra felforr. Ekkor márványasztalon vagy fondántáblázó gépen gyorsan lehűtjük.

Lehűlés után a még megmaradt vajmennyiséggel habosodásig keverjük. A kész mennyiség 10, 35 kg.



A fórum cime:

Tudásbázis - A mignon krémjének igazi, "cukrászati" alapreceptjét keresem. Le tudná írni valaki?

63. Tücke
2010. nov. 18. 10:39
ma sütöttem egy egyszerű bögréset az oviba a gyerekeknek :) megbeszéltük a szülőkkel hogy minden héten 1 nap csinálunk ilyen klubb délutánt a gyerekeknek:D
62. Tücke
2010. nov. 18. 10:39
Bocsi csak a levest elkezdtem főzni meg előkészülni a zöldséges tésztára :D
61. Tücke
2010. nov. 18. 10:37

Nem baj az :)))))



Hát lehet hogy kap komolyabbat bár most karácsonyra már annyi mindent vettünk neki hogy nem biztos hogy belefér a keretbe lehet szülinapjára kapja :D nekem még csak 6 éves lesz februárban :)

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook