Csoki házilag (beszélgetés)
aztán beleteszem egy fém szintén alufóliával bélelt dobozba és tök sokáig eláll ott benne :D a gyerekem imádja :D neki külön dobozt kell csinálni:D
a maradék karamellát meg ált felöntöm egy liter tejjel és csinálok belőle tejkaramellát vagy treszek bele 2csomag vanília pudingot és akkor ilyen gyümölcsös alapot csinálok hozzá és nyakonöntöm a pudinggal ami valília és karamella keveréke... azt is imádj a acsalád:D
hát most nem tudom mennyi súlyra a cukor amiu van itthon de az alap recept az : 50dkg cukor 4dl tejszín 2dl tej 1 vaníliarúd ( én csak aromázok vagy ki is hagyom)
ezt lassú tűzön felteszem egybe főni és kavargatom időnktn aztán türelmesen várok hogy besrűsödjön.... ha megvan beleöntöm egy alufóliával bélelt tepsibe vagy csak lekerítek egy 20*20as részt belőle ... elsimítom a tetejét és hagyom hülni még langyos állapotában szoktam felkockázni....
Ezt hogy csinálod? Néha nekem is elázik a zacsi alja, és akkor vagy széttördelem, vagy kidobom úgy ahogy van,d e kinlódás az biztos...
Na azért vigyázz magadra, nehogy mégis húsos legyen az a tészta :D
biztos fog neki örülni
én holnap tejkaramellát csinálok az enyémnek van egy adag nagyon összeállt cukrom ... mindig ebből csinálom....
és milyen finom :DDDDD
én anyukám imádja az újdonságot nagyim is mindent megkóstol meg keresztanyám is és keresztapám is :DDDDD unokabátyám meg egyenesen imádja amikor valami újjal állok elő mert tudja hogy abból ő csak jól jöhet ki :D
én meg szeretek a népek konyhájával kísérletezni a családon vagy bejön vagy nem:DDDD anyósomat amikor megkínálom nem mondom meg mi az mert ha tudja akkor eszébe sincs megkóstolni
múltkor így etettem vbele garnélarákot is... me hogy szte úgy néz ki mint valami giliszta vagy pondró... hát ott nem tudta hogy az és simán bekajálta rá 2 órára azért elmondtam mit evett....sógórnőm dettő vele a birsalmasajtot etetem meg ált a gyümölcskenyérben mert egyébként nem eszi meg mert hisztizik mi ez az undormány.....
erre van nálam a gyerek kitalkálva imád nyalakodni :D
mindig meg kell vele várnom őt is:D
Ez milyen jó ötlet, nagyon tetszik. A kisfiam él- hal a csokiért, de csak ritkán kap, és akkor is általában étcsokit...
Na akkor hogy csináljátok, melyik recept alapján? Tejport nem tennék bele, mert laktózérzékeny vagyok, de a többi helyettesithető lm. tejtermékkel. :)
(kutyamosás: mekkorát nevettem :D)
amúgy sziasztok :)
Megnéztem.
A szoba hőmérséklet is fontos, akár csak a szalagos fánknál.
Ha jól látom az a márványlapon átdolgozás a fontos mozzanat.
Márványlapom nincs, maradnak a " golyóbis változatok ".
Persze, bár közben néztem, hogy mignonról volt szó:) De ugyanaz. Valamint teasütemény tészta:)
A recepteket itt kaptam a hoxán:
Teasütemény:
Az, amit írsz, az egyszerű linzertészta. De a kevert linzert csináljuk teasüteménynek, de ha nem haragszol, nagyban írom, majd leosztod:)
2. 20 liszt (kg)
1. 20 porcukor
70dkg ráma
8 egész tojás
24 sárgája
ha kakaósat is csinálsz, akkor annyival kevesebb liszt, amennyi a kakaó. A rámát habosra kevered a porcukorral, apródonként beleadagolod a tojást, van. cukrot, citromhéjat teszel hozzá, belekevered a lisztet, és sima, vagy csillagcsöves zsákból kipapírozott tepsibe nyomod tetszőleges formára. Nem túl forró sütőben elég hamar megsül.
Mignon krém:
A cukrászati krém alapreceptje:50dkg cukor, 2dl víz felfőzve, és 50dkg vajjal kikevertetve.
Szamos féle Párizsi csokoládékrém I.
A következõ cukrászati termékek töltésére használják: Stefánia torta, Stefánia szelet, marcipánszelet, csokoládés fatörzs, piramis szelet, rokokó torta, csokoládés mignon, burgonya.
4, 20 kg cukor
3, 60 kg vaj
1, 20 kg kakaópor
2, 2 liter tej
késhegynyi vanillin
. . A cukrot és a tejet 85R°-ig (vagyis kézipróbával erõs szálig) fõzzük. A kakaóport a már forró cukros tej egy részével simára keverjük, majd keverés közben visszaöntjük a fõzethez. Miután elértük a kellõ sűrűséget, hozzáadjuk az elõírt vajmennyiség felét (1, 80 kg) és megvárjuk, míg újra felforr. Ekkor márványasztalon vagy fondántáblázó gépen gyorsan lehűtjük.
Lehűlés után a még megmaradt vajmennyiséggel habosodásig keverjük. A kész mennyiség 10, 35 kg.
A fórum cime:
Tudásbázis - A mignon krémjének igazi, "cukrászati" alapreceptjét keresem. Le tudná írni valaki?
Nem baj az :)))))
Hát lehet hogy kap komolyabbat bár most karácsonyra már annyi mindent vettünk neki hogy nem biztos hogy belefér a keretbe lehet szülinapjára kapja :D nekem még csak 6 éves lesz februárban :)
További ajánlott fórumok:
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Takarítószerek házilag.
- Hogyan lehet házilag megnézni, hogy a hálószobában hol megy a vízér? Csak pozitív ötleteket várok!
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Csokis perecre szeretnék házilag csokimázat csinálni, de cukor nélkül. Hogy csináljam?
- Hogy lehetne házilag csokiszöget készíteni?