Csoki házilag (beszélgetés)
Nekem is annyi a lányom ,de nagyon ért a géphez.
Nem kell lebecsülni őket ,azzal,hogy csak egyszerűt kap.
Azért ne kapjon egyszerűt mert "csak 6 éves " !!!
Nekem egy Samsung ES17-es van.
Nagyon szereti használni.
Óhhh jaj! Már megint elmentem :D
A piskóta ,az "más piskóta" "
Semmi köze nincsen a csokihoz,esetleg az,hogy egymásra kenik egymást ;)
A formának is szoba hőmérsékletűnek kell lennie amikor belerakod a csokit.
De nem csak az számít,hanem a temperálás is amit alant írtam,ill.linkeltem be.
Mindenképpen tiszta formába kell tenni ,nem kell kikenni semmivel.Mivel ha megfagy,nem lesz szép a külseje,mivel a forma az ,ami megadja a csoki külsejének a kinézetét elkészüléskor.
Akkor erre várunk ötletet.
jégkockatartó általába van mindenhol. Mivel kenjem, vagy inkább szárazon szórjuk, hogy ha kifagy, kijöjjön a tartóból?? Egybe maradjon??
Piskóta is általába kijön az edényből sütés után...
Az oldalt megnézem....
Még mindíg jobb,mintha ki akarnád mosni.
Húúú,de már "elmentünk" a témától... :D
Teljesen igazad van,de a csoki esetében nem áll fennt, a nagyobb mennyiségű téma.
Gondolj csak a konyak meggy-re.
Mekkora lenne jó ilyen estben?
Mint egy cinvödör??? :D:D:D
Állitólag a pöri is úgy finom : ha nagyobb adagba, és kinnt a bográcsba főzik.
A csoki is finomabb ha nagyobb mennyiségbe csinálják??..
Nem értem miért ne kotyvaszthatnánk mi otthon? Addig se a barátnöninkkel csavargunk akárhol..
Kevés az a pasi aki nem szereti ha a párja kisérletezik. Élelmiszer alapanyagból készül. Hogy az esztétikai szépsége nem olyan mint a bolti? Ki frászt érdekel...
fehér golyókat kreáltam. nem mértem szinte semmit. házitejből kevés liszttel sürű mártást főztem, kb 40 dkg sovány túró, kókuszreszelék, cukor, vanilliacukorral jól összekevertem. hütőbe hagytam kicsit, mert puhának találtam. és utána kókuszba forgattam.
Nem mondták rá hú de Isteni fini, DE ELFOGYOTT pár nap alatt. 2 voltunk rá.
Talán egy kevés darált keksz felszívta volna a túróból kiváló folyadékot. és persze az a jó öreg 2 karú krumplinyomón ment volna át a túróóó. krémesebb lett volna
Sőt szerintem a sok tojásfehérje megmarad, abból piskótát sütve, édes morzsának tesszük félre. Ezt tenni a keksz helyett.
Csak egy ötlet
Az nem jó! Csak pöttyöket tegyél,azzal nagyobb sikerrel fogsz járni ;) Hidd el!
Ha végig bekened az nem jó! ;)
Na pont itt van a kutya elásva...
A jégkockatartóról beszélek..
Nem mindegy ,hogy milyen fokon "temperálod" a masszát!
Bele fog ragadni,bár ez nem nagyon nagy gond..
Temperálás: hőmérséklet változtatással járó folyamat.
Megváltoztatja a massza állapotát.
Egy kis segítség:
:D
Bocsi,csak főzöm ;)
Itt vagyok ám bekukk :)
További ajánlott fórumok:
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Takarítószerek házilag.
- Hogyan lehet házilag megnézni, hogy a hálószobában hol megy a vízér? Csak pozitív ötleteket várok!
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Csokis perecre szeretnék házilag csokimázat csinálni, de cukor nélkül. Hogy csináljam?
- Hogy lehetne házilag csokiszöget készíteni?