Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Csőben sült kelvirág recept

Csőben sült kelvirág recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csőben sült kelvirág hozzávalói:
1 közepes fej kelvirág
kevés só,ételízesítő
2 dl tejföl
1 db tojás
1 ek liszt
20 dkg trappista sajt
kevés őröltbors
1 kis csomag petrezselyemzöld


A Csőben sült kelvirág elkészítési módja:
A karfiolt sós-ételízesítős vízben félig megfőzzük.A tejfölbe beletesszük az ek lisztet,1 tojást,sót,borsot,ételízesítőt és a petrezselyemzöldet és a sajtnak felét lereszelve. A megfőtt karfiolt tűzálló tálba egészbe beletesszük.A tefölbe elkevert ízesítőket ráöntjük,tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal.Sütőben rózsaszínre sütjük.

Ha a karfiolt elég sós vízben főztük akkor az öntetbe elég csak kevés ételízesítőt tenni.A leírt módon bármilyen zöldséggel elkészíthető,pl:brokkoliból,kelbimbóból is nagyon finom.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A csőben sült kelvirág elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook