Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sült patisszon vadas mártással recept

Sült patisszon vadas mártással recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Sült patisszon vadas mártással hozzávalói:
A hozzávalók mennyisége tetszőleges:
- patisszon
- cukkini
- répa-gyökér
- vöröshagyma
- só-bors-babérlevél
- tejföl, liszt
- mustár, cukor


A Sült patisszon vadas mártással elkészítési módja:
1. A meghámozott, kibelezett patisszont felszelem, a szeleteket középen ketté vágom, patkó alakúra. Egy kis sóval megpörgetem. Majd szárazra törölve, paprikás lisztbe forgatva, kevés olajban hirtelen átsütöm. 2. A cukkinit meghámozom, először lapjára szelem, majd a lapokat vékony csíkokra, mint a makarónit. Forró, teljesen száraz (olaj nélküli) serpenyőben láng fölött átforgatom, ettől egy kissé meglágyul = kész a főtt makaróni = köret a natúrsült patisszon mellé. 3. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom, bele a karikára szelt répát-gyökeret, majd vegák vízzel (húsimádók alaplével) felengedni, só-bors-babérlevél bele, és födő alatt puhára párolni. Amikor a zöldség puha, turmixolom, majd visszatéve a lángra lisztes habarást, tejfölt, mustárt teszek bele. Ízlés szerint mehet rá egy gondolatnyi cukor is. Gyakorlatilag ez az eredeti vadasmártás újragondolt, húsmentes változata, a kissé pikáns íze feldobja a tányérra szedett sültet és makarónit.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sült patisszon vadas mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook