Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Baconos rakott karfiol recept

Baconos rakott karfiol recept

A Baconos rakott karfiol hozzávalói:
1 közepes db karfiol
6 ek tejföl
200 ml főzőtejszín (10%-os)
10 dkg trappista sajt
12 szelet bacon
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 ek vaj (tepsi kikenéséhez)
1 ek zsemlemorzsa


A Baconos rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben 3/4-ig megfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kivajazunk, majd a zsemlemorzsával vékonyan meghintjük. A karfiolrózsákat egyesével betekerjük a szeletelt baconbe, majd a tepsibe sorakoztatjuk. A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egyenletesen ráöntjük a karfiolokra. Megszórjuk sajttal, és a meleg sütőbe toljuk, amíg szép színt kap.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A baconos rakott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook