Napsaláta recept

A Napsaláta hozzávalói:
2 nagy fej lilahagyma
2 kígyóuborka
6 sárga paprika
2 paradicsompaprika
8+1 közepes paradicsom
4 főtt tojás
20 dkg trappista sajt reszelve
1 teáskanál só
Az öntethez:
4,5 dl tejföl
25 dkg félzsíros túró
1 tojássárgája
0,5 dl napraforgó olaj
1 teáskanál ételízesítő
4 nagyobb gerezd fokhagyma reszelve


A Napsaláta elkészítési módja:
A zöldségeket fél centis kockákra vágjuk, majd besózzuk. 20 perc elteltével a levet leszűrjük róla. A 4 főtt tojást két szelet kivételével szintén kockákra vágjuk, és a salátába keverjük. A reszelt fokhagymára ráöntjük az olajat, és kikeverjük. Utána a túrót, a tejfölt, a tojássárgáját hozzáadjuk, és összedolgozzuk. A túró kissé darabos lehet az öntetben, végül ételízesítővel ízesítjük. Ráöntjük a felkockázott zöldségre és elkeverjük. A tetejére reszeljük a sajtot, majd rátesszük a két karika tojást, és napsugárként a cikkekre vágott paradicsomot. Bármely sült vagy grillezett húshoz finom, de ha gépsonkát keverünk a zöldséghez, önálló fogásként is remek.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A napsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook