Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkés aprópecsenye recept

Csirkés aprópecsenye recept

Elkészítési idő 90 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csirkés aprópecsenye hozzávalói:
50 dkg csirkecombfilé,
10 dkg bacon szalonna,
10 dkg datolyaparadicsom,
1 db kaliforniai paprika,
10 dkg zsenge zöldborsó,
4 gerezd fokhagyma,
70 dkg burgonya,
2 ek. libazsír,
1 dl étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, csemege fűszerpaprika


A Csirkés aprópecsenye elkészítési módja:
Egy nagyobb serpenyőben a kockára vágott burgonyát az étolajban pirulásig sütöttem, majd szűrőkanállal kiszedtem. A zsíron megpirítottam a bacont, majd kiszedtem és félretettem. A visszamaradt zsiradékon megpirítottam a kockára vágott csirkehúst, a felkockázott paradicsomot és a paprikát. Felöntöttem egy kevés vízzel, beletettem a zöldborsót, a fűszereket, aztán addig pároltam, amíg a hús teljesen meg nem puhult és a leve el nem főtt. A csirkés pecsenyét a sült krumplival összeforgatva, a tetején a sült baconnel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkés aprópecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook