Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sokmagvas kréker recept

Sokmagvas kréker recept

Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Sokmagvas kréker hozzávalói:
15 dkg teljes kiőrlésű liszt,
15 dkg tönkölybúzaliszt,
4 g porélesztő,
15 dkg magkeverék (len, napraforgó, szezám),
1 ek. olívaolaj,
2 dl langyos víz
ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény


A Sokmagvas kréker elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat és a fűszereket egy tálba kell tenni és rá kell önteni a vizet, meg az olajat és tésztává gyúrni. Fél óra pihentetés után, lisztezett deszkán a tésztát vékonyra kell kinyújtani. Késsel vagy pizzavágóval tetszőleges méretűre felkockázni és sütőpapíros tepsiben 180 C fokon kb. 15-20 perc alatt szép pirosra megsütni.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sokmagvas kréker elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook