Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mentás zöldborsóleves recept

Mentás zöldborsóleves recept

Elkészítési idő 35 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mentás zöldborsóleves hozzávalói:
5 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
70 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is),
1 csipet szódabikarbóna,
1 csokor petrezselyem,
5-6 db mentalevél
kevés tejszín a tálaláshoz,
Ízlés szerint: patikasó, fehér bors, szerecsendió, bazsalikom


A Mentás zöldborsóleves elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát fazékban megdinszteltem a vajon. Hozzáadtam a zöldborsót, elkevertem, felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel és fűszereztem. Kb. 20 percig kis lángon főztem majd hozzáadtam a szódabikarbónát. Megszórtam friss bazsalikommal, mentával és petrezselyemmel. Ezután botmixerrel krémesre mixeltettem. Azután még egyet forraltam rajta. Azonnal tálaltam ezt a finom krémlevest, a tányéron kevés tejszínnel meglocsoltam, valamint friss zöldfűszerekkel díszítettem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mentás zöldborsóleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook