Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos-tejfölös karaj recept

Sajtos-tejfölös karaj recept

Elkészítési idő 80 perc

A Sajtos-tejfölös karaj hozzávalói:
8 szelet sertéskaraj,
10 dkg sajt,
10 dkg liszt,
3 dl tejföl,
2 tk. mustár,
1 tk. fűszerpaprika,
1 tk. rozmaring,
1 tk. bazsalikom,
3 ek. étolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors


A Sajtos-tejfölös karaj elkészítési módja:
A karajszeleteket kissé kiklopfoltam, fűszereztem, majd lisztbe forgattam. Egy serpenyőben olajat hevítettem és minden hússzeletet mindkét oldalról pár percig elősütöttem. A tejfölt elkevertem a mustárral, a fűszerpaprikával és a zöldfűszerekkel. Belemártottam az elősütött karajszeleteket, aztán kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba raktam. A tetején egyenletesen elosztottam a megmaradt tejfölt, majd megszórtam a reszelt sajttal. A hússzeleteket előmelegített sütőben, 180 fokon alsó-felső sütésen bő egy óra alatt készre sütöttem. Tetszőleges körettel tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos-tejfölös karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook