Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkepaprikás puliszkával recept

Csirkepaprikás puliszkával recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csirkepaprikás puliszkával hozzávalói:
1 db konyhakész csirke feldarabolva (lehet csak combból, szárnyból is készíteni)
1 nagy fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
fűszerpaprika
olaj
2 evőkanál liszt
1 dl tej
tejföl
1 csokor petrezselyemzöld.


A Csirkepaprikás puliszkával elkészítési módja:
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és 2 evőkanálnyi forró étolajban megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk alá és alaposan elkeverjük, majd belerakjuk a csirkhús darabokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Óvatosan átkavarjuk, és pár percig erős tűzön pirítjuk, majd vízzel felöntjük úgy, hogy éppenhogy ellepje a húsdarabokat.A tüzet mérsékeljük és hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon. Közben 2 evőkanál liszttel, a tejföllel és kb. fél dl. tejjel habarást készítünk és ezzel az ételt behabarjuk. Felforraljuk, majd melegen tálaljuk puliszkával vagy kifőzött tésztával, de puliszkával a legfinomabb.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkepaprikás puliszkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook