Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Paradicsomsaláta 2. recept

Paradicsomsaláta 2. recept

Elkészítési idő 15 perc

A Paradicsomsaláta 2. hozzávalói:
Hozzávalók: 1 kg húsos paradicsom
karikára vágva
4-5 gerezd fokhagyma apróra darabolva
zúzva
1 lilahagyma apró karikára vágva
1 csokor metélőhagyma apróra vágva
1-2 evőkanálnyi balzsamecet
1 evőkanál evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint tengeri só
őrölt fekete bors (jobb a frissen törtött)
kristálycukor.


A Paradicsomsaláta 2. elkészítési módja:
Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, de a díszítéshez egy kevés metélőhagymát és petrezselyemlevelet tegyünk félre. Majd ízesítjük és óvatosan ismételten összekeverjük. Ha kész a tetejét a maradék metélőhagymával, petrezselyem zölddel díszítjük. Elkészítése után kb. 30-35 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Szaftos, sült húsokhoz, grillezett szárnyas húsételekhez tálalva kiváló és nagyon finom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A paradicsomsaláta 2. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook