Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemellcsíkok mexikói párolt zöldséggel recept

Csirkemellcsíkok mexikói párolt zöldséggel recept

A Csirkemellcsíkok mexikói párolt zöldséggel hozzávalói:
50 dkg csirkemellfilé
20 dkg fagyasztott mexikói zöldség
olívaolaj
1 evőkanál vöröshagymakrém

bors
ételízesítő
majoranna


A Csirkemellcsíkok mexikói párolt zöldséggel elkészítési módja:
A csirkemellfilét ujjnyi vastag csíkokra vágom fel. Az olívolajat felforrósítom, és megpirítom benne a hagymakrémet, majd beleteszem a csirkemellcsíkokat. Sóval, borssal, ételízesítővel és majorannával ízlés szerint ízesítem. A csirkét közepesen átsütöm, majd hozzáteszem a fagyasztott mexikói zöldséget, öntök hozzá kb. 1 dl vizet, majd a legalacsonyabb hőfokon félig lefedve párolom. Ha a zöldség megpuhult, az egészet *zsírjára* sütöm. Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával tálalom, de magában is finom és kiadós.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemellcsíkok mexikói párolt zöldséggel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook